Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer: "Mersin’in Merkezini Canlandıracağız"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silifke ve İstiklal Caddesi esnafı ile buluştu.

23 Temmuz 2019 Salı, 10:31
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer: "Mersin’in Merkezini Canlandıracağız"
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Dükkânlara tek tek girip, esnafın sıkıntılarını dinleyen Seçer, “Esnaflarımızla konuşuyorum, değerlendirmeler yapıyorum. Makul bir süre içerisinde uygun bir projeksiyonla esnafımızın sorunlarını ortadan kaldıracağız. Biz onları dinliyoruz çünkü sorunu esnafımız yaşıyor, memnuniyet onların olacak. Belli bir süreç içerisinde bir farklılık yaratacağız. Eskisi gibi olmayacak” dedi.
Mersin’in merkezini canlandıracaklarını vurgulayan Seçer, Mersin’in en önemli ve tarihi caddelerinden olan Uray ve Atatürk Caddesi için yeni düzenlemelerin gündemlerinde olduğunu ifade etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, haftanın ilk gününde Mersin’in en eski ve önemli caddelerinden olan Silifke ve İstiklal Caddesi’ndeki esnafı ziyaret etti. Dükkanlara tek tek girerek, esnafla selamlaşan Seçer, otopark sorunu başta olmak üzere cadde düzenlemesi, kaldırım işgali, tabela kirliliği ile ilgili sorunları da dinledi. Vatandaşlarla da selamlaşan Başkan Seçer, gençlerle de sohbet ederek, hayallerini, isteklerini dinledi. Cadde boyunca her dükkana uğrayan Başkan Seçer, Mersin’in merkezini canlandıracaklarını vurgulayarak, “Makul bir süre içerisinde uygun bir projeksiyonla esnafımızın sorunlarını ortadan kaldıracağız. Biz onları dinliyoruz çünkü sorunu esnafımız yaşıyor, memnuniyet onların olacak. Belli bir süreç içerisinde bir farklılık yaratacağız. Eskisi gibi olmayacak” dedi.
“Mersin merkezinin canlanması bizim için önemli”
Başkan Seçer, Mersin’in en eski caddelerinden olan Silifke ve İstiklal Caddesi’nde bulunan esnafın sorunlarını birebir kendilerinden dinlemek istediğini ve bu nedenle ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade etti. Geleneksel esnaf ticaretinin adeta damarı olan, ancak bazı sıkıntılar nedeniyle eski önemini yitiren caddeleri yeniden canlandıracaklarını belirterek, “Bu caddelerimiz Mersin’in en önemli en eski caddeleri. Burada yüzlerce esnaf var. Hareketli bir bölgemiz. Buraya ilişkin sorunlar var. Bunlarla ilgili neler yapabiliriz diye bürokrat arkadaşlarımızla esnaf gezisi yaptık. Mersin’in merkezinin canlanması bizim için önemli çünkü burada birçok esnaf halinden şikayetçi. Vatandaşlarımız yeni yapılan AVM’lere yöneldiği için geleneksel esnaflık ve geleneksel çarşı alışverişi ortadan kalkıyor. Yeni bir biçim vermek lazım. Bunu da bir an önce başlatmak lazım” diye konuştu.
“Yapacağımız yeni düzenlemelerle bir kent kimliği oluşturacağız”
Caddenin fiziki koşullarından, araçların düzensiz parkına ve tabela kirliliğine kadar esnafın birçok sıkıntısının olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Araçlar yasalara riayet etmeden istediği gibi kaldırım işgali yapmış. Bütün bu düzensizlikler onların işlerine olumsuz olarak yansıyor ve alışveriş noksanlığı oluyor. Bunların bir düzene girmesi lazım. Herkes kendi kafasına göre yaşarsa bu memlekette düzen olmaz. Bizim bir düzene sokmamız lazım. Kaldırımlarda yeni bir düzenleme yapalım, tabelaları gözden geçirelim ve bir kent kimliği oluşturalım, her taraf pırıl pırıl olsun istiyoruz. Görsel olarak daha şık bir cadde olabilir” dedi.
“Makul bir süre içerisinde uygun bir projeksiyonla esnafımızın sorunlarını ortadan kaldıracağız”
Gezi sırasında esnafın da görüşlerini aldıklarını, en çok şikayet edilen konulara özellikle eğileceklerini ifade eden Başkan Seçer, “Esnaflarımızla da konuşuyorum, değerlendirmeler yapıyorum. Biz onları dinliyoruz çünkü sorunu esnafımız yaşıyor, memnuniyet onların olacak. Makul bir süre içerisinde uygun bir projeksiyonla esnafımızın sorunlarını ortadan kaldıracağız” diye konuştu.
Mersin için önemli birçok caddede değişim başlatacaklarını sözlerine ekleyen Seçer, “Çamlıbel, Uray ve Atatürk Caddesi için de yeni düzenlemeler gündemimizde. Belirli bir süreç içerisinde bir farklılık yaratacağız. Eskisi gibi olmayacak. Bu bölgeler için göreve geldiğimiz andan itibaren çalışmalara başladık. Bir projemiz vardı onu revize ediyoruz” dedi.
Seçer, ziyareti esnasında esnafın sunduğu ikramları da geri çevirmedi. Mersin Balık Pazarı esnafına da uğrayan Seçer, burada alkışlarla ve tezahüratlarla karşılandı. Vatandaşlar, Başkan Seçer’in 3 ay gibi kısa bir sürede hayata geçirdiği halkçı belediyecilik örneği hizmetler için de teşekkür etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin