Maske Kullanımı Konusunda Kurallara Uymayanlara Ceza! İçişleri Bakanlığından Mersin Dahil 81 İli İlgilendiren Yeni Koronavirüs Genelgesi!

İçişleri Bakanlığının tüm valiliklere gönderdiği talimatla, maske takma zorunluluğuna uymayanlara Pazartesi’den itibaren 900 lira ceza kesileceğini duyurdu.

21 Haziran 2020 Pazar, 10:20
G: 21.06.2020 - 10:29
Maske Kullanımı Konusunda Kurallara Uymayanlara Ceza! İçişleri Bakanlığından Mersin Dahil 81 İli İlgilendiren Yeni Koronavirüs Genelgesi!
-

Mersin için maskesiz sokağa çıkma yasağının getirilip getirilmeyeceği konuşulurken, Yeni tip koronavirüs (covid-19) tedbirlerinden maske kullanımı zorunluluğuna ilişkin 81 il valiliğine 18 Haziran'da talimat gönderen Bakanlık, 22 Haziran Pazartesi gününe kadar bu kuralı ihlal edenlerin uyarılıp bilgilendirilmesini, o tarihten itibaren de 900 lira idari para cezası uygulanmasını istemişti.
DEVAM EDEN DENETİMLER ARTACAK
Ülke genelinde umuma açık toplu olarak bulunan yerler, toplu taşıma araçları ile iş yerlerinde kullanılması mecburi olan maske konusunda, kolluk kuvvetleri 4 gün boyunca ülke genelinde yaptıkları denetimlerde maske takmayanları uyarıp bilgilendirdi.
Yarın itibarıyla maske takma zorunluluğuna uymayanlara ülke genelinde uygulama birliği olacak şekilde Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 900 lira idari para cezası kesilecek.
Maskenin, 48 ilde hayatın tüm alanlarında, 33 ilde ise alışveriş merkezi, market, restoran, kafe ve kuaför gibi insanların toplu halde bulunduğu iş yerlerinde takılması zorunluluğu bulunuyor.
Konuya ilişkin bir uyarı geçtiğimiz günlerde Tarsus İlçe Kaymakamlığından yapılmıştı işte yapılan o uyarı;
Covid-19 salgını dolayısı ile alınan tedbirler kapsamında, Tarsus genelinde umuma açık yerler, toplu ulaşım araçları ve iş yerleri Tarsus Kaymakamlığı koordinesinde oluşturulan denetim ekipleri tarafından aralıksız denetleniyor.
22 Haziran 2020 Pazartesi gününden itibaren Sağlık Bakanlığı SALGIN YÖNETİMİ ve ÇALIŞMA REHBERİNDE öngörülen maske kullanım kurallarına aykırı hareket eden vatandaşlarımıza Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi uyarınca 900 TL idari para cezası uygulanacaktır.
Lütfen sosyal mesafeye uyalım, maskelerimizi takalım ve hijyene dikkat edelim.
#NormalleşmePlanı
Kadir Sertel Otcu - Tarsus Kaymakamı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
N.k
11:35
21 Haziran 2020 Pazar
Maske paralı oldu diye herkesin maske takması önerildi.soruyorum ilk corona virüs vakası çıktığında niye maske veya sokağa çıkma yasağı yapılmadı millet yayıldıktan sonra mi aklınıza geldi Bu yasaklar.
46.154.8.31
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin