Mersin Barosu ‘eşitlik Dilde Başlar’ Eğitimi Düzenledi

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi tarafından, “Eşitlik Dilde Başlar” konulu eğitim düzenlendi. Eğitimde baro yönetimi, personeller ve avukatlar, eşitlikçi dil kullanımı ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin önüne geçilmesi için neler yapılması gerektiği konusunda bilgilendirildi.

23 Kasım 2023 Perşembe, 21:10
Mersin Barosu ‘eşitlik Dilde Başlar’ Eğitimi Düzenledi
-

Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir, yönetim kurulu üyeleri, avukatlar ve baro personellerinin katılımıyla Gökdelen hizmet biriminde düzenlenen eğitim, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Arzu Günay’ın moderatörlüğünde, Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Uzmanı/Mezitli Belediyesi Eşitlik Birimi Sorumlusu Dr. Burcu Şanlı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Müdürü Edibe Sahil ‘in sunumuyla yapıldı.
Dr. Burcu Şanlı sunumunda; Toplumsal ve biyolojik cinsiyet, kız ve erkek çocuklar hakkında kalıplaşmış yargılar, toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili kavramlar, kız ve erkek çocuklar için oyuncak, isim ve ders materyalleri seçiminde cinsiyetçi bakış, çalışma hayatında cinsiyet temelli eşitsizlikler, önyargılar ve ayrımcı dil, yazılı ve görsel basın ile sosyal medyada eril ve cinsiyetçi dil kullanımı, eğitimde cinsiyetçi ayrım, masallarda ve kitaplarda kadının pasif gösterilmesi konularında bilgilendirme yaptı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Müdürü Edibe Sahil ise sunumunda; Eşitlikçi dil, Türkiye’de ve Mersin’de kadın-erkek temsil oranı, siyaset ve kamu yönetiminde eril yönetim, istihdamda kadın ve erkek sayısı, yapay zekânın kullanımında cinsiyet eşitsizliği, cinsiyetçi söylemler, işyerinde eril davranışlar, hitabet ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği üretmemek için neler yapılması gerektiği konusunda sunum yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Müftü Akçay, Genç Çiftin Resmi Nikâhını Kıydı
MERSİN AKDENIZ'DE MOTORSİKLET KAZASI: 1 YARALI
ENGELLİLER HAFTASI’NDA GÖKYÜZÜ RENGARENK OLDU
MERSİN’DE AYNI CADDE DE SABAH OTOBÜS, AKŞAM ÇEKİCİ YANDI
TARSUSGÜCÜ U17'LERDE HEDEF TÜRKİYE ŞAMPİYONASI
TOROSLAR’DA ÜÇÜNCÜ OKUMA SALONU HİZMETE GİRDİ
10 İLDE ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ'NE OPERASYON
VALİ TOROS’UN EŞİ DUDU İREM TOROS ‘MAARİF ORKESTRASI VE KOROSU KONSER’ PROGRAMINA KATILDI
MERSİN ESOB BAŞKANI SARI, EMLAKÇILAR ESNAF ODASI'NIN BAHAR KERMESİNE KATILDI
VALİ TORIS'UN EŞİ DUDU İREM TOROS, ESRA ŞEMSİ ANAOKULUNU ZİYARET ETTİ

Mersin Haber ,Mersin