Meksika heyeti, G20 zirvesi için Antalya'da

ANTALYA - G20 üyesi ülkelerin liderleri Antalya'nın turizm merkezi Belek'te düzenlenecek zirveye katılmak üzere Türkiye'ye gelmeye devam ediyor

14 Kasım 2015 Cumartesi, 18:00
Meksika heyeti, G20 zirvesi için Antalya'da
-

ANTALYA - G20 üyesi ülkelerin liderleri Antalya'nın turizm merkezi Belek'te düzenlenecek zirveye katılmak üzere Türkiye'ye gelmeye devam ediyor. Meksika Devlet Başkanı Enrique Peña Nieto ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak, Antalya Uluslararası Havalimanı’na iniş yaptı.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Beril Dedeoğlu tarafından karşılanan Meksika Devlet Başkanı konaklayacağı otele geçti.

Bu yılki G20 Liderler Zirvesi’nin teması, 'kapsayıcılık, yatırımlar ve uygulama' olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Kasım’da liderleri karşılamasıyla başlayacak zirve, 'kalkınma ve iklim değişikliği' konularının ele alınacağı çalışma yemeği ile devam edecek. Liderlerin bir araya geleceği oturumların yanı sıra Türkiye’nin Dönem Başkanlığı’nın girişimiyle hayata geçirilen 'Kadın-20' başlıklı açılım grubu da zirvede yer alacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun liderler ve eşleri onuruna vereceği resepsiyonun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ev sahipliğindeki akşam yemeğinde bu kez “Küresel Sınamalar: Terörizm, Mülteci Krizi” konusu tartışılacak.

Zirvenin ikinci gününde liderler “Dayanıklılığın Artırılması” başlıklı oturumda finansal düzenlemeler, uluslararası vergi gündemi, yolsuzlukla mücadele ve IMF reformu konularını değerlendirecek. Sonrasında düzenlenecek öğle yemeğinde ise ticaret ve enerji konuları ele alınacak ve Antalya Eylem Planı kabul edilecek.

Zirve, 2016 yılında G20 Dönem Başkanlığını üstlenecek olan Çin’in 16 Kasım'da Devlet Başkanı tarafından yapılacak sunum ile sona erecek.

Antalya zirvesi sonuçları, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından düzenlenecek basın toplantısı ile dünya kamuoyuna duyurulacak. CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
KAYMAKAM AVCI, ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU.
Gençler atığı sanata dönüştürdü, Mersin finalin adresi oldu
MİLLETVEKİLİ UYSAL, REKTÖR ÖZEN İLE GÖRÜŞTÜ
VALİ TOROS, MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. EROL YAŞAR İLE GÖRÜŞTÜ
MERSİN BAROSU HAYVAN HAKLARI KOMİSYONU, PATİKÖY’Ü ZİYARET ETTİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATI GİRİŞ NOKTALARINDA PEYZAJ ÇALIŞMASI…
BÜYÜKŞEHİR’İN ENGELSİZ YAŞAM PARKI, ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREY VE AİLELERİNE SANATLA DESTEK OLUYOR
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN MİMAR-MÜHENDİS ÇALIŞTAYI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ, YENİ ALIMLARLA KADROSUNU GÜÇLENDİRİYOR
TARSUS'TA ÜZÜMDE ERKEN HASADI ÖNLEMEYE ORTAK DENETİM

Mersin Haber ,Mersin