Mahallede Cami Var Kadrolu İmam Yok

Mersin’in Toroslar ilçesinde bir mahallede bulunan camide kadrolu imam olmadığını dile getiren mahalle sakinleri yetkililere çağrıda bulundu.

20 Temmuz 2019 Cumartesi, 14:58
G: 31.07.2019 - 11:37
Mahallede Cami Var Kadrolu İmam Yok
-

Mersin’in Toroslar ilçesine bağlı, Toroslar Mahallesinde bulunan Hz. Eyüp Camii’inde sürekli imamın değişmesi mahalle sakinlerini bezdirdi.
Şu ana kadar camiye kadrolu bir imamın gelmemesinden dolayı her gelen imamın kısa süre içerisinde başka bir yere gönderilmesine tepki gösterdiler.
Mahalle sakinlerinden, Hamit Behra Eviç, “Mahallemizde bulunan camide şu ana kadar kadrolu bir imam atanmadı. Her gelen imam en fazla bir iki ay durup başka yere atanıyor. Bizler ve çocuklarımız gelen imama ısındıktan sonra, tekrar başka yere gidip yerine yeni bir imam atanıyor. Artık buraya kadrolu bir imamın atanmasını talep ediyoruz. Bu konuda İl Müftülüğümüzden kalıcı bir adım atılmasını istiyoruz.”ifadelerini kullandı.
Öte yandan sürekli yaşanan imam değişimleriyle ilgili çevreden edinilen bilgilere göre, "Camimizin imamlarının sürekli değişmesinin nedeni derneğin imamlar üzerinde kurmuş oldukları baskılardır Dernek başkanının camiyle alakası olmadıgından ve camiyi sadece üyelere bırakması bu sıkıntıları doğruyor. İmamlar yaşamış oldukları baskı ve sıkıntılardan dolayı camiden gitmek istiyorlar. Derneğin Toplanan paraları tutanaksın ve makbuzsuz kabul etmesine sesiz kalamayan imamlar bu yanlışlığa son verilmesini istiyorlar.
Derneğin yanlış yaptığını söyledikleri zaman imamlara sıkıntı yaşatmaya başlıyorlar.Ve yine cami cemaatinin de dernek yöneticilerinin bu tavırlarından rahatsız olmaları durumu daha da zorlaştırıyor cami cemaatini ikiye bölünmesi imamları biraz daha zor duruma sokuyor her geçen gün cemaatin kendi arasın da da kavga etmesi bir birlerine hakaretler etmesi bu yaşananlara da etken oluyor bu konuda gerek dernekler odasını gerekse tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz" ifadelerini kullandılar

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin