Mersin Büyükşehir Belediyesi, Binlerce Depremzedeye Kucak Açtı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, depremzedeler için tahsis ettiği Yenişehir Seyfi Alanya Spor Salonu’nda 7/24 hizmet vererek yaralara bir nebze merhem olmaya çalışıyor.

10 Şubat 2023 Cuma, 16:15
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Binlerce Depremzedeye Kucak Açtı
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi deprem bölgesinden gelen vatandaşlara kucak açmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ekipleri ile bir taraftan depremin tüm çıplaklığıyla yaşandığı bölgelerde arama kurtarma ve hayatta kalanlara destek çalışmalarını sürdürürken, diğer taraftan da Mersin’e gelen depremzedelerin, kendi bünyesindeki yurtlar, konuk evleri ve anlaşma sağladığı birçok otelde ağırlamaya devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sosyal medya hesabından attığı; “Deprem bölgesinden Mersin’e gelen vatandaşlarımızı, hazırladığımız geçici barınma yerlerine yerleştiriyoruz. Ancak çok sayıda gelen var ve acilen yeni yerler oluşturmalıyız. Uygun binası olanları, binalarını bize tahsis etmeye çağırıyorum. Gelin, bu yarayı hep birlikte saralım” tweeti ile sosyal medyadan kentin paydaşlarına destek çağrısında bulundu.
Seyfi Alanya Spor Salonu depremzedeler için hazırlandı

Bu kapsamda geçici barınma noktası olarak belirlenen Yenişehir Seyfi Alanya Spor Salonu’na gelen yaklaşık 300 kişilik depremzede, Büyükşehir ekiplerinin 7/24 sağladığı desteklerle yaralarını sarmaya çalışıyor.

Gelen misafirlere 3 öğün yemek, 7/24 sıcak su, çay, kahve, soyunma odası, kişisel temel ihtiyaç malzemeleri, ara öğünler, kıyafet, çocuk bezi, maması, biberonu gibi ihtiyaç duyabilecekleri her şeyi temin eden Büyükşehir Belediyesi, çocuklar içinde uzman öğretmenler eşliğinde oyunlar ve etkinliklerle onların rehabilitasyonları için ilk adımı atıyorlar.

CNR EXPO, depremzedeler için hazırlandı

Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşların konaklayacağı bir mekana dönüştürülen alanlardan biri de CNR EXPO oldu. Depremin yıkıcı etkinlerinin olduğu 10 kentten Mersin’e gelen depremzedeler için 1000 kişinin konaklayabileceği şekilde uygun hale getirilecek olan CNR EXPO’da şimdiye kadar 400 kişinin kalabileceği şekilde alan oluşturuldu.
Oluşturulan yemek salonunda 3 öğün yemek verilirken, doktor, hemşire, psikolog, çocuk gelişim uzmanlarının yer aldığı alanda ihtiyaca göre kıyafet seçilebilen bir bölüm de yapıldı. Girişlerde güvenlik önemlerinin alındığı CNR EXPO’da konaklamak isteyen vatandaşlar, Mersin Valiliği Açık Kapı Müdürlüğü’nden Afetzede Belgesi alması gerekiyor. Alanda Büyükşehir personelinin yanı sıra çok sayıda gönüllü de canla başla çalışıyor.

Büyükşehir’in yurtları ve konukevleri depremzedeler için kapılarını açtı

Deprem bölgesinden Mersin’e gelen vatandaşları şehrin girişinde karşılayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, depremzedelerin tüm ihtiyaçlarını karşılayarak, yaralarını sarabilmek adına tüm birimleriyle çalışmayı sürdürüyor. MEŞOT’ta oluşturduğu Karşılama Alanı ile depremzedeleri karşılayan Büyükşehir Belediyesi, eksiklerini tespit ederek, konaklama hizmeti veriyor. İhtiyaç halinde ulaşım hizmeti verilirken arabalarıyla gelenler için de öncü araç hizmeti veriliyor. Bünyesinde bulunan Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu, Gülnar Öğrenci Yurdu, Tarsus Gençlik Kampı bungalov evleri, Gençlik Kampı’nın açık alanında kurulan çadırlar ve Berdan Konuk Evi’nde depremzedeleri ağırlayan Büyükşehir Belediyesi; yemek, kıyafet, hijyen malzemeleri gibi ihtiyaçlarını da karşılıyor. Bu noktalarda, Büyükşehir Belediyesi’nin psikolog ve PDR uzmanları da çocuklara psikolojik destek vererek, depremin bırakacağı izleri ve kaygıları azaltmak için çalışmalar yapıyor.

Ayrıca deprem bölgesinden Mersin’e gelen vatandaşların ihtiyaçlarına öncelik verildiği için kent genelindeki Mahalle Mutfakları hizmetine ara verildi.
Teksin ve ALO 185’ten başvuru alınıyor
Büyükşehir Belediyesi, yaşanan deprem felaketinden etkilenip farklı illerden kente gelen vatandaşlara ihtiyaç halinde ulaşım konusunda da yardımcı oluyor. Vatandaşlar, Teksin uygulamasından ve ALO 185 hattından hizmete erişim sağlayabiliyor.

“Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni ‘Büyük Abi’ olarak görüyoruz”

Sunulan hizmetlerden çok etkilendiğini söyleyen Antakya’dan gelen depremzede Nihat Karamanoğlu, gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını belirterek “Hatay Antakya'dan geliyoruz. Çok güzel bir organizasyon, çok memnun olduk. Yani bütün her şeyimize karşılıyorlar. Dört dörtlük. Ben buraya geldiğimden dolayı çok memnun kaldım. Biz bugün geldik ama durumları acı. Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni ‘Büyük Abi’ olarak görüyoruz. Antakya'dan buraya kadar getirdiler. Her türlü barınma, yeme içme giderdiler. Ne eksiğimiz varsa; ilaç, doktor.. hepsini bize sunuyorlar, daha ne isteyim? Yani bize sıcak bir çorba yeterdi ama 3-4 öğün yemek çıkıyor” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”

Mersin Haber ,Mersin