Mersin Büyükşehir 155 Kadını Daha İstihdam Edecek

Sahada görev yapmaları için Ekim ayında 100 kadın personeli istihdam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentteki değişimin hissedilmesi üzerine 155 kadın personel alımı daha yapıyor.

09 Aralık 2019 Pazartesi, 09:17
Mersin Büyükşehir 155 Kadını Daha İstihdam Edecek
-

Mersin’de, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in her fırsatta pozitif ayrımcılık uygulayacağını söylediği kadın istihdamı artırılıyor. Daha güzel ve temiz bir Mersin için sahada görev yapmak üzere Ekim ayında 100 kadın personeli istihdam eden Büyükşehir Belediyesi, kentteki değişimin hissedilmesi üzerine daha fazla kadın istihdamı için harekete geçti.

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığı ile Kültür A.Ş. bünyesinde görevlendirilmek üzere 155 kadın işçi alımı yapıyor.

Sahada temizlik ve bitki dikimi gibi işlerde görev yapacak olan 155 kadının işe alımı için yapılan mülakatlar tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi’nde en geç 15 Aralık’ta iş başı yapabilecek olan kadınlar, yeni yıla yeni işleri ile mutlu girecek. Alımı yapılan kadınlar, Mersin genelinde görev yapacak ve kentin güzelliğine güzellik katacak.

Başvurular, 29 Kasım-1 Aralık arasında yapıldı

İlana başvurular, 29 Kasım-1 Aralık arasında İŞKUR’un kamu işçi alımı kategorisinden ve www.mersinbuyuksehiras.com.tr adresinden yapıldı. 155 kadın işçi alımı için adaylarda T.C vatandaşı olmak, maksimum lise mezunu olmak, kadın olmak ve saha çalışma ortamına uyum sağlayabilmek gibi şartlar arandı. Başvuru yapanlar arasından toplam 7 bin kadın mülakata çağrıldı.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen ve Kariyer Merkezi tarafından yapılan mülakattaki komisyonda, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, müdürler ve Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu üyeleri yer aldı. Mülakatta kadınlara, daha önce hangi işlerde çalıştıkları ve deneyimleri ile ilgili sorular yöneltildi.

100’ü Çevre, 55’i Park Bahçeler’de görev yapacak

Büyükşehir Belediyesi’nde işe alınacak 155 kadın, Mersin Büyükşehir Kültür Sanat Bilim Ulaştırma Ticaret Sanayi A.Ş. bünyesinde, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda görev yapacak.

Kentin daha güzel hale gelmesi için emek verecek olan kadınların 100’ü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında bulunan cadde, bulvar, sokak ve meydanlarda görevlendirilecek. 55 kadın ise Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nda çim biçme, budama, çiçek ve ağaç dikimi, ilaçlama, gübreleme, toprak takviye-tesviye, parklarda genel temizlik ile çiçek, çim, ağaç sulama gibi işlerde çalışacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Emine akın 0543 397 32 83
15:02
9 Aralık 2019 Pazartesi
Lütfen duyun sesimi kafayı yiyecem bu işe ihtiyacim var lütfen
46.106.78.137
Emine akın 0543 397 32 83
15:02
9 Aralık 2019 Pazartesi
Lütfen duyun sesimi kafayı yiyecem bu işe ihtiyacim var lütfen
46.106.78.137
Emine akın 0543 397 32 83
14:54
9 Aralık 2019 Pazartesi
Slm ben emine akın park ve bahçeler için baş vuru yaptım bana dönen olmadı benim bu işe çok ama çok ihtiyacım var ben bana yardım edin demiyorum bana iş verin diyorum iki tane oğlum var onlar için istiyorum cok bunaldım lütfen benimde yüzümü güldürün bende gülmek istiyorum saygılarımla
46.106.78.137
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin