MERSİN ALZHEİMER DERNEĞİ'NİN TARSUSLU GÖNÜLLÜLERİ ÇARPANA DOKUMA KURSU DÜZENLEDİ

Mersin Alzheimer Derneği'nin Tarsuslu Gönüllüleri geleneksel el sanatlarını yaşatmak ve nesillere aktarmak amacıyla Tarsus Belediyesi'nin desteği ile Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde 'Çarpana Dokuma Kursu' düzenledi.

28 Şubat 2025 Cuma, 22:04
MERSİN ALZHEİMER DERNEĞİ'NİN TARSUSLU GÖNÜLLÜLERİ ÇARPANA DOKUMA KURSU DÜZENLEDİ
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Alzheimer Derneği'nin Tarsuslu Gönüllüleri geleneksel el sanatlarını yaşatmak ve nesillere aktarmak amacıyla Tarsus Belediyesi'nin desteği ile Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde 'Çarpana Dokuma Kursu' düzenledi. 

Tarsus Belediyesi Dokuma Eğitmeni Sevil Tuncer'in eğitimi ile düzenlenen 'Çarpana Dokuma Kursu'nda kursiyerler keyifli, verimli ve kaliteli zaman geçirmenin mutluluğunu yaşarken yeni bilgiler edindiler. 
Mersin Alzheimer Derneği'nin Tarsuslu Gönüllüleri 'Çarpana Dokuma Kursu' ile ilgili yaptıkları açıklamada;
"'Çarpana Dokuma' özel olarak hazırlanmış ahşap ya da sert malzemeden yapılan kartlar (çarpana) kullanılarak gerçekleştirilen bir dokuma tekniğidir. Bu teknik ile ilk çağlarda ve Orta Asya'da insanların çadırlarına bağladıkları ya da çocuklarını sırtında taşımak için kullandıkları şeritler yapılırken günümüzde genellikle kuşak, kemer, kılıç askısı, çanta kayışları gibi uzun ve dayanıklı dokumalar üretiliyor. Ayrica bu teknik kolye, kemer, çanta gibi aksesuar yapımında da kullanılıyor. 'Çarpana Dokuma'da bitkisel, hayvansal veya sentetik iplikler kullanılır. Çoğu zaman pamuk ve yün malzemeler kullanılırken nadiren de olsa ipek kullanıldığı da olmuştur. Şu an Anadolu kıtasını da aşan 'Çarpana Dokuma' Avrupa ülkelerinde de üzerine yeni ve modern teknikler ve araçlar ilave edilerek rağbet görmeye başlamıştır. Geleneksel el sanatlarını yaşatmak ve nesillere aktarmak amacıyla başlattığımız kursumuzun hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.
'Çarpana Dokuma Kursu' her Cuma 13.00-16.00 saatleri arasında Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde devam edecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
VALİ TOROS VE EŞİ DUDU TOROS, MERSİN AYŞE ECEVİT MASAL EVİNİ ZİYARET ETTİ
BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, ‘EVİMİZ ATÖLYE’ PROJESİNDEN FAYDALANAN KADINLARLA SERTİFİKA TÖRENİ’NDE BİR ARAYA GELDİ
BAŞKAN SEÇER, BÜYÜKŞEHİR SÜPER KUPA FİNALİ’Nİ İZLEDİ
MERSİN ALZHEİMER DERNEĞİ'NİN TARSUSLU GÖNÜLLÜLERİ ÇARPANA DOKUMA KURSU DÜZENLEDİ
VALİ TOROS'TAN KOORDİNASYON TOPLANTISI
Mersin, vizyon projelerini ortak akılla belirleyecek.
MÜDÜR, ÇETİN'DEN, BAŞKAN SOFU'YA İADE-İ ZİYARET.
MERSİN DEFTERDARI METİN UZUN'DAN MESOB'A ZİYARET
Bozyazı Kökobası Anaokulu’nda Eğlenceli Etkinlik
EV YANGINI BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİNİN ZAMANINDA MÜDAHALESİYLE SÖNDÜRÜLDÜ

Mersin Haber ,Mersin