MERSİN ALZHEİMER DERNEĞİ BİR FARKINDALIĞI DAHA ZİRVEYE TAŞIDI

Yaptığı proje ve çalışmalarla her kesimden insanın gönlüne dokunmayı düstur edinen Mersin Alzheimer Derneği '21 Eylül Dünya Alzheimer Farkındalık Günü' kapsamında düzenlediği etkinliklerle bir farkındalığı daha zirveye taşıdı.

22 Eylül 2024 Pazar, 10:27
MERSİN ALZHEİMER DERNEĞİ BİR FARKINDALIĞI DAHA ZİRVEYE TAŞIDI
-

Yaptığı proje ve çalışmalarla her kesimden insanın gönlüne dokunmayı düstur edinen Mersin Alzheimer Derneği '21 Eylül Dünya Alzheimer Farkındalık Günü' kapsamında düzenlediği etkinliklerle bir farkındalığı daha zirveye taşıdı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile Tarsus Gençlik Kampı'nda düzenlediği etkinlik ile yaş almış çınarlara ve yakınlarına moral ve motivasyon desteği veren Mersin Alzheimer Derneği, Tarsus Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde düzenlediği 'Doktor Sunumları' ile Alzheimer hastalığı ve hastası ile ilgili güncel bilgileri paylaştı. Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun el emeği göz nuru desteği ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası(MTSO) Sergi Salonu'nda düzenlediği 'Anılar Çiçek Açtı' temalı fotoğraf sergisinde unutulmaya yüz tutmuş anıları her biri birinden güzel renkli ipeklerle nakış nakış canlandırdı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası(MTSO) Sergi Salonu'nda düzenlenen 'Anılar Çiçek Açtı' temalı fotoğraf sergisinin açılış törenine Mersin Alzheimer Derneği Başkanı-Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Özge ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, MTSO EKAV Başkanı İsmail Yavuz Özgüven, TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Osman Kiper, Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu, Tarsus Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nin gönüllüleri, Mersin Alzheimer Derneği Mezitli Kıdemlileri, Mezitli Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi'nin gönüllüleri, sergiye destek veren Orzax İlaç temsilcileri, davetliler ve basın mensupları katıldı. Sergi öncesinde Mezitli Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi Oryantal Zumba Grubu Eğitmen Hamdiye Taş gözetiminde 'Ritmini Yakala Alzheimer Olma' temalı gösterisini sundu. Prof. Dr. Aynur Özge'nin moderatörlüğünde 'Doktor Sunumları' yapıldı. Prof. Dr. Aynur Özge 'Yaş Alan Beyinde Neler Değişir?', Dr. Esin Esen Delibaş 'Yaş Alan Vücutta Neler Değişir?', Dr. Nil Dinçer 'Yaş Alan Evde Neler Değişir?' ve Dr. Feyza Özdemir 'Yaş Alan Bireye Yaklaşımda Neler Değişti?' konularını güncel bilgilerle anlattı. Fotoğrafa Nakış Sanatçısı Yeşim Pektok'un iki eseriile destek verdiği sergi açılış kurdelesinin kesiminin ardından beğeniye sunuldu. Mersin Alzheimer Derneği Başkanı-Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özge verdiği destekten dolayı Mersin Ticaret ve Sanayi Odası(MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır'a fotoğrafa nakış tekniği ile işlenmiş bir fotoğraf hediye etti. Tüm katılımcılara hazırlanan ikramlar ve hediyeler sunuldu. Sergide, Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu tarafından fotoğrafa nakış tekniği ile hazırlanan tarihi süreçte Mersin ve Tarsus'ta bir çok anıya tanıklık etmiş fotoğrafılarla birlikte Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafları yer aldı. Farkı fark edenlerin ve zirveye taşıyanların yüreğini ortaya koyduğu, büyük bir sevgi ve özveriyle çalışanlarının bulunduğu Mersin Alzheimer Derneği'nin '21 Eylül Dünya Alzheimer Günü' dolayısıyla düzenlediği 'Anılar Çiçek Açtı' temalı fotoğraf sergisi Mersin Ticaret ve Sanayi Odası(MTSO) Sergi Salonu'nda 30 Eylül Pazartesi gününe kadar ziyarete açık olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
SİLİFKE ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MÜTEŞEBBİS HEYET TOPLANTISI
TAYİNİ ÇIKAN SAĞLIK MÜDÜRÜ CEVİZ, VALİ PEHLİVAN'A VEDA ZİYARETİNDE BULUNDU
TARSUSGÜCÜ, KUVAYİ MİLLİYE MAÇINA HAZIR
SİLİFKE BELEDİYESPOR, ESKİŞEHİR'DE 3 PUAN PEŞİNDE...
MERSİN İDMANYURDU, ÇIKIS PEŞİNDE...
MERSİN ALZHEİMER DERNEĞİ BİR FARKINDALIĞI DAHA ZİRVEYE TAŞIDI
JASAT’TAN ARANAN ŞAHISLARA OPERASYON”
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KADINLARLA DAHA GÜÇLÜ
“MERSİN’DE YILDIRIM DÜŞEN CAMİ’DE YANGIN”
SERVİS ARACI YANDI

Mersin Haber ,Mersin