Mersin Büyükşehir Belediyesi Ekiplerinden Tarsus’ta Cadde ve Parklarda Kapsamlı Bakım

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü park ve bahçeler birimi ekipleri, yaz aylarının gelmesiyle birlikte cadde, bulvar ve parklarda, bakım ve budama çalışmalarına hız verdi.

01 Haziran 2020 Pazartesi, 12:05
G: 01.06.2020 - 23:26
Mersin Büyükşehir Belediyesi Ekiplerinden Tarsus’ta Cadde ve Parklarda Kapsamlı Bakım
-

Büyükşehir ekipleri sorumluluk alanında bulunan cadde orta refüjleri ve döner kavşaklarda mevsimlik çiçek dikimi yaparken, Tarsus’un simgelerinden olan Kültür Park ve Atatürk Gençlik Parkı’nda da yine rengarenk çiçek dikimi gerçekleştirildi. Çalışmalar kapsamında Devlet Parkı mesire alanında da budama ve temizlik çalışması yerine getirildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü park ve bahçeler birimi ekipleri, havaların ısındığı şu günlerde, cadde, bulvar ve parklarda, bakım ve budama çalışmalarına hız verdi. Kentin onlarca noktasında ve parklar çiçek dikimi yapan Büyükşehir ekipleri, yeşil alanlarda hastalık ve zararlılara karşı zirai ilaç salınım çalışmasını da yerine getirdi.
Rengarenk çiçekler dikildi
Büyükşehir Belediyesi park ve bahçeler birimi ekipleri, Tarsus’ta Adana Bulvarı, İsmet Paşa Caddesi, Muvaffak Uygur Caddesi ve Atatürk Caddesi ile kentin birçok noktasında orta refüj ve dönerli kavşak içlerinde mevsimlik çiçek dikimi yaptı.
Çalışmalar kapsamında kadife çiçeği, ateş çiçeği, gazanya ve Bodrum papatya dikimi gerçekleştiren Büyükşehir ekipleri, şekilli budama faaliyetlerini de yerine getirdi.
Tarsus’un simge noktaları olan Nusret Mayın Gemisi civarı ile Kleopatra kapısı çevresinde de detaylı bakım çalışması yürüten Büyükşehir ekipleri, bu alanlarda da şekilli dikim ve budama, toprak havalandırma ve çevre temizlik faaliyetleri yürüttü.
Park ve mesire alanlarında bakım
Koronavirüsle mücadele kapsamında ziyaretçilere kapatılan Tarsus’un gözde mekanlarından Kültür Park ile Atatürk Gençlik Parkı’nda da yeni çiçek dikimi ve bitki bakımı yapıldı.
Normalleşme süreciyle birlikte kapılarını açacak olan parklarda detaylı temizlik faaliyetlerini de yerine getiren Büyükşehir ekiplerinin çalışmaları neticesinde özellikle Tarsus Kültür Parkı’nda açan rengarenk çiçeklerle kartpostallık kareler ortaya çıktı.
Devlet Parkı Mesire Alanı’nda güvenlik ve bitki bakımı için ağaç budaması yapan ekipler, belli kurallar çerçevesinde açılanacak mesire alanında temizlik çalışması da yürüttü.
Yeşil alanlarda hastalık ve zararlılara karşı zirai ilaç salınım çalışması uygulayan Büyükşehir ekipleri, D-400 karayolu orta refüjde yabancı ot biçme, yeşil alanlarda sulama ve Şehit Sunay Atilla Üstgeçidi orta refüj taşlarını boyama işlemlerini de yerine getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi

Mersin Haber ,Mersin