Mazot Gübre Desteği Ödemeleri Başladı Mı?

Yeni yılın ilk çeyreğinde sona yaklaşırken vatandaşlara sevindiren haberler gelmeye devam ediyor. Bu kez çiftçileri sevindirecek haber Tarım ve Orman Bakanlığından gelmişti.

22 Şubat 2020 Cumartesi, 11:36
Mazot Gübre Desteği Ödemeleri Başladı Mı?
-

21 Şubat'ta Bakanlık tarafından yapılan açıklamada ödemelerin 22 Şubat'tan itibaren başlayacağı belirtildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı desteklemelerle ilgili bir çalışma yürütüldüğünden ikinci bir talimata kadar mazot ve gübre destekleme ödemeleri ile ilgili askı ve kesin icmallerin alınmaması yönünde talimat verildi.

Mersin'de 2019 üretim yılı Mazot ve Gübre Desteği Ödeme İcmallerinin düzenlenmesi noktasında Bakanlığın talimat beklenmekte olup; talimat gelene kadar 2019 üretim yılı MGD Ödemesi yapılamayacağı öğrenildi.
2019 Üretim yılı Mazot ve Gübre Destekleme Ödemesi Bakanlığımızın 2.(İkinci) bir talimatına dahil olan İller; Mersin, Adana , Adıyaman, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Iğdır, İzmir, Kahramanmaraş, Kilis, Manisa, Mardin, Muğla, Osmaniye, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak.

DESTEKLEME ÖDEMESİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Tarımsal destekleme konusu ne olursa başvuruda bulunmak için Çiftçi Kayıt Sistemi’ ne kayıt olmak gerekiyor. Şayet kaydınız var ise, mazot ve gübre desteklemesi almak istediğinizi belirten bir dilekçe yazmalı ve bu dilekçeyi Tarım İl veya İlçe Müdürlükleri’ ne teslim etmeniz gerekiyor. Ancak ÇKS Kaydınız yoksa sisteme kayıt olmalısınız.

Dilekçeyi müdürlüğe teslim ettikten sonra bir süre beklemeniz gerekiyor. Yapılacak olan incelemelerden sonra şayet başvurunuz onaylanırsa destekleme ödemesi almaya hak kazanıyorsunuz. Daha sonra banka hesaplarına destekleme tutarı aktarılıyor. Mazot desteklemeleri ise güncel mazot fiyatının %50' si tutarında oluyor. Verilen desteklemeler ile birlikte çiftçinin aktif bir şekilde tarımsal faaliyetlere devam etmesi sağlanıyor.

ÇKS KAYDI NASIL YAPILIR?

ÇKS kaydı yaptırmak isteyenlere sunabileceğimiz 3 farklı yöntem var. Arazi sahibi olanlar, araziyi kiralayanlar ve 1. dereceden akrabalarının arazilerini kullananlar olmak üzere üç farklı gruplandırma yapmak mümkün. Yeni kayıt olacaklar başvuru formunu doldurmalıdır. Daha sonra sahip olunan arazi tapularının noterde aslı gibidir yapılması gerekmektedir. Size verilecek olan c formunu muhtara onaylatmalısınız. İkamet ettiğiniz yerdeki müdürlüklere başvurabileceğiniz gibi, arazinin bulunduğu yerlerde de başvuru yapabilirsiniz. E-devlet üzerinden ÇKS kaydı yapılamamakta, yalnızca başvuru durumu sorgulanmaktadır.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin