Manisa Valisi Erdoğan Bektaş hakkında suç duyurusu

ANKARA - CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, nefret ve ayrımcılık, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçlarını işlediği gerekçesiyle Manisa Valisi Erdoğan Bektaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

13 Kasım 2015 Cuma, 12:58
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş hakkında suç duyurusu
-

ANKARA - CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, nefret ve ayrımcılık, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçlarını işlediği gerekçesiyle Manisa Valisi Erdoğan Bektaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesini Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na veren Nazlıaka, ülkede günlerdir ‘kadınların’ gördükleri polis şiddeti değil, ‘türbanlı kadınların’ gördükleri polis şiddetinin konuşulduğuna dikkat çekti.
CHP’li Nazlıaka konuyla ilgili yazılı açıklamasında, “Bu ayrımın son noktası ise Manisa Valisi tarafından yapılan açıklama oldu. Türkiye’de ötekileştirilen kadınların arasında da ayrım yapan Vali, ‘toplumda çok olumlu imajla algılanan başörtülü bayanlara’ kelepçe takıldığını belirterek kendince durumu eleştirdi. Manisa Valisi eleştiri yapmadan önce haddini bilsin! O önce kendi olumsuz imajını düzeltsin. Yaptığı bu açıklama hem kadınlara hem de inanç özgürlüğüne yapılan bir saldırıdır. Bu dil ötekileştiren, ayrıştıran bir dildir. İşte bu zihniyetin dili yüzünden bu ülkede her gün kadınlar öldürülüyor, şiddete maruz kalıyor, aşağılanıyor." ifadelerine yer verdi.

Kadınların hayat mücadelesi yetmezmiş gibi bir de bu tip ayrımcılıklarla uğraşmak zorunda kaldıklarını vurgulayan Nazlıaka, şunları kaydetti: “Artık kadınlar başı açık, başı kapalı diye kategorize edilmekten bıktı. Kaç çocuk doğurup doğurmayacağına karışılmasından, nasıl konuşup nasıl güleceklerine, nasıl bakacaklarından nasıl giyineceklerine kadar müdahale edilmesinden yoruldu. Artık elinizi kadınların üzerinden çekin. Manisa’da kadınlara hukuksuz kelepçeleri takan polisler hakkında başlatılan işlemler ne kadar doğru ise Manisa Valisi’nin de bu sözleri üzerine görevden alınması da o kadar doğru bir hareket olacaktır." CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN  İDMANYURDU, OLCAY ŞAHAN 'A EMANET
Mersin İl Sağlık Müdürlüğü'nde TAMP Toplantısı Yapıldı
VALİ TOROS'UN GÜN İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ KABULLER
TARSUS TİCARET BORSASI’NDAN YEŞİLOVA ZİYARETİ
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN ORAK HÜCRE ANEMİSİNE DİKKAT ÇEKEN KAN BAĞIŞI ETKİNLİĞİ
TÜM EMEKLİLER DERNEĞİ GENEL BAŞKANI’NDAN BAŞKAN SEÇER’E ZİYARET
ADANA'DA YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI DÜŞTÜ
Tarsus'ta TÜBİTAK Bilim Fuarları Festivali
BAŞKAN SEÇER, EĞİTİME KALICI ESER KAZANDIRAN ‘HAYIRSEVERLERLE BULUŞMA PROGRAMI’NA KATILDI
TARSUS'TA BAĞIMLILIKLA MÜCADELE TOPLANTISI

Mersin Haber ,Mersin