Mersin Bozyazı'da Muz Üreticisine Büyük Zarar Uğradı: Yaşanan Hırsızlık Nedeniyle Üretici İçişleri Bakanlığı ve Kurumları Göreve Davet Etti!

Mersin'in Bozyazı ilçesinde örtü altı muz üreticisi Bilal Sarı, gece saatlerinde gerçekleşen hırsızlık olayı sonucunda serasında bulunan 300 ağaçtaki muzların çalınmasıyla 200 bin lira zarara uğradı.

18 Kasım 2023 Cumartesi, 01:31
Mersin Bozyazı'da Muz Üreticisine Büyük Zarar Uğradı: Yaşanan Hırsızlık Nedeniyle Üretici İçişleri Bakanlığı ve Kurumları Göreve Davet Etti!
-

Yaşanan mağduriyetin ardından Bilal Sarı, olaya çözüm bulunması için İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurumları göreve davet etti.
Üç yıl önce İstanbul'dan Bozyazı ilçesine dönen ve muz üreticiliği yaparak ailesine daha iyi bir gelecek sağlamayı amaçlayan Bilal Sarı, son dönemde ilçede artan hırsızlık olaylarına dikkat çekti. Bu tür olayların mağduriyet yarattığını belirten Sarı, yetkililere çağrıda bulunarak, çözüm için İçişleri Bakanlığı ve ilgili kurumların devreye girmesini talep etti.
Sarı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Son zamanlarda ilçemizde bu tür olaylar artış gösterdi. Yetkililere başvurduğumuzda, ’kanıt var mı, görgü tanığı var mı, kamera var mı?’ gibi sorularla karşılaşıyoruz ve dosyalarımız kapanıyor. İçişleri Bakanımız başta olmak üzere ilgili tüm kurumların mağduriyetimizi gidermek için destek vermelerini bekliyoruz. Burada sadece kendi geçimimiz için değil, ürettiğimiz ürünlerle ülke ekonomisine de katkı sağlıyoruz. Bu sorunlarımıza çözüm bulmalarını talep ediyoruz" dedi.
Emekli bir birey olduğunu ve çocuklarını İstanbul'da bırakarak ata topraklarına üretim yapmak için geldiğini belirten Sarı, yaşanan olayın kendisi için 15. veya 20. hırsızlık vakası olduğunu ifade etti. Zarara uğrayan Sarı, çaresiz durumda olduğunu vurgulayarak, İçişleri Bakanlığı ve ilgili kurumların bu konuya ilgi göstermelerini talep etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin Emniyeti Anahtar Çalarak Hırsızlık Yapan Şebekeye Operasyon Düzenledi
Büyükşehir Birim Amirleri İle MESKİ Görevlilerinin De Hazır Bulunduğu Programda, Muhtarlar Ve Vatandaşlarla Sohbet Edildi
Mersin Büyükşehir Tarihi Mirasa Sahip Çıkan Projelerde Yer Almaya Devam Ediyor
Mersin Büyükşehir’in Halk Kartı, İhtiyaç Sahibi Yurttaşlara Can Suyu Olmayı Sürdürüyor
Tarsus Devlet Hastanesi'nde 26-30 Haziran Özel Güvenlik Günü ve Haftası Kutlandı
New York Şehrine Giden Tarsus Ticaret Borsası URGE Proje Takımı New York Başkonsolosu Reyhan Özgür’ü Ve Ateşe Osman Nuri Gökbulut’u Türk Evinde Ziyaret Etti
Büyükşehir’in Kurs Merkezlerinin Başarı Oranı Her Yıl Artıyor, Lgs Kurs Merkezi Öğrencilerinden 101 Öğrenci Yüzde 5’lik Dilime Girdi
Mersin’in Erdemli İlçesindeki Yazlık Sitede Alkol Alma Kavgası Can Aldı, Sezer Soner Aktaş Site Güvenliği Tarafından Öldürüldü
Dar Gelirli Ailelere Destek Sağladığı Halk Kart’ın Haziran Ayı Tutarları, Yurttaşların Hesaplarına Yatırıldı
Mersin Büyükşehir’in Öğretmenleri Yeni Döneme Hazırlanıyor

Mersin Haber ,Mersin