Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Vizyon Projelerini Anlattı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ‘Mersin Başkanından Ne Bekliyor?’ temalı arama konferansı kapsamında, eğer aday olabilseydi hayata geçirmeyi planladığı vizyon projelerini anlattı.

01 Mart 2019 Cuma, 13:20
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Vizyon Projelerini Anlattı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Başkan Kocamaz, “Bu projeler Mersin için önemli projeler, bizler bu projelerin takipçisi olacağız”dedi.
Düzenlenen konferansa Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hamit İzol ve MTSO Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
“Biz hep ileriye bakarız”
‘Mersin Başkanından Ne Bekliyor? programı kapsamında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,“Mersin önemli bir şehir. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, cazibe merkezi olmuş, dinlerin, dillerin ve medeniyetlerin buluşma noktası. Limanı, serbest bölgesi, 321 kilometrelik sahili, organize sanayi bölgeleri, henüz işgal edilmemiş bakir turizm bölgesi ilan edilen yerleşim alanları ile önemli bir merkez. Stratejik konumu önemli. Biz de 20 yıllık Tarsus hizmet dönemimizden sonra son 5 yılda Adana’dan Antalya’ya kadar olan 13 ilçenin tamamını, 509 köyün tamamını, 805 mahallenin tamamını, kapanan 40 belde ve 13 ilçenin tamamını kapsayan bir hizmet alanında hizmet vermeye çabalıyoruz”dedi.
Hizmet süreleri boyunca hayata geçirmiş oldukları projelerden bahseden Başkan Kocamaz“Biz hedefe kilitlenmişiz. Bizim çalışma sistemimiz böyle. Yaptıklarımızı arkaya atarız, unuturuz, yapamadıklarımıza odaklanırız. Yıllardır bu böyleydi. Sadece ben değil, Belediyede birlikte çalıştığım hizmet arkadaşlarım da aynı şekilde yapılanları hep unuturlar. Hep ileriye bakarlar. Yapamadıklarımızı nasıl çözeriz, ona odaklanırlar”şeklinde konuştu.
“Projelerin takipçisi olacağız”
Eğer aday olsaydı Mersin’de hayata geçirmeyi planladığı projelerin, sonrasında da takipçisi olacaklarını ifade eden Başkan Kocamaz,“Bizler bu projelerin takipçisi olacağız. Bu projeler Mersin için önemli projeler. Geçtiğimiz 5 yıl bizim hazırlık dönemimizdi. Planı, projesi olmayan bir kentte yerel yönetimi devralmışsınız, bunları hazırlamadan hiçbir iş yapamazsınız. Ama buna rağmen bu kadar karmaşık bir dönem geçirmemize rağmen, Mersin tarihinde görülmeyen hizmetleri hayata geçirdik. Gerek sosyal projeler, gerek tarımsal hizmetler, engelliler ve kentte yaşayan insanların hayatlarını kolaylaştıracak fiziki hizmetler, gençlik hizmetleri örnek alınan projeler haline geldi”diye belirtti.
30 Büyükşehir Belediyesi içerisinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projelerinin üzerine proje olmadığını dile getiren başkan Kocamaz,“Hem Türkiye’den, hem Avrupa Birliği’nden, Amerika’dan, Birleşmiş Milletler ’den ödül alan bir belediye olduk. Dünyada 3 engelsiz kent ilan edildi ve bir tanesi Mersin oldu. Eksiklerimiz yok mu elbette var. Ama planladığımız, projelendirdiğimiz hizmetler gerçekten Mersin’in farklı bir vizyonla yönetildiğini herkese gösterdi”ifadelerine yer verdi.
Başkan Kocamaz Mersin için vizyon projelerini anlattı
Müftü Deresi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ile yerleşime uygun olmayan, düzensiz yapılaşmış ve jeolojik sakıncalı bölgeler ile eskiyen kent dokularını yeniden planlayarak dönüşüm ve sağlıklaştırma yolu ile yenileme projeleri geliştirilecek. Müftü Deresi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi süreci devam ediyor ve Mersin genelinde toplam 13 mahalleyi kapsıyor.
Karaduvar Sahil ve Düzenleme Projesi ile Karaduvar sahil yolu üzerinde cadde düzenlemeleri yapılacak, kent mobilyaları ve elektrik direkleri yenilenecek ve kumsal üzerinde dinlenme ve güneşlenme alanları için düzenlemeler yapılacak. Silifke, Erdemli, Anamur, Mut, Mezitli ve Toroslar ilçesinde Aile Yaşam Merkezleri kurulacak.
İçerisinde Çocuk Bilim Müzesi, Mersin Çocuk Müzesi’nin de yer alacağı Çocuk Eğlence Eğitim ve Bilim Parkı Projesi ile çocuklar, uzay teknolojilerini, uzay bilimini öğrenirken, aynı zamanda deneyerek ve gözlemleyerek öğrenebilecekleri alanlar yer alacak. Başkan Kocamaz, vatandaşların daha hızlı hizmet alabilecekleri Mersin Büyükşehir Belediye Hizmet Kampüsü’nün de detaylarını aktardı.
Akdeniz’in ilk yeraltı metrosu olacak ve Mersin ulaşımında çığır açacak olan Mersin Metrosu’nun detaylarını anlatan Başkan Kocamaz, istasyon, güzergâh ve kapasite bilgilerini paylaştı. Büyükşehir Belediyesi tarafından, akıllı kent teknolojileriyle donatılacak olan metronun, tamamen otomatik işletme sistemi, konforlu vagonları, özel aydınlatma ve anons sistemi, son sistem bilgi panoları, hareketli görsel reklam sistemi, son sistem yürüyen merdiven ve asansörlerle dizayn ederek, 7’den 70’e tüm halka hitap etmeyi hedeflediğini ifade eden Başkan Kocamaz,İnşaatına 2019 yılında başlanacak olan Metro 1. Hat ile ilk olarak kentin doğu-batı yönlü ana trafiğinde halka hizmet sunulacak.
Ulaşım Ana Planı’nda kesinleşen 17 adet katlı kavşak projesinin lokasyonları ve detayları katılımcılar ile paylaşıldı. Otopark ve Meydan Düzenlemesi ile Tevfik Sırrı Gür Lisesi yanı, Akdeniz Kent Meydanı Otoparkı, Muğdat Kapalı Otoparkı, Kongre Merkezi Otoparkı, Mezitli Yeraltı Otoparkı, Fındıkpınarı ve Ayvagediği Katlı Otoparkı Projelerinin kapasiteleri ile ilgili bilgiler paylaşıldı. Projesi hazır ve uygulama aşamasında olan Bilim Merkezi ve Gençlik Parkı’nda, çocuk ve gençlerin eşit haklara ve daha fazla imkana sahip olmaları, yetenek ve potansiyellerinin farkına varmaları, sosyal ve kültürel olarak gelişimlerini sağlamaları için çeşitli aktivite alanları yer alacak.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Vizyon Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Vizyon Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Vizyon Projelerini Anlattı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin