Mersin Arslanköy’ün Kurtuluşunun 100’üncü Yıldönümüne Buruk Kutlama

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bedri Dursun, Büyükşehir Belediyesi, Toroslar Belediyesi ve Toroslar Kaymakamlığı işbirliğiyle düzenlenen, Arslanköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıldönümü çelenk sunma törenine katıldı.

01 Mart 2020 Pazar, 12:11
Mersin Arslanköy’ün Kurtuluşunun 100’üncü Yıldönümüne Buruk Kutlama
-

İdlib’de hava saldırısında yitirilen kahraman şehitler için rahmet, yaralılar için şifa dileyerek sözlerine başlayan Başkan Vekili Bedri Dursun, “Toroslar gibi dimdik ve heybetli duruşuyla 100 yıl önce düşmana geçit vermeyen Arslanköy, Kurtuluş Savaşımız’da adeta Anadolu’yu aydınlatan bir meşale olmuştur” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Toroslar Belediyesi ve Toroslar Kaymakamlığı işbirliğiyle Kurtuluş Savaşı’nda Mersin’de Kuvayımilliye mücadelesinin başladığı yer olarak tarihe geçen Arslanköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıldönümü için çelenk sunma töreni düzenlendi.
Arslanköy’de Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene katılan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bedri Dursun, İdlib’deki hava saldırısında yitirilen kahraman şehitler için rahmet, yaralılar için şifa dileyerek sözlerine başladı. Dursun, “Toroslar gibi dimdik ve heybetli duruşuyla 100 yıl önce düşmana geçit vermeyen Arslanköy, Kurtuluş Savaşımız’da adeta Anadolu’yu aydınlatan bir meşale olmuştur” dedi.
Tören çelenk sunulmasıyla başladı
Törenler, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Toroslar Kaymakamlığı, Toroslar Belediye Başkanlığı ve Arslanköy Mahalle Muhtarlığı temsilcilerinin Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Törene, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bedri Dursun’un yanı sıra Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Özdemir, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, CHP İl Başkanı Adil Aktay, CHP Toroslar İlçe Başkanı Burhanettin Erdoğan, siyasi partilerin temsilcileri, muhtarlar, gaziler ve gazi yakınları ile Arslanköylü vatandaşlar katıldı.
Çukurova’da direnişin ilk başladığı yer: Arslanköy
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bedri Dursun, Arslanköy’ün Çukurova’da düşman işgaline karşı direnişin ilk başladığı yer olduğunu vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti:
“Toroslar gibi dimdik ve heybetli duruşuyla 100 yıl önce düşmana geçit vermeyen Arslanköy, Kurtuluş Savaşımız’da adeta Anadolu’yu aydınlatan bir meşale olmuştur. Ulusal Kurtuluş Savaşımızın önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giderek bu meşaleyi bir bayrak gibi elinde taşıyan Kurtuluş Savaşımız’ın ilk şehidi Efrenk Karakol Komutanı Başçavuş Ali Paşa'yı, Teğmen Nail Bey’i, Çolak Ali’yi, Başçavuş Hüsnü’yü ve daha nice bağımsızlık ve özgürlük sevdalısını minnetle ve rahmetle anıyorum. Kadını erkeği, genci yaşlısıyla bu topraklar uğruna çetin çarpışmalardan alnının akıyla çıkan ve o günlerde adı Efrenk olan kasabamız, Mustafa Kemal Atatürk’ün onayı ve Meclisimizin kararıyla Arslanköy adını almıştır. Ne mutlu bize ki, tarihimizin altın sayfalarında yer alan, adı gibi bir zafere imza atan kahramanların evlatlarıyız.”
Dursun: “Mersin, barışın ve huzurun kentidir”
Kurtuluş Savaşı ruhunun bugünün Mersin’inde birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşamanın temellerini oluşturduğuna dikkat çeken Bedri Dursun, “10 bin yıldır kadim medeniyetlere ev sahipliği yapan güzel kentimizde dün olduğu gibi, bugün ve yarın da dili, dini, ırkına bakmaksızın hep bir arada ve kardeşçe yaşamayı sürdüreceğiz. Çünkü Mersin hoşgörü kentidir. Çünkü Mersin, barışın ve huzurun kentidir. Mersin değişimin, dönüşümün kentidir. Çünkü her bir köşesinden bereket fışkıran, tarımdan turizme; spordan bilime, sanattan iş dünyasına kadar Mersin bir dünya kentidir” diye konuştu.
“Üreten ve ürettiğini hakça paylaşan bir kenti inşa etmek istiyoruz”
Mersin’in var olan potansiyelini artı değere dönüştürmek için var güçle çalıştıklarını kaydeden Dursun, “Üreten ve ürettiğini hakça paylaşan bir kenti inşa etmek istiyoruz. Alnımızdan yere düşen her damla terimiz Mersin için çalışma kararlılığımızı biraz daha perçinliyor. Birlik ve beraberliğimizi güçlendiriyor. Çalışacağız, üreteceğiz ve kentimizi, ülkemizi hak ettiği yerlere hep birlikte taşıyacağız. Bir kez daha bu toprakları vatan yapan ülkemizin geleceği ve özgürlüğü adına toprağa emanet ettiğimiz tüm kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Cesur ve vatansever Arslanköylü hemşerilerim başta olmak üzere kenti için çalışan, üreten tüm hemşerilerimi saygıyla sevgiyle selamlıyor, 100. kurtuluş yıl dönümümüzü kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Törenin ardından Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Bedri Dursun, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Özdemir, CHP İl Başkanı Adil Aktay, CHP Toroslar İlçe Başkanı Burhanettin Erdoğan, ilgili daire başkanları ve müdürler köy kahvehanesinde vatandaşlar, muhtarlar, gazi ve gazi yakınları ile bir araya geldi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin