Mersin Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi’nde Bolluk ve Bereket İçin Kaynayan Aşureler Mersinlilere Dağıtıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Muharrem Ayı’nda Mersinlilere aşure ikramında bulundu. 25 bin kap aşure bolluk ve bereket temennisiyle kentin 13 ilçesinde 13 farklı noktada Mersinlilere dağıtıldı.

23 Temmuz 2024 Salı, 08:51
Mersin Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi’nde Bolluk ve Bereket İçin Kaynayan Aşureler Mersinlilere Dağıtıldı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde Aşhane’de özenle hazırlanan birlik ve beraberliğin simgesi aşureler, Büyükşehir’in mobil araçları ile kentin farklı noktalarında vatandaşlarla buluşturuldu. Ağzı tatlanan ve dualarla aşure tatlısını yiyen vatandaşlar her yıl yapılan dağıtımlardan dolayı memnuniyetini dile getirdi.
Başkan Seçer: “Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz, dayanışmamız daim olsun”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, aşure yapım aşamasında Büyükşehir’in Aşhanesi’ni ziyaret etti. Kaynayan aşure kazanının başında iyi dileklerde bulunan Başkan Seçer, “Kazanlarımız birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma, bolluk ve bereket için kaynıyor. 25 bin yurttaşımız için aşurelerimizi hazırlıyoruz. 13 ilçemizde vatandaşlarımıza eş zamanlı olarak ikram edeceğiz. Tuttuğunuz oruçlar Hak katında kabul olsun. Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz, dayanışmamız daim olsun” ifadelerine yer verdi.
Yazgı: “Muharrem Ayı’nın mübarek olmasını diliyoruz”
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda Sosyal Hizmet Uzmanı Yusuf Yazgı, keramet, bolluk ve bereketi işaret eden Muharrem Ayı’nın 7 Temmuz itibariyle başladığını ifade ederek, “Bizler de Mersin Büyükşehir Belediyesi ailesi olarak önceden yapmış olduğumuz hazırlıklar neticesinde Aşhanemizde aşuremizi kaynattık. Bugün de bu mübarek gün için Mersin’in 13 ilçesinde 13 farklı noktada eş zamanlı olarak 25 bin kap aşureyi vatandaşlarımıza ikram ediyoruz. Muharrem Ayı’nın mübarek olmasını diliyoruz” dedi.
Koç: “Değerlerimize değer kattığı için belediyemize teşekkür ederiz”
Büyükşehir Belediyesi’nin hem hayır hem de yardım yaptığını belirten vatandaşlardan Hatice Koç, “Muharrem Ayımız mübarek olsun. Bir hayırdır. Değerlerimize değer kattığı için belediyemize teşekkür ederiz. Aşure yapmak maliyetli. Hem hayır hem de yardım oluyor. Allah razı olsun belediyemizden” diye konuştu.
Vatandaşlardan Ayla Çiftçi, dağıtımların ekonomik açıdan sıkıntı çeken ve aşure yapamayacak kişiler için özellikle daha anlamlı olduğunu belirterek, “Allah hepsinden razı olsun. Çok teşekkür ederiz. Kutsal bir gündeyiz. Böyle bir şey yaptıkları için çok teşekkür ediyorum. Biz de yapacağız, dağıtacağız komşularımıza” ifadelerine yer verdi.
Cur: “Paylaşmak güzeldir”
Gazel Cur, yaşanan deprem felaketinden sonra Hatay’dan Mersin’e geldiklerini, Büyükşehir’in ulaşımdan giyime, gıdadan barınmaya kadar pek çok konuda depremzedelerin arkasında olduğunu anlattı. Cur, “Allah kabul etsin, aşurelerimizi aldık. Paylaşmak güzeldir. Bu Muharrem Ayı’nın ülkemize huzur, refah getirmesini diliyorum” diye konuştu.
Ahmet Kara ise “Allah kabul etsin. Allah cemi cümlemizi dinden imandan mahrum etmesin. Dağıtımları kim yapıyorsa Allah ona yardımcı olsun, büyük şanslar versin” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin Erdemli’de Düğünde Şaşkınlık Yaratan Hediye: Mezar Taşı
TAT AİLESİNİN ACI GÜNÜ...
TARSUS'TA ŞELALE CADDESİNDE 4 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ, TRAFİK KİLİTLENDİ
Tarsus’ta Silahlı Saldırı: 2 Ölü, 1 Ağır Yaralı
Tarsus U-60 Takımının ACI günü...
TARSUS-POZANTI OTOYOLUNDA YAĞIŞ KAZALARI BERABERİNDE GETİRDİ
BAŞKAN BOLTAÇ, CHP'NİN "İKİNCİ YÜZYIL DEĞİŞİM KURULTAYI"NA KATILDI
BAŞKAN SOFU: "ÇAMLIYAYLA'MIZA SABIRLA, HEP BİRLİKTE, ELELE GÜZEL HİZMETLER VERECEĞİZ"
Mersin’de 3. Kattan Düşen Kadın Yaralandı
Mersin’de 3. Kattan Düşen Kadın Yaralandı

Mersin Haber ,Mersin