Mersin Baro Başkanı Yeşilboğaz:  “Denge Kurmaya Çalışıyoruz”

ABD Adana Konsolosu Alejandro Baez ve Siyasi İşler Müdürü Rebecca Doffing, Mersin Barosu Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret etti.

25 Ekim 2018 Perşembe, 17:27
Mersin Baro Başkanı Yeşilboğaz:  “Denge Kurmaya Çalışıyoruz”
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Konuşmasında, hak ihlalleri ile ilgili mücadelede baroların en büyük güvence olduğunu belirten Yeşilboğaz, “Ülkemizdeki hak ihlallerine karşı hukukçu duruşumuzu sergilerken, evrensel hukuk ilkeleri ile devlet erki arasında denge kurmaya çalışıyoruz”dedi.
Ziyarette Mersin Barosu Başkan Yrd. Av. Fatma Demircioğlu, Genel Sekreterimiz Av. Adnan Günbay, Saymanız Av. Kazım Yüksel, yönetim kurulu üyelerimiz Av. Ece Kovan Demirtaş, Av. Mahçe İnanoğlu Deprem, Av. Bilgehan Yaşa, ayrıca Av. Hasan Keleşoğlu da bulundu.
“BAROLAR EN BÜYÜK GÜVENCEDİR”
Türkiye’deki ve ABD’deki hukuk sistemi üzerine yapılan sohbette Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz,“Ülkemizdeki hak ihlallerine karşı hukukçu duruşumuzu sergilerken, evrensel hukuk ilkeleri ile devlet erki arasında denge kurmaya çalışıyoruz. Avukatların hakları yasalarla yeterince korunmuyor. Hak ihlalleri ile ilgili mücadelede barolar en büyük güvencedir”ifadesini kullandı.
Avukatlık mesleğinin erozyona uğradığını vurgulayan Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz,“Mesleğe saldırılar her geçen gün artmakta, iş alanlarımız daraltılmakta, kontrolsüz denetimsiz açılan hukuk fakülteleri, binlerce mezun, sorunların temelini oluşturmaktadır. Diploma alıp 1 yıl staj yapmakla avukat olunabiliyor. Avukatlık mesleğine giriş bir sınava tabi olmalıdır. Mesleki erozyon önlenmeli ve bizler bu sorunu aşmak için mücadele ediyoruz.Adliyede de zaman zaman sorunlar yaşanıyor, ancak bu sorunları kendi içimizde görüşmelerle çözüyoruz. Uygulama farklılıklarından kaynaklanan anlaşmazlıklar olabiliyor. Ama girişimlerimizle bunları minimize etmeye çalışıyoruzdiye konuştu.
KONSOLOS BEAZ: “TÜRKİYE’DE SAVCI-HÂKİM İLE AVUKATLAR ARASINDA ÇOK ÇEKİŞME VAR”
Baronun toplumsal faaliyetleri hakkında da bilgiler veren Yeşilboğaz,“Baromuz paranın iki yüzü gibidir. Bir yüzümüz içe dönük, diğer yüzümüz de dışa dönüktür. İki görevi de dengeli götürmeliyiz. Dışa yönelik görevlerimizde maalesef siyasi iktidarla karşı karşıya gelen kurum Mersin Barosu olmaktadır. Çünkü bütün toplumsal sorunlara el atıyoruz. Mesleki sorunlarımızın yanı sıra, dışa dönük tarafımızı çok önemsiyoruz. Şiddet gören kadınlarımızın, istismar mağduru kadın ve çocuklarımızın yanlarında oluyoruz, kadın ve çocuk cinayetleri de dâhil olmak üzere davalarını takip ediyoruz, elimizden geldiğince gönüllü hukuki destek veriyoruz. HES projeleri, nükleer santral, balık çiftlikleri gibi her türlü çevre sorunlarına karşı ilk sesimizi çıkaran biz oluyoruz. Sivil toplum örgütlerinin mücadelelerinde Mersin Barosu olarak her zaman yanlarında durmuşuzdur. Bu konuda sivil toplum örgütlerinin de sesi ve öncüsü oluyoruz”şeklinde konuştu.
Daha sonra konuşan ABD Adana Konsolosu Alejandra Baez, ABD ile Türkiye’deki hukuk sisteminin çok farklı olduğunu ifade ederek,“Türkiye’de birkaç kere mahkemelere katılıp izledim. Türkiye’de savcı-hakim ile avukatlar arasında çok fazla çekişme olduğunu gördüm. Yargının kurucu unsurlarından birisi olan avukatlar yok sayılmamalıdır” dedi.
ABD Adana Konsolosu Alejandra Baez daha sonra, Mersin Barosu’nda gerçekleşen yemin törenini izleyerek, 16 avukatın meslek hayatına ilk adımı atma heyecanlarına ortak oldu. Konsolos Alejandra Beaz, ilk kez yemin töreni izlediğini ifade ederek, kendilerine meslek hayatlarında başarılar diledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin