Mersin AFAD Tatbikatına  Dahil Edilmeyen Gönüllüler Sertifikaları İade Ediyor

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında, geçen hafta Valilik koordinasyonunda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Müftü Deresi’nde tatbikata alınmayan AFAD Gönüllüleri Sertifikaları iade edecek.

26 Ekim 2018 Cuma, 18:03
Mersin AFAD Tatbikatına  Dahil Edilmeyen Gönüllüler Sertifikaları İade Ediyor
-

Tatbikata AFAD, UMKE, 112 Acil, itfaiye, asker ve polisin de bulunduğu birçok kurumdan personel katılmıştı. Projenin sahibi olduklarını dile getiren Nusratiye Mahallesi AFAD Gönüllü Ekibi, tatbikatın gerçekleştirildiği gün alan dışına çıkarıldıklarını öne sürdü. Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenledikleri basın toplantısında, yöneticilere tepki gösteren gönüllü ekip, bu durumu protesto ederek sertifikalarını iade edeceklerini bildirdi. Ekip adına açıklamalarda bulunan Onu Aslan , “Bizim yaptığımız projeye dâhil edilmedik. Üstelik alan dışına çıkarıldık. Bizler gönüllüyüz, herhangi bir çıkarımız yok bu işte. İnsan hayatını önemseyen kişileriz. Biz istiyoruz ki bize değer verilsin” ifadelerini kullandı.
“SERTİFAKALARIMIZI İADE EDİYORUZ”
Yaklaşık 25 kişilik bir ekipten oluştuklarını dile getiren Onur Aslan, “AFAD İl Müdürlüğü yöneticileri bu tavırlardan vazgeçmeli ve tatbikatın bir şov olmadığını hatırlatırız. Biz bu tür çalışmalarda yer alamıyorsak sertifikalarımızı iade ediyor ve posta yoluyla geri yolluyoruz” şeklinde konuştu.
Mersin AFAD Tatbikatına  Dahil Edilmeyen Gönüllüler Sertifikaları İade Ediyor

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tarsus, Çamalan’da Orman Yangınlarına Karşı Ortak Devriye
BAŞKAN ÇAKIR "HEDEF, TEKSTİL KENT'LE DOĞRUDAN İHRACAAT"
MERSİN ÜNİVERSİTESİ 'NE "BESLENME DOSTU VE FİZİKSEL AKTİVİTEYİ DESTEKLEYEN İŞ YERİ" BELGESİ
ADANA'DA YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI, İZMİR, MANİSA VE HATAY'DA YANGINLAR DEVAM EDİYOR
Bayraktar, Tarsus Ziraat Odasını Ziyaret Etti
TARSUS BELEDİYESİ'NDEN MİNİKLERE YAZ BOYU YÜZME KURSU
MERSİN'DE MOTORSİKLET KAZASI : 1 YARALI
BAŞKAN BOLTAÇ: “TARSUS’A HUZUREVİ VE PALYATİF YAŞAM MERKEZİ KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”
KEMAL DURU, ANAMUR KAYMAKAMI.OLDU
ŞAP ALARMI... HAYVAN SATIŞ YERLERINE GEÇİCİ KAPANMA TALİMATI

Mersin Haber ,Mersin