Meral Seçer: "Evimiz Atölye Kapsamında Kadınlara ve Çocuklara Mahremiyet Eğitimi de Veriliyor"

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin daveti üzerine kente gelen CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, Büyükşehir’in hizmetlerini yerinde gördü.

25 Aralık 2022 Pazar, 09:30
G: 25.12.2022 - 09:42
Meral Seçer: "Evimiz Atölye Kapsamında Kadınlara ve Çocuklara Mahremiyet Eğitimi de Veriliyor"
-

Toptancı Hal Kompleksi içinde açılan ve ilk olma özelliği taşıyan Münir Özkul Kreşi’ni gezen Foggo, Halkkent Sosyal Yaşam Merkezi’nin açılışına katılarak Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile birlikte merkezin içindeki kreş, dershane, mesleki eğitim, emekli evi, okuma salonu ve taziye evini gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Açılıştan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eşi Meral Seçer ile birlikte devam ederek, Akdeniz ilçesine bağlı Gündoğdu Mahallesi’ndeki Evimiz Atölye’yi ziyaret eden Foggo, burada atölyeye katılan kadınlarla birlikte sohbet ederek yaptıkları oyuncakları inceledi ve projenin tüm aşamaları hakkında bilgi sahibi oldu.

Meral Seçer: “Kadınlara ve çocuklara eğitimler veriliyor”

Gündoğdu Mahallesi’ndeki buluşma sırasında Meral Seçer, etkinliklerin içerisinde kadınlara ve çocuklara verilen diğer eğitimlere dikkati çekti ve Evimiz Atölye projesinin önemini anlattı. Proje sürerken, kadın ve çocuklara verilen eğitimlere de vurgu yapan Seçer; “Bu arada çocuklara ve kadınlara mahremiyet eğitimi de veriliyor. Her eğitimde, toplantıda; su tasarrufu olsun, kadın hakları olsun, çocuk haklarıyla da ilgili pek çok konuda, kadınlarımıza bir arada olduklarından dolayı eğitimler de veriliyor” dedi.

Foggo: “Sosyal devlet anlayışına ciddi bir örnek”

Projenin sosyal devlet anlayışına çok ciddi bir örnek olduğunu belirten Hacer Foggo ise, “Burada bugün şunu gördüm. Genel Başkanımız her sözünde ‘Bizim iktidarımızda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek’ diyor. Bunun altında sadece açlık ya da yemek yok. Aslında eğitim var, istihdam var, kadınlara yönelik aile destekleri var. Ama sokağa çıktığınızda da kreş var ki, çocukları ücretsiz olarak kreşlere bırakabilesiniz. Ama ben Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde gördüm; gerçekten taziye eviyle, öğrencilere kursla, kreşle, sosyal belediyeciliğin ama aynı zamanda sosyal devletin inşasında çok önemli bir adım atıyor. Bizim herhalde sosyal devlete ihtiyacımız var öyle değil mi? Kadınları, gençleri, yoksulları düşünen bir devlete ihtiyacımız var. Burası bir örnek. Bence kadınlar sayesinde adım adım gelecek” ifadelerini kullandı.

Evimiz Atölye Deposu’na da giderek kadınlarla sohbet eden ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını kadınlara ileten Foggo, CHP’nin “Aile Destekleri Sigortası” programı hakkında da kadınları bilgilendirdi. Foggo, “Sosyal devlet dediğin şey, tüm yardımları bir çatı altında toplamak ve sokağa adım attığın zaman ister ayakkabınla ister terliğinle, girebileceğin bir yeri yaratmaktır. Sosyal hizmet uzmanları evde inceleme yapacak, engelli varsa başka bir gelir, yaşlı varsa ayrı bir gelir, ama mesela engelliye bakan annelere de emeklilik hakkı tanınacak” dedi. Kadınlar da böyle bir programın hayata geçirilmesini çok istediklerini belirtti. Foggo’yu uzun süredir takip ettiğini ve CHP’nin vizyon toplantısını da izlediğini belirten kadınlardan biri, “Liyakat sahibi insanların görünür olmasını istiyoruz. CHP’nin farklı bir vizyonu ortaya koyduğunu düşünüyorum” diye konuştu. Kadınlara atölyeye gelmekten mutlu olup olmadıklarını da soran Foggo, kadınlardan “Çok güzel gidiyor, çok mutluyuz burada” cevabını aldı.

Foggo, Büyükşehir’in projelerini çok beğendi

Daha sonra sırasıyla Büyükşehir’in Yenişehir’deki Mercek Kıyafetevi Üretim atölyesini ve Kıyafetevi’ni inceleyen Foggo, ziyaretinin ikinci gününde ise Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu ile birlikte, Başkan Vahap Seçer öncülüğünde ihtiyaç sahibi vatandaşlar için aralıksız sürdürülen yemek hizmetinin üretim noktası olan Aşevi’ni gezdi. ‘Mahalle Mutfakları’ ile ‘1 Ekmek 1 Çorba’ hizmetleri hakkında bilgi alarak Aşevi personeliyle sohbet eden Foggo, sonrasında ‘Süt Senin Gurur Mersin’in’ projesi kapsamında, Büyükşehir tarafından çocuklara dağıtılan süt ile kuruyemiş ve ‘El Bebek Gül Bebek’ projesi kapsamında dar gelirli ailelere dağıtılan bebek ihtiyaç malzemelerini inceleyerek, projeler hakkında bilgi aldı.
Projeleri çok beğendiğini söyleyen Hacer Foggo, hizmetlerin devamını diledi. Son olarak Otogar Kadın Danışma Merkezi’ni ziyaret eden Foggo, burada merkezin hizmetleri hakkında bilgi aldı. Böyle bir merkezin otogarda olmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Foggo, özellikle İstanbul gibi kalabalık bir şehirde de bu tür merkezlerin olması gerektiğini vurguladı.

“Halkkent Sosyal Yaşam Merkezi projesi muhteşem bir proje”
Büyükşehir Belediyesi’nin projeleriyle ilgili görüşlerini paylaşan Foggo, özellikle Halkkent Sosyal Yaşam Merkezi’nin muhteşem bir proje olduğunu belirterek, “Burası işçi ve emekçi kenti. Buradaki emekçilerin çocukları da bu kurslara gidecekler. Hem zamanlama olarak, hem de çocukların geleceği açısından çok önemli. Lise ve üniversiteye hazırlık kurs merkezi, taziye evi, okuma salonu, kreş var. Tamamıyla bir yaşam merkezi. Çocukların geleceği açısından büyük bir umut. Umarım bu proje Türkiye’nin her yerine yayılır” dedi.

“Sosyal projeler, krizin derinleştiği zamanlarda çok daha önemli hale geliyor”
Büyükşehir’in sosyal yardımlarını da değerlendiren Foggo, “Mahalle Mutfaklarına gittim, gördüm. Sağlıklı ve dengeli bir yemeğin 3,5 liraya insanlara ulaştığını gördüm. Bu bence muhteşem bir proje. Yoksulluğun bu kadar derinleştiği bir dönemde, artık açlık konuşmaya başlamıştık. Çocukların okul beslenmesini konuştuğumuz bir durumda, bu mahallelerdeki Mahalle Mutfakları ile gıdaya erişememe gibi bir sorun aslında ortadan kalkıyor. Aynı zamanda üniversitenin önünde çorba dağıtımı var. Ben de içtim, çok lezzetliydi. Hemen yanında çamaşırlarını yıkayabilecekleri bir Çamaşır Kafe olması, çamaşırlarını yıkarken ücretsiz kullanabilecekleri kamusal alanın olması çok iyi. Krizlerin derinleştiği zamanlarda, çok daha önemli hale geliyor sosyal projeler. Biz de sosyal devletiz diyorsak ve sosyal devletin önemini vurguluyorsak, güçlü bir sosyal devlet istiyorsak ve Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi aslında ‘Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.’ İşte böyle projelerle yerine geliyor bu söz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin