Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den Önemli Mesajlar

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus ilçe örgütünü ziyaret etti.

17 Mayıs 2022 Salı, 18:44
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den Önemli Mesajlar
-

Ziyarette gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Başkan Seçer, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin Mersin’de ittifaksız seçilmiş Belediye Başkanıyım ama, Millet İttifakının Türkiye’nin bekası, geleceği; siyasetin şekillenmesi açısından fonksiyonunu ve değerini bildiğim içinde ittifakın bir Belediye Başkanı olma hassasiyeti içerisinde çalışıyorum” dedi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, konuşmasına herkesin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlayarak başladı.
 
Başkan Seçer, “Haftamız, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Haftası. 19 Mayıs, Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı gün. Aslında Ata’nın Misak-ı Milli sınırları içerisinde her noktaya ayağını bastığı, Mersin’e de, Erzurum’a da, Edirne’ye de, Diyarbakır’a da, İzmir’e de, Uşak’a da. Her nokta da Ata’mızın ayak izi var. Daha nice 19 Mayıs Bayramlarını kutlamak nasip olsun” dedi.
 
“Toplantı oldukça verimli geçti”
Hafta sonu ağırladıkları ve toplantı yaptıkları Büyükşehir Belediye Başkanları buluşmasının oldukça verimli geçtiğini söyleyen Başkan Seçer, “Hafta sonu Mersin, Türkiye’nin yaklaşık yarı nüfusunu yöneten, 3/2 ekonomisine hükmeden il’lerin Büyükşehir Belediye Başkanlarını ağırladı. İki gün boyunca Türkiye’de gelişen siyasal olaylar hem siyasette yaşananlar, hem hukuk alanında, yargı kararları, hükümetin uygulamaları, Belediyelerimizin çalışmaları, projeleri, karşılaştıkları bürokratik, teknik sorunlar, finansal sorunlar, ekonomik kriz, bunun bizim hizmetlerimize yansılamaları, bütün bunlar değerlendirildi.
 
Bu dönemde, yani 2019 seçimleri sonrası dönemde Cumhuriyet Halk Partisi’nde, belki de diğer partileri de bunu içine katmak gerekir, diğer partilerde de görülmemiş bir durum. 11 Büyükşehir Belediye Başkanı, belli süreler içerisinde düzenli olarak toplanıyorlar. Pandemiye rağmen, yani yüzyüze toplantıların, seyahatlerin belli sürelerde kısıtlanmış olmasına rağmen bu 9. toplantımızdı ama, belki zoom üzerinden yaptığımız belki 30., belki 40. hatırlayamadığım kadar toplantılarımızdan biridir” ifadelerini kullandı.
 
“Kaybedecek zamanımız yok”
Büyükşehir Belediye Başkanları’nın Mersin’e sinerji kattığının altını çizen Başkan Vahap Seçer, “Kendilerini dün yolcu ettik. Herkes işine döndü. Çünkü kaybedecek zamanımız yok. Partimiz başımızın tacı. Partimizin kurucusu, bizim Önderimiz. Bizler geçiciyiz, parti baki. Temel prensibimiz ülkeye katkı sunmak. Ama bunun yanında da tabi ki hizmetleri yapacağız, sineği de yok edeceğiz, ağaçları da budayacağız, sosyal hizmetlerde yapacağız. Yani bize kanunla yüklenen hangi görevler varsa, onları yerine getireceğiz. Bunları yaparken asaletle yapacağız. Bunları yaparken adaletle yapacağız. Madem adalet diyoruz, ‘hak, hukuk, adalet’ diyoruz, uygulamaları adaletle yapacağız. Tüm yurttaşlarımızı, bize oy vermiş ya da vermemiş bütün vatandaşlarımıza ulaşacağız. Madem adaletsizlikten şikayet ediyoruz, ötekileşmeden, ötekileştirilmeden, Türkiye’nin bölünmesinden, parçalanmasından, kamplaşmasından, ayrımcılıktan muzdaripiz biz bunu yapmayacağız” diye konuştu.
 
“Böyle bir süreci ben görmedim, ben yaşamadım”
Türkiye’nin Cumhuriyet tarihinin en ciddi ekonomik krizi ile karşı karşıya kaldığını belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, “3 yılı bitirdik. 3 yıl süre içerisinde yaşadığımız pandemi süreci tüm dünyaya olumsuz etki verdi. Ardından yaşanan hem global ekonomik kriz, hem de bu global krizden Türkiye’nin etkilenmesi ama bunun yanında siyasal iktidarın makro ekonomik siyasette, politikaların da ortaya koyduğu yanlışlarında sonuçları ortaya çıkmaya başladı. Onun için hayat pahalılığı kontrol edilemiyor. Onun işsizlik boyutları her geçen gün artıyor, genç işsizlik artıyor. Onun için niteliksiz işsizlik artıyor. Üniversite mezunu işsiz sayımız çok ama üniversitelerde de eğitimimiz yok! Mühendis mezun ediyoruz ama gerçek anlamda eğitim görmüş, muhakeme yapabilen, üretebilen mühendis bulmakta zorlanıyoruz.
 
Her alanda yaşanan normal olmayan sorunlar silsilesi var. Az önce söyledim 19 Mayıs 1919, tarihimizde çok önemli bir gün 103 yıl önce. O süreçten bu sürece Türkiye çok buhranlar yaşadı. Çok önemli sosyal olaylar yaşandı, yaşı yetenler bilir. Siyasal çalkantılar, darbeler, insanların gençlerin birbirine kıyması, ideolojik tartışmaların Türkiye’nin parçalanmasına neden olacak seviyelere gelmesi, çok büyük ekonomik buhranlar, çöküşler. Ama yaşadığım süre içerisinde bunu tüm samimiyetimle söyleyebilirim ki böyle bir süreci ben görmedim, ben yaşamadım” dedi.
 
“Her yere çekinmeden giden Belediye Başkanıyız”
Başkan Seçer, “İşte bütün bu Belediyecilik hizmetleri ya da yetkilerimiz çerçevesinde yaptığımız çalışmaların yanında Cumhuriyet Halk Partisi’ne mensup ve gerçek bir Cumhuriyet Halk Partili bir Belediye Başkanı olarak; burası çok önemli… Ben Cumhuriyet Halk Partili bir Belediye Başkanıyım. 11 Büyükşehir içerisinde Mersin ittifaksız şekilde seçimlere gitti. Ama seçim sonrası partimin ortaya koyduğu Türkiye’ye ilişkin siyasal çalışmalarına pür dikkat kesilerek, onların söylemleri doğrultusunda, onların çalışmaları doğrultusunda ben partime destek veriyorum. Evet, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Mersin’de ittifaksız seçilmiş Belediye Başkanıyım ama Millet İttifakının Türkiye’nin bekası, geleceği; siyasetin şekillenmesi açısından fonksiyonunu ve değerini bildiğim içinde ittifakın bir Belediye Başkanı olma hassasiyeti içerisinde çalışıyorum.
 
Bunu da bilmenizi istiyorum. Tüm bunları anlatırken elbette ki ben Tarsus’un evladıyım. Aslını kimse inkar etmez. Ama bütün bir Mersin, hepimizin ortak paydasıdır. Anamurlu’nun da Tarsuslu’nun da, Çamlıyayla’nın da Mutlu’nun da ben Mersin Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Mersin, çok geniş bir hinterlant, Belediye Başkanı ki, bizler gezen Belediye Başkanıyız. Sokakta olan Belediye Başkanıyız. Her yere çekinmeden giden Belediye Başkanıyız. Bizim kimseden bir çekincemiz yok. Bizim anlımızda bir kara yok. Başımız dik çok şükür. Ve böyle de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
“Son derece başarılı bulunan bir Belediyedir”
11 Büyükşehir Belediye Başkanı’nın buluşmasının son derece önemli olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Şu an Türkiye’de ki siyasal sistemden dolayı da Türkiye siyasetine etki edecek durumdayız. Ve söylemlerimizle, davranışlarımızla olaylar karşısında dün olduğu gibi, dün 11 Büyükşehir Belediye Başkanının Türkiye’de gelişen olaylara ilişkin söyledikleri gibi bazı değerlendirmelerde bulunmamız gerekir. Bizim asıl işimiz memleketimize hizmet etmektir. Türkiye siyasetini yönlendirmek değil. Ama Genel Merkezimizin söylemleri çerçevesinde, duruşu çerçevesinde elbette ki bizde zaman zaman bazı konulara işaret etme adına beyanatlar verebiliriz. Bundan doğal bir şey olamaz.
Neden? Bir Belediye Başkanı önce işini yapmalı. Buna karşı hiçbir sözüm yok. Milletvekillerimiz parlamentodadır, milletvekillerimiz orada yasama görevlerini yapacaklar, denetim görevini yapacaklar, söyleyeceğini söyleyecek.
 
Burada bir icra makamını işgal ettiğimizin, yönettiğimizin farkında olarak Belediye hizmetlerini yapacağız. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de Belediyecilik hizmetlerinde son derece başarılı bulunan bir Belediyedir. Çünkü yaptığımız her işin sonuca bir yansıması var. Yaptığımız her işin vatandaşa mutlaka tesir eden bir yönü var. Biz Belediye olarak yapısal sorunları çözmek için yatırımlarda yapıyoruz. Yolda yapıyoruz, köprü de yapıyoruz, köprülü kavşakta yapıyoruz, içmesuyu şebekesi de döşüyoruz, kanalizasyon, yağmursuyu sistemleri de, arıtma tesisleri de yapıyoruz. Toplu taşımaya muazzam destek veriyoruz. Metroda yapıyoruz. Mersin’in her tarafını yeni otobüs filosuyla donatıyoruz. Ancak şunu çok iyi biliyoruz ki Belediyecilik sadece bunlardan ibaret değil. Belediyecilik soğuk havalarda vatandaşını ısıtmak, sıcak havalarda O’nu soğutmak, açken doyurmak, acı çekiyorken acısını dindirmek, mutlu iken onunla mutluluğu paylaşıp, mutluluğunu çoğaltmak. Biz, Belediye Başkanları olarak bütün yurttaşlarımızı kardeşimiz görürüz. Bacımız görürüz, biladerimiz görürüz, ablamız görürüz, ağabeyimiz görürüz, babamız görürüz, anamız görürüz. Belediyecilik böyle bir hizmet alanıdır” diye konuştu.
 
“Beni yolumdan hiçbir güç çeviremez”
Tüyü bitmedik yetimin4 hakkını gözeterek Belediyecilik yaptıklarını vurgulayan Başkan Vahap Seçer, “Ben Belediye Başkanınız olarak gittiğim yolun doğruluğundan çok eminim. Aynı doğrultu da çalışmalarıma devam edeceğim. Beni yolumdan hiçbir güç çeviremez. Ben, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ülkede, O’nun kurduğu partinin Belediye Başkanıyım. Tüyü bitmemiş yetimin hakkına tenezzül etmeden, her yurttaşımızı kardeşimiz gibi bağrımıza basarak, onlarla hemhal olmak, onların hizmetkârı olmak yakışırız” şeklinde konuştu.
 
“Devrimcilik sözle olmuyormuş. Uygulama ile oluyormuş”
Tarsus’ta Atatürk Gençlik Parkı’nın yenileme çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü, Kültür Park içerisinde bulunan havuz kenarında ise tesis yapılarak tamamen halkın hizmetine sunulacağını söyleyen Başkan Vahap Seçer, “Devrimcilik sözle olmuyormuş. Uygulama ile oluyormuş. Bütün sıkıntılara rağmen kararlı davranacaksınız. Meclisleri lütfen izleyin. Çok önemli bir seçime gidiyoruz. Cumhuriyet tarihinden bu yana, 1950 seçimlerinden sonra çok partili demokrasi… O günden bugüne, 1989 seçimlerinden beri, onu anmak bile istemiyorum! 1989-1994 dönemini bilenler bilir, bize 30 sene kaybettirdi. O zaman ki hata bize 30 sene kaybettirdi. İstanbul, Ankara, Adana, Mersin… Birbirimize düşmemiz, başarısız olmamız. Bu özeleştiriyi de yapmamız lazım. Ama şimdi durum böyle değil. Ne dediler, ‘CHP 2019 Mart seçimlerinde çok başarılı oldu ama, 89 gibi olacak!’
Konuşuldu değil mi?
Ama öyle olmadı. Çalışan, namuslu, Türkiye’de çığır açan Belediye Başkanları var. Her biri birbirinden fazla halkı düşünen Belediye Başkanları var. Bu Belediyeler, Belediyecilik de tarih yazıyor. Sosyal belediyecilikte tarih yazıyor, ezber bozuyor. Hani Cumhuriyet Halk Partisi seçkincilerin partisiydi! Hani fakirin, fukaranın derdini bilmezdi! Hani CHP gelince sosyal yardımlar kesilecek denirdi! Demek ki böyle bir şey yokmuş” dedi.
 
Tarsus trafiğini rahatlatacak projeler geliyor
Tarsus’ta Şelale bölgesinde bulunan otelin yıkılarak yepyeni bir proje ile halka açılacağını müjdeleyen ve diğer projelerden bahseden Başkan Seçer, “Trafiği rahatlatmak için ulaşım master planı yapıyoruz. Türkiye’de şu ana kadar Mersin Belediyesi dışında peyzaj master planı çalışan belediye yok. Biz bir kısmını bitirdik, bölgesel olarak kısım kısım yapıyoruz. Tarsus’ta Adana Caddesi, İsmetpaşa Bulvarı, Yeşilyol. İstiklal Caddesi’nde 350 metre örnek bir cadde yaptık. Yine istasyon kavşağından, üzümlü kavşağa kadar, o örnek cadde de olduğu gibi tamamını, o boyuta, caddenin yapısı kaldırım taşlarından, aydınlatmaya kadar tek tip modern caddeler yapacağız.
 
Tarsus’ta trafiği rahatlatma adına, kuzeye doğru genişleme olduğunu da göz önünde tutarak, Atatürk Caddesi ile Fatih Sultan Caddesi kesişme noktasında ve yine paralelinde Bayraklı kavşak dediğimiz bölgede de bir battı-çıktı yapacağız. Tarsus’ta böyle bir uygulama ilk kez yapılacak. Mersin’de Göçmen katlı kavşağı, Sevgi katlı kavşağı var, yine göreve gelir gelmez yarım bulduğumuz ve çok kısa sürede bitirdiğimiz Kuva-i Milliye katlı kavşağı modelinde, her iki noktada da çalışma projelendirildi. Bir tanesinin bu yıl mutlaka inşaatı başlayacak ve bitecek. Sunay Atilla Üstgeçidi yanına dünyada kullanılan en modern yaya geçidini Başkanınız hizmetinize sundu. Tarsus her şeyin en güzeline layık. 3 yılımızı bitirdik hayırlısıyla, Allah bizi mahcup etmesin” dedi.
 
CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Mersin ve Tarsus Belediyesi Meclis üyeleri, partili yöneticiler, muhtarlar, STK temsilcileri ve partililerin hazır bulundukları toplantı da ahşap oyma ustası Nezihi Ünal Demirtaş tarafından özel olarak işlenmiş ve semazen figürünün yer aldığı tablo Başkan Vahap Seçer’e armağan edildi.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin