MAKRO Market Çalışanları Eylemde! İşçiler, Eş, Çocukları ve Akrabalarıyla Meydanda

Makro Market Mersin şubesi çalışanları eylem yaptı. Çocukları , eşleri ve akrabalarıyla Mersin Toroslar ilçesi Cumhuriyet Meydanında toplanan işçilere Nakliyat İş sendikası yöneticileri de destek verdi. İşçiler Taleplerini dile getiren çok sayıda döviz taşıdı sık sık slogan atarak Marko işverini uyardı.

01 Şubat 2019 Cuma, 17:55
G: 02.02.2019 - 02:23
MAKRO Market Çalışanları Eylemde! İşçiler, Eş, Çocukları ve Akrabalarıyla Meydanda
-

Makro firmasının Mersin, Konya, Samsun, Tekirdağ, Ankara, Kayseri, Antalya ve Malatya’da olmak üzere toplam 256 mağazası bulunuyor,6500 çalışanı var.Firma geçen yıl konkordato ilan etmiş işçilerine haklarını vermeden kapı dışarı etmişti.İşçiler birbirlerinden habersiz çeşitli eylemler yapmış ancak bir sonuç alamamıştı.Son olarak çalışanlar birlikte mücadele etmek için Nakliyat İş sendikası sendikasına baş vurmuş ve Türkiye çapında ortak eylemler yapmıştı.Yapılan mücadelede Konkortado sürecine Nakliyat iş sendikası dahil olmuştu.Sendika ile konkortado komiseri arasında yapılan pazarlıklarda işçilerin ödenmeyen yıllık izin paraları ödenmişti.
İşçilerin eyleminde Nakliyat İş sendikası Konya bölge temsilcisi Mehmet Ünver ve Makro çalışanı Dilek Değirmen birer konuşma yaptılar. Değirmen “Ey patron senin adın Şeref adın gibi davran bizleri daha fazla mağdur etme” dedi Ünver ise “Arkadaşlarımızın kıdem ve ihbar Tanzimatlarını alıncaya kadar bu mücadele sürecek” diyen Ünver işçilere karşı ilgisiz olan sendilara seslenerek “Artık biraz kıpırdanın, işçilere bir el atın dedi.”
Yusuf Çelik / Mersin
MAKRO Market Çalışanları Eylemde! İşçiler, Eş, Çocukları ve Akrabalarıyla Meydanda
MAKRO Market Çalışanları Eylemde! İşçiler, Eş, Çocukları ve Akrabalarıyla Meydanda

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ SÖYLEMEZ, ÖZTÜRK İLE KÖKSAL MÜFTÜ AKÇAY’I ZİYARET ETTİ
VALİ TORIS, 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMINA KATILDI
KIBRIS GAZİSİ MEHMET ALİ KANDEMİR VEFAT ETTİ
TADEKA’DA BU KEZ VARDABİT YEMEĞİ PİŞİRİLDİ
MÜDÜR FAZİLET DURMUŞ, 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINI KUTLADII
ARI KOVALARINI TAŞLAYARAK ZARAR VERDİLER
ÇAMLIYAYLA'DA 19 MAYIS COŞKUSU
"GENÇLER BU ÜLKENİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKACAK”
SEÇER “İYİ Kİ CHP VAR, İYİ Kİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VAR”
SENA ŞENER VE CEREN ÖZDEMİR BUGÜN SAHNE ALIYOR

Mersin Haber ,Mersin