Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, Yaklaşan Yeni Yıl Öncesinde "Kır Çiçekleri"Ni Ziyaret Etti

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Kır Çiçekleri’ni Macit Özcan Spor Kompleksi içerisinde yatılı kaldıkları Kır Çiçekleri Sporcu Yetiştirme Merkezi’nde yaklaşan yeni yıl öncesinde ziyaret etti.

22 Aralık 2022 Perşembe, 09:54
G: 22.12.2022 - 10:06
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, Yaklaşan Yeni Yıl Öncesinde "Kır Çiçekleri"Ni Ziyaret Etti
-

Başkan Seçer, kendisini sevinçle ve ellerinde çiçeklerle karşılayan sporcu kızlarla sohbet etti. Uzun süren sohbette neşeli anlar yaşandı.
Seçer, “Kır Çiçekleri” ile keyifli bir sohbet geçirdi
Başkan Seçer, Büyükşehir’in özellikle köylerde yaşayan ve ortaokul çağındaki kız çocuklarını çeşitli spor branşlarında uzmanlaşması için yürüttüğü “Kır Çiçekleri”nin misafiri oldu. Sporcu kızlarla keyifli bir sohbet eden Seçer’in genç sporculara, “Hafta sonu gittiğiniz zaman burayı özlüyor musunuz?” diye sorması üzerine kızlar hep bir ağızdan, “Evet” yanıtını verdi. Kızlara öğütlerde de bulunan Başkan Seçer, “Bir arada olmanız birleştirir. Daha ileriki yaşantınızda bir topluma girdiğiniz zaman daha hızlı adapte olabilirsiniz, yabancılık çekmezsiniz. İnsan bir başka canlıdan enerji alabiliyor. Tek yaşayan insanlar özellikle bir kedisi, köpeği oluyor. Onunla çok iyi hissediyor kendisini, o olmadığı zaman üzülüyor. İki kardeş gibi, anne-çocuk gibi ilişkileri oluyor. Ben insan içerisine girdiğimde birden enerjim değişiyor. Gücüm yerine geliyor, canlanıyorum, mutluluğum artıyor kalabalığın içinde olduğum zaman” dedi.
Başkan Seçer, “Kır Çiçekleri” ile kahvaltı için sözleşti
Spor branşları ve katıldıkları müsabakalar hakkında kızlardan bilgi alan Başkan Seçer, “Kır Çiçekleri”nin, Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (MSK) maçlarını takip etmeleri ve belediyenin kültürel etkinliklerine götürülmelerini istedi.
Kızlarla hangi ilçelerden geldikleri hakkında da tek tek sohbet eden Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları hakkındaki düşüncelerini sorması üzerine sporcu kızlar, “Mersin, her geçen gün daha çok gelişiyor” değerlendirmesini yaptı. Sporcu kızların taleplerini de dinleyen Başkan Seçer, önümüzdeki günlerde “Kır Çiçekleri” ile kahvaltı için sözleşti.
“Memleketimize faydalı birer birey olmak için burada çaba sarf ediyorlar”
Sporcu kızların sevincini görmekten büyük keyif aldığını ifade eden Başkan Seçer, ziyaretin ardından “Kır Çiçekleri” Projesi’ne dair konuştu. Seçer, şunları söyledi:
“Burada 35 sporcu kızımız var. Mersin’imizin farklı ilçelerinden ve mahallelerinden gelen kızlarımız. Ağırlıklı olarak atletizm, halter, tekvando eğitimi alıyorlar. Amacımız; bu çiçeklerimizi keşfedip ilçelerinden, mahallelerinden bulup çıkarmak ve onlara her anlamda eğitim vermek. Sadece spor değil, iyi bir birey olarak yetişmelerini sağlayacak her konuda eğitim almalarını sağlıyoruz. Misafirhanemizde kalıyorlar. Buraya çok yakın bir ilköğretim okulumuza gidiyorlar. İki haftada bir de hafta sonu ailelerini ziyarete gidiyorlar. Kızlarımızla konuştuk, daha çok burayı tercih ediyorlar. Demek ki, burada bir arada son derece mutlular. Burada hem spor hem okul sonrası kendilerine katkı sağlayacak alanlarda da eğitim alıyorlar. Başta ailelerine ve memleketimize faydalı birer birey olmak için burada çaba sarf ediyorlar. Bir de tabi ki ülkemizi tanıtacak, bizi gururlandıracak uluslararası başarılar elde eden sporcular olurlarsa bu da çok harika bir mutluluk olur bizim için.”
“Kır Çiçekleri”, kendi yaptıkları el emeği keçeden ürünleri Başkan Seçer’e, “2023 yılında size şans getirsin” dileği ile takdim etti. Başkan Seçer, sporcu kızların dileği üzerine, “Şans bana gelirse, Mersin'e gelmiş olur” dedi. Keyifli ziyaret, çektirilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin