Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Zabıta Personeli İle Yemekte Buluştu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eşi Meral Seçer ile birlikte, Zabıta teşkilatının kuruluşunun 193. yıl dönümünde Zabıta Dairesi Başkanlığı personeli ile yemekte bir araya geldi.

07 Eylül 2019 Cumartesi, 11:58
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Zabıta Personeli İle Yemekte Buluştu
-

Zabıta Dairesi Başkanlığı personelinin sokakta her daim vatandaşlar ile yüz yüze olduğunu vurgulayan Seçer, “Onlardan şikayet alıyor, onlardan ihbar alıyor, onun dükkanına gidiyor. Nur yüzlü, güler yüzlü olmalı. İnsan ilişkilerini bilmeli. Birini gördüğü zaman ‘merhaba’ demeli. Vatandaşım da onu gördüğü zaman içine bir huzur dolmalı. Her şeyden önemlisi, yüreği ve cebi namuslu bir adam olmalı. Çünkü insanların sizden önemli beklentileri var” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Zabıta teşkilatının kuruluşunun 193. yıl dönümü kapsamında düzenlenen yemekte Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı personeli ile bir araya geldi. Başkan Seçer, Mersin’de oluşturmayı hedeflediği zabıta teşkilatı profilinden söz ederek, “Benim zabıta teşkilatıma mensup insanlar nur yüzlü, güler yüzlü olmalı. İnsan ilişkilerini bilmeli. Birini gördüğü zaman ‘merhaba’ demeli. Vatandaşım da onu gördüğü zaman içine huzur dolmalı. Yolda bir zabıta gördükleri zaman ‘işte Büyükşehir’in zabıta memuru’ demeli” dedi.
Yemeğe eşi Meral Seçer ile birlikte katılan Başkan Seçer, ayrıca emekli olan Zabıta Dairesi personeline de plaket ve çiçek takdiminde bulundu.
Seçer: “Bir zabıtanın dil, din, ırk, gözetmeksizin tüm yurttaşlara eşit mesafede olması çok değerli”
Zabıta personeli ile bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek konuşmasına başlayan Başkan Seçer, “Zabıtalar yaptıkları görev itibarıyla son derece zor şartlardalar. Kolay bir görev değil. Bir zabıtanın zümre, kişi, siyasi görüş, dil, din, ırk, etnik yapı gözetmeksizin tüm yurttaşlara eşit mesafede olması çok değerli bir kavram” dedi.
“Yüreği ve cebi namuslu bir adam olacaksınız”
Mersinliler’in kendisinden büyük beklentileri olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Bizim yaptığımız görev gerçekten ağır işçilik. Psikolojik olarak sağlam olacaksınız, sağlam bir vücudumuz olacak, birikiminiz olacak, kafanız çalışacak, her şeyden önemlisi, yüreği ve cebi namuslu bir adam olacaksınız. Çünkü insanların sizden önemli beklentileri var” diye konuştu.
“Hemşehrilerimin tertipli bir kentte yaşama arzusu var, bunun yerine gelmesi için de sizlere ihtiyacı var”
Kadroları gözden geçirdiklerini aktaran Seçer, var olan eksiklikleri de kısa süre içerisinde tamamlayacaklarından söz ederek, “Yasalar var, kurallar var. Bunlara riayet ederek daha da güçlendireceğiz. Çünkü herkes sizden görev bekliyor. Kentin asayişi için, kentin dirliği için, kentin birliği için, kentin temizliği için, Mersinli hemşehrilerimin tertipli bir kentte yaşama arzusu var, bunun yerine gelmesi için ve kendini güvende hissetmesi için, sizlere ihtiyacı var” dedi.
“Bize yaraşır, ülkeme yaraşır, bu millete yaraşır görev yapın”
193 yılın, kurumsal bir hüviyet için çok iyi bir deneyim yılı olduğunun altını çizen Seçer, “Türkiye’de Cumhuriyet tarihinde böyle kurumlar genelde 1800’lü yıllardan bu yana hep var olmuş. Önemli bir kurum. Bir birikiminiz, geleneğiniz ve kültürünüz var. Bu önemli çünkü bunları parayla satın alamazsınız, yıllarınızı vermeniz lazım. Ben sizin başkanımızın, ben sizin abinizim, ben sizin kardeşinizim. Rahat olun, görevinizi yapın. Lütfen bize yaraşır, ülkeme yaraşır, bu millete yaraşır görev yapın. Ben başarılı olmak istiyorum. Ben 5 yıl sonra halkımın karşısına başım dik çıkmak istiyorum. Bana yardımcı olun, bana yardımcı olmak demek Mersin’e hizmet etmek demek, Türkiye’ye hizmet etmek demek” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin