Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer "Tarsus’un İsmine Yaraşır Bir Kültür Merkezi İnşa Edeceğiz" Diyerek Tarsus'a Kültür Merkezi Müjdesi Verdi

Hem hal esnafı hem de Tarsus için önemli değerlendirmelerde bulunan Başkan Seçer, Tarsus’a inşa edecekleri Kültür Merkezi ve mevsimlik tarım işçileri için yapacakları Konteyner Kent Projesi’nin müjdesini verdi.

09 Haziran 2020 Salı, 18:49
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer "Tarsus’un İsmine Yaraşır Bir Kültür Merkezi İnşa Edeceğiz" Diyerek Tarsus'a Kültür Merkezi Müjdesi Verdi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Hal Kompleksi’ni ziyaret ederek, hal esnafı ile bir araya geldi.
Kültür Merkezi için yer tespiti yapacaklarını ve gelecek 50 yılı kapsayacak bir proje hayata geçireceklerini ifade eden Seçer, “Tarsus’un ismine yaraşır bir kültür merkezi inşa edeceğiz. Arkadaşlarımla beraber yer tespiti için geldik. Hangi bölgede olması gerektiği önemli çünkü gelecek 50 yılı programlıyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde Tarsuslular’a kültür ve sanat etkinliklerinin olduğu muazzam bir kültür merkezi yapacağız” dedi.
Mevsimlik tarım işçilerinin daha medeni şartlarda yaşaması için Tarsus’ta pilot çalışma olarak hayata geçirecekleri Konteyner Kent Projesi’nin de müjdesini veren Başkan Seçer, “Önemli ve örnek bir çalışma. Tarsus’ta Kargılı bölgesinde belediyemize ait alanda bir pilot çalışma yapıyoruz. Şu anda proje aşamasında o yüzden net bir bilgi veremiyorum ama ilk etapta 100 konteynerlik bir Konteyner Kent kuracağız. Mevsimlik tarım işçilerinin daha medeni şartlarda yaşamalarını sağlamak için bu projeyi hayata geçireceğiz” diye konuştu.
Başkan Seçer, OSB’lerin Tarsus için önemli olduğunu, Tarsus’un ekonomik, kültürel ve sosyal anlamda canlanması için Büyükşehir olarak her türlü desteği vereceklerini vurgulayarak, “Tarsus akşam saat 7’den sonra köy hüviyetine bürünür diye Tarsuslular şikayet eder. Herkes evine gider ve Tarsus’ta in cin top oynar. Tarsus’un daha canlı bir yer olması lazım. Bunun için üreten, kazanan, refah düzeyi yüksek bir Tarsus’a ihtiyaç var. O zaman kültürü, sanatı ve canlı hayatı geliştirebilirsiniz. O yüzden bu yönde önemli adımlar atacağız” ifadelerine yer verdi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Koronavirüs salgını sürecinde ekonomik anlamda büyük sıkıntı yaşayan ve 1 Haziran’da yeni normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte normal hayata dönmeye çalışan Tarsus Hal Kompleksi’ndeki esnafı ziyaret etti. Hem hal esnafı hem de Tarsus için önemli değerlendirmelerde bulunan Başkan Seçer, Tarsus’a inşa edecekleri Kültür Merkezi ve mevsimlik tarım işçileri için yapacakları Konteyner Kent Projesi’nin müjdesini verdi.
“Kısa süre içerisinde Tarsuslular’a muazzam bir kültür merkezi yapacağız”
Tarsus Hal Kompleksi’ni ziyaret ederek, esnafla bir araya gelen Başkan Seçer, Tarsus Yaş Sebze ve Meyve Halciler Derneği’ni de ziyaret etti. Dernek yöneticileri ile hal tesisi ve hal esnafı sorunları üzerine konuşan Başkan Seçer, çözüm önerilerini dinlerken Büyükşehir Belediyesi olarak düşündükleri çözüm önerilerini paylaştı. Tarsus için yapılacak Kültür Merkezi’nin müjdesini veren Seçer, yapılacak Kültür Merkezi için yer tespiti yapacaklarını ifade etti. Seçer, şöyle devam etti:
“Tarsus’u ziyaret etmemizin amaçlarından bir tanesi ve en temeli, buraya çok güzel bir kültür ve sanat merkezi yapacağız. Tarsus’ta çok eskiden kalma, şu anda Tarsus’a kapasite ve mimari olarak yeterli olmayan bir kültür merkezi var. Tarsus’un ismine yaraşır bir kültür merkezi inşa edeceğiz. Arkadaşlarımla beraber yer tespiti için geldik. Hangi bölgede olması gerektiği önemli çünkü gelecek 50 yılı programlıyoruz. Kentin gelişmeye açık bölgelerine doğru bu yatırımı yapmamız lazım. Parasal olarak da çok değerli yatırımlar. İnşallah kısa süre içerisinde Tarsuslular’a kültür ve sanat etkinliklerinin olduğu muazzam bir kültür merkezi yapacağız.”
“Mevsimlik tarım işçileri için Konteyner Kent kuracağız”
Tarımın Mersin’in önemli bir gerçeği ve gelir kaynağı olduğunun altını çizen Başkan Seçer, mevsimlik tarım işçileri için yapacakları Konteyner Kent Projesi’nin müjdesini verdi. Mevsimlik tarım işçilerinin yaşam şartlarını iyileştireceklerini, tuvaleti, banyosu bulunan, hava şartlarından etkilenmeyecekleri konteynerlar oluşturacaklarını ifade eden Başkan Seçer, “Yapacağımız bir çalışmanın daha müjdesini verebiliriz çünkü önemli ve örnek bir çalışma. Bizim bir ‘Konteyner Kent’ projemiz var. Biliyorsunuz mevsimlik işçiler var. Burada çok zor koşullarda, çadırlarda yaşıyorlar. Bunlar medeni toplumlarda görülmeyen sahneler. Tarsus bölgesinde burada belediyemize ait alanda Kargılı bölgesinde bir pilot çalışma yapıyoruz. Şu anda proje aşamasında o yüzden net bir bilgi veremiyorum ama ilk etapta 100 konteynerlik bir Konteyner Kent kuracağız. Çadır kent olarak kullanılan alanlar artık konteyner kent olacak. Daha medeni koşullarda konteynerlerin içerisinde mevsimlik işçilerin yaşamalarını sağlamak için bu projeyi hayata geçireceğiz” dedi.
“Her yerde olduğu gibi toptancı hallerinde de işbirliği halinde çalışıp düzeni sağlarız”
Başkan Seçer, Tarsus Yaş Sebze ve Meyve Halciler Derneği’ni ziyareti sırasında müstahsil ücretlerinin alınmaması talebi ve karpuz sergileri sorununun iletilmesi üzerine düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:
“Müstahsil giriş-çıkış ücretlerini değerlendireceğiz. Meclis kararına göre bu ücretleri alıyoruz. Belediyelerin tahsil ettiği ya da tahakkuk ettiği hiçbir ücret keyfi olamaz. Belirli yasalara, yönetmeliklere, genelgelere, meclis kararlarına dayalıdır. Yeniden karar almak gerekiyorsa biz bunu yaparız. Karpuz sergileri konusu ise kuralın kaidenin olmadığı yerde ya da yasadışı davranmanın müeyyidesinin olmadığı yerde eşkıya dünyaya hükümdar olur. Hiç buna müsaade edemeyiz. Hele biz hiç edemeyiz. Biz hukuk devleti peşinde, demokrasi peşinde koşarken, belediye olarak böyle anti hukuki, gücü gücü yetene bir düzene müsaade edemeyiz. Her yerde sağladığımız gibi toptancı meyve sebze hallerinde de komisyoncularımızla, esnafımızla çalışıp, ekmek yiyen her kim ise onlarla işbirliği halinde çalışıp orada düzeni sağlarız. Ama bir başımıza yapamayız. Burada size hizmet veren arkadaşlarım sahipsiz olmamalı. Sizlerin onlara sahip çıkmanız gerekiyor ki onlar size hizmet edebilsin, size cesurca yardımcı olabilsin.”
“Kısa, orta ve uzun vadede hal esnafı sorunlarına çözüm bulmak için değerlendirme yaptık”
Tarsus Hal Kompleksi’ni ziyaret ederek, hal esnafı ile bir araya gelen Başkan Seçer, Tarsus Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Ali İlk, komisyoncular ve hal yönetimi ile bir toplantı yaptıklarını ve hal kompleksinin fiziki ve idari sorunlarını ele aldıklarını söyledi. Başkan Seçer, “Mersin merkezdeki Toptancı Hali’nden sonra en büyük hallerimizden bir tanesi. 300’e yakın esnaf var. Bereketli bir yer. Tarsuslu üreticilerin alın teri ürünlerinin Türkiye’ye pazarlandığı yer. Burada bir dizi incelemeler yaptık. Pandemi sürecinden sonra insanların hem psikolojisini görmek hem de onlara bir moral sağlayabilmek için bir gezi düzenledim. Hem ekonomik anlamda hem sosyal hem de psikolojik anlamda iç içe olalım ki en az tahribatla bu süreci aşalım. Hal kompleksinin bazı fiziki ve idari sorunları vardı. Hal yöneticileri, komisyoncular ve tüm bürokrasi burada. Kısa, orta ve uzun vadede bu sorunlara nasıl çözüm bulabiliriz bunların değerlendirmesini yaptık” dedi.
“OSB demek kentin ekonomisinin, sosyal ve kültürel hayatın canlanması demek”
Tarsus İlçesi’nin farklı gelişmelere açık, potansiyeli fazla olan bir ilçe olduğunu ve bu potansiyeli ortaya çıkarmak için yapılan yatırımlara gerekli destekleri verdiklerini ifade eden Başkan Seçer, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Şimdi yeni iki OSB kuruluyor. Bir tanesi tarım ürünlerini işleme organize sanayi bölgesi, diğeri de karma OSB. Özellikle son günlerde karma OSB ile ilgili çok yoğun çalışmalar oldu. Ben OSB’nin kuruluşunda ilk yönetiminde yer alan hem iş insanı olma sıfatıyla hem milletvekili olma sıfatıyla da destek vermeye çalıştım. Çok kısa sürede orada fabrika temelleri atıldığı zaman çok mutlu olacağız. Çok süratle oradan çalışmalar yapılıyor. Çok sayıda değerli işletme oradan arazi satın aldı. Bizler de bu konuda OSB’nin yönetimine yardımcı olmaya çalıştık. Herkes orada bir an önce işyerlerinin, sanayi tesislerinin kurulması için çaba sarf ediyor. Bu üretim, istihdam, refah, ihracat demek. Muazzam bir şey. Kentin ekonomisinin, sosyal ve kültürel hayatın canlanması demek. Tarsus akşam saat 7’den sonra köy hüviyetine bürünür diye Tarsuslular şikayet eder. Herkes evine gider ve Tarsus’ta in cin top oynar. Tarsus’un daha canlı bir yer olması lazım. Bunun için üreten, kazanan, refah düzeyi yüksek bir Tarsus’a ihtiyaç var. O zaman kültürü, sanatı ve canlı hayatı geliştirebilirsiniz. O yüzden bu yönde önemli adımlar atacağız. Fabrika demek istihdam demek, tarım ürünlerinin değerlendirilmesi ve katma değer sağlamak demek. Uluslararası piyasa rakamlarında 1 Euro olan ürünü işler, paketler, katma değer koyar Almanya’ya 5 Euro’ya pazarlarsınız. Bunlar bize önemli katma değer sağlar.”
“Yenice’de paket arıtma tesisi kuruyoruz”
Başkan Seçer, Tarsus’un daha canlı, üreten, kazanan, refah düzeyi yüksek bir yer olması için Büyükşehir Belediyesi olarak önemli adımlar attıklarını vurgulayarak, “Tarsus’ta bu yıl programımız içerisinde altyapı alanında, 2019 yılında başlattığımız, bu yıl devam eden ve yeni faaliyete girecek çalışmalarımız var. Yenice Atgirmez Mevkii’nde kanalizasyon çalışması var ve orada paket arıtma tesisi kuruyoruz. Şahin ve Kavaklı Mahalleleri’nde Yağmursuyu hattı projemiz var. Yine muhtelif yerlerde Tarsus kuzeyde, doğu, batı ova bölgesinde içme suyu isale hatları ve şebeke hatları projeleri var. 2023 sonuna kadar bizim yapacağımız, bitireceğimiz, temelini atacağımız projelerimiz bunlar. Toplamda 207 milyon TL altyapı için proje yaptık. Bunlar bizim stratejik planımızda ve yatırım programımızda var. Bu eksilmez ama artar” ifadelerine yer verdi.
“Yönetime geldiğimizden bu yana Tarsus’a 21 bin 500 ton asfalt kullandık”
Mavi Bulvar Projesi’nin önemine de değinen Seçer, o bölgede yaptıkları çalışmalardan da bahsetti. Başkan Seçer, “Orası önemli bir güzergah. Hem yürüme hem de bisiklet yolu var. Berdan Baraj Gölü mesire alanı var. Orada Tarsus Doğa Parkımız ve Gençlik Kampımız var. Oralara yeni yatırımlar yapıyoruz. Köprü yapımı olacak. Mevcut köprü araçların trafiğinde yeterli gelmiyor. Arkadaşlarımız projesini bitiriyorlar ve çok kısa süre içerisinde o bölgedeki projelerimizi hayata geçireceğiz. Kavşak düzenlemeleri ve yol yapımları devam ediyor. Yönetime geldiğimizden bu yana Tarsus’a 21 bin 500 ton asfalt kullandık. Üretim bölgesi olması hasebiyle bizim de dokunmamız gereken alanlar var. Bu konuda ben özel bir hassasiyet gösteriyorum. Her bölgenin değerli ürünleri var. Bahçeden hasat edilen ürünü çiftçinin sağlıklı bir şekilde Hal’e getirmesi lazım. Bunlara dikkat etmek lazım. Bu çalışmalar devam ediyor” dedi.
Başkan Seçer, geçtiğimiz günlerde hava koşulları nedeniyle ürünleri zarar gören çiftçilere de geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Tarımda sigortacılık gelişti ama yeteri kadar da gelişmedi. TARSİM devletin katkı verdiği önemli bir organizasyon ama orada yasal bazı sıkıntılar var. Sigortasız üretim eninde sonunda yurttaşları sıkıntıya sokuyor. Hava şartlarından dolayı ürün ekonomik zarar gördüğü zaman, üreticinin çok sermaye birikimi olmadığı için bu üreticileri sıkıntıya sokuyor. Afetlerin zararını en aza indirgeyecek önlemler almak lazım. Sigorta kavramını, daha da geliştirmek, üreticiye anlatmak lazım ama sigorta yapım şartlarını da rahatlatmak lazım” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin