Medvedev Türkiye uçağımızı düşürmekle savaş başlattı, ama karşılık vermedik

MOSKOVA - Rusya Başbakanı Dmiti Medvedev, Türkiye’nin Rus jetini düşürmekle kendilerine savaş başlattığını, ama Moskova’nın aynı karşılığı vermediğini söyledi

09 Aralık 2015 Çarşamba, 14:07
Medvedev Türkiye uçağımızı düşürmekle savaş başlattı, ama karşılık vermedik
-

MOSKOVA - Rusya Başbakanı Dmiti Medvedev, Türkiye’nin Rus jetini düşürmekle kendilerine savaş başlattığını, ama Moskova’nın aynı karşılığı vermediğini söyledi.

Rus televizyon muhabirlerine konuşan Medvedev, uçak krizi nedeniyle kötüleşen Türk-Rus ilişkilerine de değindi. Medvedev, “Türkiye’ye uyguladığımız şeyler, bu sözün doğrudan anlamıyla yaptırım değil. Bu bizim ülkemizin savunma tepkisi. Çünkü, uçağımız imha edildi. Peki 20. yüzyılda ülkeler bu benzer olay karşısında nasıl davranırdı? Savaş başlardı. Çünkü bu, bir yabancı ülkeye doğrudan saldırı. Tabii ki günümüz koşullarında savaş durumu en kötü seçenek . Bu yüzden aynen karşılık vermemek için karar alındı. Tabii Türklerin yaptığı uluslararası hukuka aykırı. Bu ülkemize yapılan saldırı eylemi niteliğinde. Uluslararası hukuk dilinde bunun adı belli. Yani askeri eylemlerin başlatmasına neden olacak adım. Rusya yönetimi ve Devlet Başkanı ise bu adımı atmadı.” dedi.

Medvedev güvenlik gerekçesiyle Türkiye’ye yönelik tur operatörlerine satış ve uçuş seferlerine yasak uygulamak zorunda kaldıklarını da belirtti. Medvedev’e göre, Türkiye’ye yönelik turizmin tekrar başlatılması güvenlikle ilgili Türk mercilerinin atacağı adımlara bağlı.
CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MUT'TA HAFIZLIK İCAZET TÖRENİ DÜZENLENDİ
TARSUS'TA 25.05.2025 NIKAH YOĞUNLUĞU
KASK TAKMAYAN 475 BİN 976 SÜRÜCÜYE İŞLEM YAPILDI
VALİ TOROS, CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI KÖROĞLU İLE CUMHURBAŞKANI DANIŞMANI OĞAN İLE GÖRÜŞTÜ
KADINLARIN BULUŞMA NOKTASI: “TRAFİK PARK KADIN VE ÇOCUK ATÖLYESİ”
MERSİN BÜYÜKŞEHİR NAZALİN’E ÜNİVERSİTE HAYALİNDE IŞIK OLDU
MERSİN TSO YÖNETİMİ TARSUS'TA DINİ VE TARİHİ TURİSTİK YERLERİ GEZDİ
AYDINCIK'TA MİNİBÜS'ÜN ÇARPTIĞI YAYA HAYATINI KAYBETTİ
BAŞKAN ERTAŞ, ÜLKÜSPOR VE BARBAROSSPOR'UN ŞAMPİYONLUK KUPALARINI VERDİ
VALİ TOROS, MERSİN EKONOMİ ZİRVESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI

Mersin Haber ,Mersin