Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı 1. Birleşimi Gerçekleştirildi

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Temmuz Ayı Olağan Toplantısı’nın 1. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ali Uyan başkanlığında gerçekleştirildi.

09 Temmuz 2024 Salı, 10:30
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı 1. Birleşimi Gerçekleştirildi
-

Meclis Toplantısı’nda Birimlerden Gelen 6, Komisyonlara Havale Edilen 27 madde olmak üzere toplam 33 madde görüşüldü.
 
Bir Meclis üyesinden gelen özel gereksinimli bireylere yönelik verilen transfer hizmetlerinin tasarruf tedbirlerinin gerekçe gösterilerek verilmediği yönündeki eleştirisine yanıt veren Uyan, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde biz böyle bir karar almadık. Tasarruf tedbirlerini ülkeyi yöneten hükümet aldı” dedi.
 
Meclis’te Tarsus İlçesi Ötüken Vadi Parkı içerisinde yer alan ve tahsisi Tarsus İlçe Müftülüğü’nde olan binanın tahsis iptali ile ilgili madde görüşüldü. 2017 yılında Meclis kararı ile 10 yıllığına bedelsiz bir şekilde kreş olarak kullanılması için verilen binanın; amacına uygun olarak kullanılmadığının tespit edildiği belirtilerek ilgili madde oy çokluğu ile kabul edildi. Meclis Toplantısı’nda Birimlerden Gelen 6, Komisyonlara Havale Edilen 27 madde olmak üzere toplam 33 madde görüşüldü.
 
Uyan: “Muharrem Ayı’nın tüm insanlığa barış getirmesini diliyorum”
Gündem Dışı Konuşmalar Bölümü’nde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Ali Uyan, Kadınlar EuroLeague 2024-2025 sezonunda mücadele ederek Türkiye’yi temsil edecek olan Fenerbahçe ve ÇBK Mersin’e başarılar diledi. Muharrem Ayı ile ilgili de konuşan Uyan, “Muharrem Ayı’nın tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesini, tutulan yası matem oruçlarının, yapılan ibadetlerin ve paylaşılan muharrem lokmalarının hak katında kabul olmasını diliyorum” dedi.
 
“Tasarruf tedbirlerini ülkeyi yöneten hükümet aldı”
Bir Meclis üyesinden gelen özel gereksinimli bireylere yönelik verilen transfer hizmetlerinin tasarruf tedbirlerinin gerekçe gösterilerek verilmediği yönündeki eleştirisine yanıt veren Uyan, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde biz böyle bir karar almadık. Tasarruf tedbirlerini ülkeyi yöneten hükümet aldı. Tabi tasarruf tedbirleri birçok konuda elbette ki tüm Türkiye’deki belediyelerin hizmet etme anlamında önünde bir takoz görevi görecek. Tasarruf tedbirlerinin Mersin Büyükşehir Belediyemizin Meclis grubuyla hiçbir alakası yok, genel iktidar, hükümet tarafından alınmış bir konu” dedi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Hülya Atila tarafından da bu hizmetin devam ettiği yönünde Meclis üyelerine bilgi verildi.
 
“Özel bireylerimiz hiç merak etmesinler; Mersin Büyükşehir Belediyemiz bütün hizmetleri ile kendilerinin yanında”
Uyan, özel gereksinimli bireylere Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından pozitif ayrımcılık yapıldığını da ifade ederek, “Sadece Sağlık İşleri Dairemizde değil, Mersin Büyükşehir Belediyemizin bütün hizmetleri anlamında hiçbir aksama yok. Bize de bu anlamda gelen olumsuz hiçbir konu yok. Engellilerimize olan hassasiyetimiz devam ediyor. Merak etmeyin, engelli vatandaşlarımız da hiç merak etmesinler; Mersin Büyükşehir Belediyemiz bütün hizmetleri ile kendilerinin yanında” diye belirtti.
 
“Daire başkanlarımız Mersinimize hizmet etmek için oradalar, görevlerini de en iyi şekilde yapıyorlar”
Bir diğer Meclis üyesinden de gelen, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratlarının Cumhur İttifakı Meclis üyelerine karşı da bir direnç gösterdikleri iddiası üzerine konuşan Uyan, “Bizler hepimiz seçilmiş birer Belediye Meclis üyesiyiz. Ben de böyleyim. Sadece Cumhuriyet Halk Partili  (CHP) Belediye Meclis üyeleri değil, burada grubu olan tüm siyasi partilerin Meclis üyeleri şuna inanın; bizim daire başkanlarımıza da şube müdürlerimize de rahatlıkla ulaşabilir. Daire başkanlarımız Mersinimize hizmet etmek için oradalar, görevlerini de en iyi şekilde yapıyorlar. Bunu ben söylemiyorum, bunu Mersin halkı söylüyor, Mersin’de yaşayan vatandaşlar söylüyor. Siz elbette ki nasıl vatandaşların arasındaysanız, bizler de vatandaşlarımızın arasındayız. Mutlaka her Meclis üyemiz daire başkanlarımıza çok rahatlıkla ulaşıyorlar. ‘Ulaşabilir!’ demiyorum, ulaşıyorlar” dedi.
 
Amacına uygun kullanılmayan binanın tahsisi iptal edildi
Meclis’te Tarsus İlçesi Ötüken Vadi Parkı içerisinde yer alan ve tahsisi Tarsus İlçe Müftülüğü’nde olan binanın tahsis iptali için ile ilgili madde görüşüldü. 2017 yılında Meclis kararı ile 10 yıllığına bedelsiz bir şekilde kreş olarak kullanılması için verilen binanın; tahsis amacına uygun olarak kullanılmadığının tespit edildiği belirtilerek, tahsis kararı oy çokluğuyla iptal edildi.
 
Meclis Toplantısı; Birimlerden Gelen ve Komisyonlara Havale Edilen diğer maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin Tarsus'ta Kamyon, Park Halindeki Otobüse Çarptı
Mersin Erdemli’de Düğünde Şaşkınlık Yaratan Hediye: Mezar Taşı
TAT AİLESİNİN ACI GÜNÜ...
TARSUS'TA ŞELALE CADDESİNDE 4 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ, TRAFİK KİLİTLENDİ
Tarsus’ta Silahlı Saldırı: 2 Ölü, 1 Ağır Yaralı
Tarsus U-60 Takımının ACI günü...
TARSUS-POZANTI OTOYOLUNDA YAĞIŞ KAZALARI BERABERİNDE GETİRDİ
BAŞKAN BOLTAÇ, CHP'NİN "İKİNCİ YÜZYIL DEĞİŞİM KURULTAYI"NA KATILDI
BAŞKAN SOFU: "ÇAMLIYAYLA'MIZA SABIRLA, HEP BİRLİKTE, ELELE GÜZEL HİZMETLER VERECEĞİZ"
Mersin’de 3. Kattan Düşen Kadın Yaralandı

Mersin Haber ,Mersin