Mersin Barosu ve 81 İlin Baro Başkanlığı Kur'an-ı Kerim Yakılması Kınadı

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Mersin Barosu ve 81 ilin baro başkanlığı yaptığı ortak yazılı açıklamada, İsveç'te Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılması kınandı.

23 Ocak 2023 Pazartesi, 09:23
G: 24.01.2023 - 00:21
Mersin Barosu ve 81 İlin Baro Başkanlığı Kur'an-ı Kerim Yakılması Kınadı
-

Açıklamada, “Siyasetçi olduğu belirtilen bir şahıs tarafından Kur'an-ı Kerim'in yakılması eylemi açık bir nefret suçudur" değerlendirmesinde bulunuldu.
TBB ve 81 ilin baro başkanlığı tarafından yapılan yazılı ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İsveç'in başkenti Stockholm'de bulunan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği önünde siyasetçi olduğu belirtilen bir şahıs tarafından Kur'an-ı Kerim'in yakılması eylemi açık bir nefret suçudur. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 15 Mart 2022 tarihinde aldığı kararla 15 Mart tarihini, "Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü" ilan etmesinin önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır.
“HERKESİ HUKUKUN SINIRLARI İÇİNDE KALMAYA DAVET EDİYORUZ”
Türkiye Barolar Birliği ve Barolar olarak inanç özgürlüğünü savunma sorumluluğumuz ile bir kez daha hatırlatırız ki; evrensel hukuk, insan hakları ve tüm hukuk birikimi inanca saygıyı ve özgürlüğün sınırlarını ortaya koymuştur. Bir dine ve inancın kutsalına yapılan saldırılar özgürlük ifadesi veya özgürlüğün bir yansıması değil aksine vicdana, hukuka ve insanlığın ortak değerlerine yönelik birer saldırıdır.
Biz aşağıda imzası bulunan Türkiye Barolar Birliği ve Barolar olarak; insanlığın ortak birikim ve değerleri ile inanç özgürlüğü konusundaki hassasiyeti savunuyor; barışın, adaletin ve hukukun üstünlüğünün hakim olduğu bir dünyanın mümkün olduğu inancıyla bu saldırıyı ve benzerlerini kınıyor; herkesi hukukun sınırları içinde kalmaya davet ediyoruz.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Sofu "Zevzek Tepesi'ndeki Restaurant Hizmete Girdi"
Gökyüzünün En Görkemli Olayları Büyükşehir İle İzleniyor
MESKİ, Sarıkaya Mahallesine Yeterli İçme Suyu Sağladı
Tarsus’ta Spor Camiasını Yasa Boğan Vefat Haberi: Salih Bülbül Vefat Etti
Silifke'de Orman Yangınıyla İlgili 4 Şüpheli Tutuklandı
Prof. Dr. Büyükafşar, Uv Işığının Damar Gevşetici Sırrını Araştıracak
Müftü Akçay, Ayvagediği Yatılı Yaz Kur’an Kursu’nu Ziyaret Etti
Adana'da 3 Ayrı Noktada Orman Yangını Söndürüldü
Silifke'de Orman Yangınının Nedeni Kaynak İşçileri Çıktı
2025 Yılı Mısır Alım Fiyatları Belirlendi

Mersin Haber ,Mersin