Mercek’in Başlattığı 2 Kursla Girişimciler, Dijital Dünyanın Zenginliğini Tanıdı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi’nin Dijital Akademi Projesi kapsamında ‘Dijital Beceri Geliştirme Programı’ olarak başlattığı ilk 2 kurs tamamlandı.

27 Haziran 2022 Pazartesi, 10:13
Mercek’in Başlattığı 2 Kursla Girişimciler, Dijital Dünyanın Zenginliğini Tanıdı
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi tarafından hayata geçirilen Dijital Akademi Projesi kapsamında başlatılan ‘Girişimciler için Finansal Okuryazarlık Eğitimi’ ile ‘Dijital Dönüşüm ve Facebook Business Manager Eğitimi’ tamamlandı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) işbirliği ve HABİTAT Derneği’nin destekleriyle gerçekleştirilen atölyelerde girişimci kursiyerler, dijital dünyanın iş hayatında kendilerine sunacağı katkılar hakkında eğitimler aldı.

“Eğitimlerimiz gayet iyi geçti. Çok güzel, değerli katılımcılarımız oldu”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nde görevli Sosyolog ve MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi Sorumlusu Sinem Turan, eğitimlere ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Mersin Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde ve HABİTAT Derneği’nin destekleriyle bir takım eğitimlerimizi hayata geçirdik. Bunlardan ilk 2’sini tamamladık. Diğer eğitimlerimizin başvuruları devam etmekte olup, Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Eğitimlerimiz gayet iyi geçti. Çok kısa bir sürede çok güzel, değerli katılımcılarımız oldu. Alanlarında ilerlemek, uzmanlaşmak, deneyim ve tecrübe kazanmak üzere buradaydılar.”
Cihan: “Bu eğitimimizde girişimci adayların, girişimcilik dünyasında daha başarılı olabilmesini amaçlıyoruz”
HABİTAT Derneği Etkinlik Koordinatörü Hasan Basri Cihan, “Bu eğitimimizde bireylerin, girişimci adayların, startappların, KOBİ’lerin aslında girişimcilik dünyasında daha başarılı olabilmesini amaçlıyoruz. Finansal anlamda kendi bireysel becerilerini, şirketin finansal sistemlerini daha iyi yönetmesi için gerçekleştirdiğimiz bir eğitim. Bunun yanında aslında girişimcilerimize, girişimci adaylarımıza çeşitli hibeleri aktardığımız, süreçlerden bahsettiğimiz, bu hibe kaynaklarına ulaşırken neleri tamamlamaları gerektiğini aktardığımız bir eğitim içeriği olarak da adlandırabiliriz” dedi.

Taylan: “Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz”

Eğitimci Süheyla Taylan, “Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Çünkü bir fikri olan, bu fikirleri hayata geçirmek isteyen ve yaptıkları işi de daha iyi yapmak isteyen gençlerle bizi buluşturdu. Verdiğimiz eğitim içeriklerinden çok memnun kaldıklarını söylediler. Bunun sadece girişimci olarak değil; kişisel gelişimleri anlamında da ufuklarını açabilmek, vizyonlarını, bakış açılarını genişletmek anlamında da kendilerine çok büyük destek sağladığından bahsettiler. Bu da tabi bizi çok mutlu etti” diye konuştu.

Çiçek: “Eğitim gayet verimliydi. 3 gün boyunca 18 saatlik bir atölye gerçekleştirdik”

Eğitmen Umur Gökhan Çiçek, “Burada 3 günlük bir program kapsamında 4 ana başlıkta çalıştık. İlk gün; dijital dönüşüm ve dijitalleşme süreçleri hakkında biraz bilgilendik. Devamında dijital pazarlamaya giriş eğitimi gerçekleştirdik. İkinci gün; A’dan Z’ye bir Facebook ve Instagram kampanyasının oluşturulması aşamalarını arkadaşlarla birlikte atölye şeklinde gerçekleştirdik. Eğitimin son gününde de iyi bir e-ticaret sitesi kurmak için gerekliliklerin ne olduğu ve bunların nasıl yapılacağını detaylı şekilde çalışmış olduk. Buradaki katılımcı yapısı genellikle henüz girişimci olmayan, girişimciliğe hazırlanan adaylardan oluşuyordu. Eğitim gayet verimliydi. 3 gün boyunca yaklaşık 18 saatlik bir atölye gerçekleştirmiş olduk” diye konuştu.

Kursiyerler: “Geleceğin mesleklerini öğrenebilmek adına benim ufkumu açtı diyebilirim”

Eğitime Erdemli’den katılan Raziye Gürsoy, “Mersin’de böyle bir eğitim almak beni mutlu etti. Girişimciliğin desteklenmesi, bugüne kadar geldiğimiz noktada tarımın azaldığı noktada çok önemli. Çünkü şu an her şey dijital, her şey sosyal medyada. Sosyal medyayı, dijitalleşmeyi takip etmek, geleceğin mesleklerini öğrenebilmek adına benim ufkumu açtı diyebilirim” ifadelerini kullandı.

Çağla Ataman, “Girişimciler için finansal okuryazarlık eğitimine katıldım. Benim için yeni fikirlerimi oluşturabileceğim güzel bir alandı. Kendimi geliştirmek için böyle bir kurs talep ettim. Belediyemizin böyle bir yer temin edip de kursiyer olarak bizi kabul etmesi, bizim için çok büyük avantaj” ifadelerini kullandı.
Enerji Sistemleri Mühendisi Ahmet Can Çıkla, “Girişimciler için finansal okuryazarlık eğitimi aldık. Bu eğitimde öğrendiğimiz ve mezun olduktan sonra kullanacağımız Excel gibi bazı programlar vardı. Girişimcilik, ilerde yapmayı düşündüğüm bir şey. Benim için faydası olduğunu düşünüyorum” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin