Mahir Eller Projesi’yle, İş Arayanlar Bir Adım Öne Geçiyor…

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ortaklığıyla yürütülen “Mahir Eller Projesi” meslek teknik lisesi mezunlarını Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYK) almaya teşvik ediyor.

17 Nisan 2019 Çarşamba, 10:47
Mahir Eller Projesi’yle, İş Arayanlar Bir Adım Öne Geçiyor…
-

“Mahir Eller” meslek teknik liseleriyle buluşuyor. MYK belgesi ise ancak işin ehli olan kişilerin başarılı olabileceği bir sınav neticesinde elde edilebiliyor. Proje kapsamında MYK belgesi alan mesleki teknik lise mezunları, işveren buluşmaları kapsamında da iş bulmada bir adım öne geçecek.
Mahir Eller Projesi’nin hedef kitlelerinden birini ise mesleki ve teknik lise mezunları oluşturuyor. Bu kapsamda, Adana, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kilis, Konya, Mardin, Mersin ve Şanlıurfa’dan oluşan 12 ildeki Ticaret ve Sanayi Odaları’nda İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri ve mesleki ve teknik liselerin temsilcileri ile projeye ilişkin bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilmektedir.
Mahir Eller Projesi kapsamında Mersin’deki meslek liseleri yöneticileri ve eğitimcilerinin katılımıyla Proje yürütücülerinden Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Mahir Eller Mesleki Teknik Lise Toplantısı düzenlenmiştir. Toplantıya Mersin’deki mesleki ve teknik liselerden Kadri Şaman MTSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Abdülkadir Perşembe Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Akdeniz Mersin Deniz Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Zeytinlibahçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Nihal Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idarecileri ve öğretmenleri katılmıştır. Toplantının amacı, mesleki ve teknik liselerde eğitim görmekte olup 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde mezun olacak veya hâlihazırda mezun meslek lisesi öğrencilerinin Mahir Eller Projesi’ne katılımlarını sağlamak, mesleklerini belgelendirme olanağı sunmaktır.
“Mesleğini belgele, farkını koy ortaya” sloganıyla 12 ilde yürütülen “Mahir Eller Projesi” ile toplamda 30 bin kişiye ulaşılması planlanmaktadır. Proje ile bu kişilerin beceri haritasının çıkartılıp, mesleki yetkinliklerinin belirlenmesi ve 3 bin kişinin istihdam edilmesi de hedeflenmektedir.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, proje faaliyetleri kapsamında Ekim ayından itibaren toplam 1287 kişinin beceri haritasını belirlemiştir. Proje faaliyetlerinin tanıtımı amacıyla 14 Kasım 2018 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde Mahir Eller Açılış Toplantısı ile 4 Şubat 2019 tarihinde projenin Mersin Tanıtım Toplantısı düzenlenmiş; toplantıya kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri katılmıştır.
MESLEKİ YETERLİLİK BELGELİ MEZUNLAR BİR ADIM ÖNDE
Mesleki teknik lise mezunlarının Mesleki Yeterlilik Belgesi alması pek çok avantaj sağlıyor. Kendi alanı dışında başka bir alanda da uzmanlığı olan kişi, MYK sınavına girerek ve ücretsiz olarak bu becerisini belgeleyerek alanında avantaj sahibi oluyor. Bunun yanı sıra, Mesleki Yeterlilik Belgesi ile teorik bilgisinin yanı sıra pratik bilgiye de sahip olduğunu gösteriyor. Bu belgeye sahip olanların okuldan işe geçiş sürecinin hızlanacağını, kendi alanındaki işlere olan ilgisinin artacağı öngörülüyor. Ayrıca, kendi ilindeki sanayi ve ticaret odalarında işverenler ile bir araya gelerek kendi bölüm mezunlarından bir adım öne geçiyor.
Mesleki Yeterlilik Belgesi ile bireyler, sahip olduğu bilgi, beceri ve yetkinlikleri daha iyi sergileyebiliyor; işverenler ise, nitelikli ve belgeli iş gücüne daha kolay ulaşabiliyor ve teşvik imkânlarından daha kolay yararlanabiliyor. Bu anlamda Mahir Eller Projesi nitelikli insan kaynağıyla tüketiciye sunulan ürün ve hizmet kalitesinin artmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.
MAHİR ELLER PROJESİ HAKKINDA
Arapça kökenli bir kelime olan “Mahir”; ‘becerikli, yetenekli, uzman, işini iyi bilen, usta’ anlamına geliyor. “Mahir Eller” ise ‘işinin ustası, mesleğinin erbabı, mesleki yeterliliğe sahip’ olanları temsil ediyor. İki sene sürecek olan Mahir Eller Projesi; Adana, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kilis, Konya, Mardin, Mersin ve Şanlıurfa illerinde uygulanıyor. Proje söz konusu 12 ilde 30 bin kişinin mesleki becerisi belirlemeyi, 15 bin kişinin mesleki yetkinliğini belgelendirmeyi ve 3 bin kişiye istihdam sağlamayı hedefliyor.
Bu proje ile mesleki yeterliliği ve birikimi olan, bunu kanıtlayarak daha iyi çalışma koşulları arayan mahir ellere, mahir insanlara ulaşılması hedefleniyor. Mesleğinde usta olanlara, işinin erbabı olanlara, “İyi bir hayat, iyi bir iş için; mesleğini belgele, farkını koy ortaya” sloganıyla sesleniliyor. Mahir Eller Projesi, Türkiye’de 20 bin kişiye mesleki belgelendirme sınavlarına girme imkânı tanıyan ve belge almaya hak kazanan 3 bin kişiyi işverenlerle buluşturmayı hedefleyen tek proje olarak dikkat çekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin