Mersin Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı Partisi MHP'den İstifa Etti

Mersin Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı 12 Aralık 2018 Çarşamba günü düzenlediği, basın toplantısının ardından Partisi MHP'den istifa etti.

12 Aralık 2018 Çarşamba, 16:28
G: 12.12.2018 - 17:32
Mersin Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı Partisi MHP'den İstifa Etti
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın 20 Kasım 2018 günü düzenlediği Basın Toplantısı ile açıklamalarda bulunarak, partisi MHP'den istifa ettiğini duyurmuştu. Bugün (12 Aralık 2018 Çarşamba günü) Mersin Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı'da partisi MHP'den istifa ettiğini duyurdu.
Partisi MHP'den istifa eden Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı toplantıda bir dizi açıklamalarda bulunarak, "İdealimden zerre kadar birşey kaybetmiş değilim. Üniversite yıllarımda Ülkücülük nasılsa bugünde aynı şekilde, Ülkü ideal, ülkücü idealist demek. Bizimde bir idealimiz vardı. Neydi idealimiz yola çıkarken, Türk Milletini geri kalmışlıktan kurtarmak, muasır medeniyetler üzerine çıkarmak. Avrupanın ilim ve tekniğinden almak ama Ziya Gökalp'in tabiriyle "Harsımızda, bizi biz yapan değerlerde hep Türk kalmak" bunun için yola çıktık. Bunun için mücadele ettik. Bunun için bir çok arkadaşımızı Üniversite yıllarında kucağımızda şehit verdik. İşte bugün burada Ülkücülüğümden ve düşüncelerimden, duygularımdan hiçbir zaman vazgeçmeden Milliyetçi Hareket Partisinden istifa ediyorum." sözleriyle partisinden istifa etti. 
Ballı konuşmasının devamında ise, "Çünkü benim davam olmaktan çıkmıştır bu parti. İnsanlar vardır. Bir düşüncesi bir ideali vardır. O idealine en yakın partiye meyil eder. O partide faaliyet gösterir. O partinin iktidar olmasını ister, O partinin hizmet etmesini ister. Bazı insanlarda vardır, pek bir fikri yoktur, bir partiye gider. O partide buluna buluna o partinin bazı fikirlerini benimser, ondan sonra o partili olur. Ben birinci olan kişiyim. Az önceki a şıkkından olan kişiyim, benim ideallerim var."
Ballı konuşmasını, "Aşağı yukarı 2 yıl önce aday olmadığımı söyledim, Hem il teşkilatına hem de ilçe teşkilatına. Bugün Milliyetçi Hareket Parti'sinden ayrılıyorum, bir başka partiye geçeceğim için değil diyen Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı sözlerini,"Şurada 3buçuk ay bir sürem var, bu 3 buçuk ay süreyi bağımsız olarak tamamlamak istiyorum. Bağımsız bir belediye başkanı olarak görevimi tamamlayıp "Görüp ahkâm-ı asrı münharif sıdk u selametten Çekildik izzet ü ikbal ile bab-ı hükûmetten" dediği gibi Ziya Paşanın bende bu görevi haysiyetimle şeflerimle, bana güvenenlere layık olarak tamamlamak istiyorum. Şurada 3 buçuk ay Cenab-ı Allah ömür verirse, bu 3 buçuk ayda aynı şekilde tamamlamak istiyorum. Ben öğretmen emeklisiyim, önce öğretmenim. Belediye Başkanlığı Unvanım, Ben hep öğretmenim. Sizlere Milli Eğitimin durumundan bahsetmeyeceğim, Dış Politikadan, şundan bundan bahsetmeyeceğim. Çünkü gerçekleri bile söylesek, siyasi olarak algılanır."Acaba bunun dediği doğru mu?" diyerek başını iki elinin arasında alıp da, düşünme zahmetine girmiyor insanlarımız. Siyasetçidir diyor ona göre değerlendiriyor. Ama bir şeyden bahsedeceğim; Türk Millet bugün şu sıkıntıyı çekiyorsa bu sıkıntıyı çekiyorsa, İnanın bana çok sormuşumdur. "Atatürk'e yapılan vefasızlığın bedelini ödüyor. Türk Milleti!" diyerek tamamladı.
Mehmet Ballı'nın konuşmasının tamamı:
https://www.facebook.com/kanalotuzuc/videos/272440120127721/

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin