Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı 3. Birleşimi Yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı 3. Birleşim Toplantısı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi.

25 Kasım 2022 Cuma, 19:19
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı 3. Birleşimi Yapıldı
-

Meclis’te birimlerden gelen 1, komisyonlara havale edilen 5 olmak üzere 6 madde görüşüldü.

Başkan Seçer: “Yetki alanımızdaki yerlerde canla başla çalışıyoruz”

Başkan Seçer, önceki gün etkisini artıran yağmur nedeniyle, kentin özellikle batı ilçelerinin olumsuz etkilendiğini, bir vatandaşın hayatını kaybettiği, birçok sera ve tarım alanının zarar gördüğünü ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi olarak yetki alanları içerisinde canla başla mücadele ettiklerini ifade etti. Ölen vatandaşa Allah’tan rahmet dileyen Seçer, tüm vatandaşlara da geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Şehir merkezinde MESKİ’nin mazgal temizliği konusunda çok hassas davrandığını ve mazgalların temizliğini rutin olarak yaptığını ifade eden Seçer, “Fakat bazıları ilginç bir şekilde mazgalları açıyor, toprak koyuyor, üzerine de bir halı örtü koyuyor, mazgalı ortadan kaldırıyor. Bunun temel sebebi; yağmur suyu hatlarına bazı vatandaşlar, kaçak bir şekilde kanalizasyon bağlıyor. Kanalizasyon yağmur suyu hatlarına karışınca mazgallardan kötü koku veriyor caddeye. Bu kötü kokuyu önlemek için esnaf böyle bir uygulama yapıyor. O da bir felakete neden olabilecek sonuçlar doğuruyor. Bunlar yanlış şeyler” dedi.

“İtfaiye, can ve mal güvenliği açısından en önemli birimlerimizin başında geliyor”

Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye teşkilatı kadrosu ile ilgili açıklamalarda bulunan Seçer, itfaiye teşkilatında işçi kadrosunda personel çalıştırmak yasal olmadığı için, 2021 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na 282 itfaiye memuru kadrosu için 2 kez talepte bulunduklarını, fakat bugüne kadar herhangi bir yanıt gelmediğini belirtti. Direkt can ve mal emniyeti ile ilgili bir birimden bahsettiklerini kaydeden Seçer, “Afetlere, yangına, taşkına, herhangi başka bir olumsuzluğa direkt müdahale eden en önemli birimlerimizin başında itfaiye teşkilatımız geliyor” ifadelerini kullandı.

İtfaiye Dairesi’nde görev yapacak personelin, inşa ettikleri Ata Eğitim Merkezi’nde eğitim alacağını belirten Seçer, “Türkiye'nin her yerinden belediyeler, itfaiyecilerini göndersinler burada eğitim verelim düşüncesiyle yaptık. Toroslar bölgemizde çok güzel bir eğitim merkezi. Biz, İtfaiye Dairemize alacağımız personelimizi, artık burada eğitimden geçireceğiz ve emin olabilirsiniz ki hiçbir şaibeye meydan vermeden, tamamen objektif kriterleri ortaya koyup sınav yapacağız” diye konuştu.

“Uluslararası sözleşmelerden çıkılması, şiddet vakalarını artırıyor”

24 Kasım Öğretmenler Günü’nü de kutlayan Seçer, öğretmenlerin birçok sorunu olduğunu ve bu sorunların ivedilikle Merkezi Hükümet tarafından çözülmesi gerektiğine dikkat çekti.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ile ilgili de değerlendirmede bulunan Seçer, “En önemli toplumsal sorunlarımızdan biri olan bu konuda; alınamayan tedbirler, yetersiz kalan ve caydırıcılığı olmayan cezalar, rehber niteliğindeki uluslararası sözleşmelerden çıkılması, ne yazık ki şiddet vakalarını da artırıyor. Hazırladığımız Yerel Eşitlik Eylem Planı doğrultusunda; belediyemizdeki çalışmalarımızı etkin bir şekilde sürdürüyoruz. Ekonomik özgürlüğü olan kadının daima güçlü olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı ve belediye olarak, kadınların ekonomilerine ve sosyalleşmelerine katkı verecek birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini vurguladı.

“Mersin merkezde otopark sorunu kalmayacak”

Meclis Toplantısı’nda, Akdeniz ilçesine bağlı Nüzhetiye Mahallesi’nde yer alan otopark konusunda yaptıkları revizyonda, zemin durumunu da göz önünde bulundurduklarını kaydeden Seçer, “Yaptığımız çalışmalarda 2 katlı 400 araçlık bir otopark inşaatının yeterli ve uygun olduğunu gördük. Bu idarenin bir tasarrufudur. Ayrıca burası bize Milli Emlak tarafından tahsis edilmedi. Burası zaten belediyenin tahsisli bir alanıydı. Yalnız statü değişikliği istemiştik. Milli Emlak da belli bir kira karşılığında bir kamu malını, bir kamu kuruluşuna bedeli karşılığında verdi” diye konuştu.

Metro inşaatı projesinde yer alan otoparkların da, kent merkezinde yaşanan bu soruna çözüm olacağını belirten Seçer, “Metro inşaatında toplamda 11 istasyonumuz var. Bu 11 istasyonun 6’sında, toplamda 2 bin 300 araçlık otopark yer alacak zaten. Bu otoparklar da, yaşanan sıkıntının çözümüne katkı sunacak” ifadelerini kullandı.

“Metro projesinde ne teknik, ne de bürokratik bir eksiklik yok”

Başkan Seçer, Meclis Toplantısı’nda Metro inşaatı konusunda, “Bu Metro inşaatı eninde sonunda biter. Bir yıl gecikmeli biter, 2 yıl gecikmeli biter, ama biter. Bu Mersin'e gerekli olan bir proje. Merkezi Hükümet’ten hakkımızı alalım. Mersin 5. sırada vergiyi veriyorsa, devletin bütçesine para gönderiyorsa, diğer illere ayrılan bütçe kadar Mersin’e de ayrılmalıdır” dedi. Metro projesinde teknik anlamda da, bürokratik anlamda da bir eksiklerinin olmadığını kaydeden Seçer, bu gerekçeleri öne sürerek imzanın geciktirilmesinin doğru olmadığını belirtti.

Birçok şehirde battı çıktıları Karayolları’nın yaptığına, fakat Mersin’de Karayolları’nın 1 tane battı çıktı yaptığına da dikkat çeken Seçer, “Biz belediye olarak 4. battı çıktıyı bitirmek üzereyiz. Birini yarım teslim aldık, bitirdik. 2 tanesini bitirdik, hizmete aldık. Bir tanesini en fazla bu hafta sonu, bilemediniz gelecek hafta sonu hizmete açacağız. Zaten bir bölümünü açtık. Sen niye yapmıyorsun Karayolları? Niye Taşucu Çeşmeli Bağlantı Yolu’nu yapmıyorsun? Bizler farklı siyasi görüşlerden olabiliriz, ama ortak paydamız Mersin olmalı” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin