Listede Adı Geçen Dolum Tesisi Açıklama Yaptı

Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş ürün satan gıda firmalarını afişe etmişti.

19 Ekim 2019 Cumartesi, 23:25
Listede Adı Geçen Dolum Tesisi Açıklama Yaptı
-

Bakanlığın sitesinde yer alan duyuruda 5996 sayılı "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu" ve bu Kanun kapsamında hazırlanan, "Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik" gereğince; laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları üreten/ithal eden; kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasını içeren bilgiler kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır."denilmişti.

Açıklanan listede Tarsus’ta faaliyet gösteren kasaplardan alınan numunelerde sucuk etinde yasaklı ürünlere rastlandığı kaydedilmişti.

Listede adı geçen Dolum Tesisi sahibi Kasım Kanbal, haberle ilgili bir açıklama yaptı.

İŞTE O AÇIKLAMA
Öncelikle hakkımızda çıkan haberlerden dolayı son derece üzgünüz. Bizler Tarsus'a mal olmuş, yarım asırdan fazladır Tarsus'a hizmet eden büyük bir aileyiz.
Ben Kasım Kanbal 23 08 1987 Tarsus doğumluyum 32 yaşındayım ve yıllarca bir çok faaileyet ile gerek şehrime gerek ülkeme faydali faaileyetlerde bulundum ve Tarsus halkının bir çok kesimi tarafından tanınır veya ismen bilinirim gerek ticari, gerek sportif, gerek sosyal anlamda faaileyetler.
Yine Tarsus'ta eksik olan bir şeyin farkına vararak 9 yıl önce Tarsus'a sucuk dolum tesisi açtık. Bu dolum tesisini de Tarsus'a kazandırmaktan gurur duyuyoruz.
Gelelim işin aslına; Vatandaşlarımızın bilmediği fason üretim meselesi işin detayı burasıdır. Fason üretim kasapların ki bu Çukurova bölgesi ve ülkemizdeki tüm kasapları kapsar, sucuk yapmak için bizim gibi sucuk dolum tesisi olan yerde sucuğu kendi getirdiği et ile üretir. Tüm sorumluluk belge sahibinde olsa da cezai işlem dolum tesisine yapılmaktadır.
Ancak buna rağmen çıkan haberlerin Kanbal adı altında Tarsus'ta yapıldı olarak lanse edilmiş ve üstümüze böyle bir ithamda bulunulmuştur. Bizler de kamuoyunu aydınlatmak için tesisimizde hemen hemen her ay yapılan rutin kontroller ve sucuk analiz raporlarını sizinle paylaşmak istedik, belgeleri inceleyebilirsiniz.
Kaldı ki bu olaylardan sonra geçtiğimiz pazartesi iş yerimizden alınan numune örneklerinin de tertemiz çıkacağından adımız gibi eminiz.
Buradan bu sonucu da yayinlayacagimizdan emin olabilirsiniz.
İşin özü fason üretim mağduru olmuş bulunmaktayız.
Ayrıca fason ürünleri ne kendi satış noktalarımız, ne iş yerlerimizde ne de herhangi bir çalışanımız vasıtası ile hiçbir zaman satışa sunmadık.
Ürünlerimizi kendi yetiştirdiğimiz ve belediye mezbahanelerinin kontrolü altında kestirdiğimiz resmi kurumlarca onaylıdır.
Yaptığımız işin öneminin farkındayız ve bu işi hem dinen hemde ilmen hemde vicdanımızla yaptığımıza emin olabilirsiniz. Kendi ailemize yedirmediğimiz ürünü değerli Tarsus halkına da yedirmediğimizden şüpheniz olmasın.
Çukurova'nın Kasım Kanbal markası adı altında büyüyen, değişen ve gelişen bir markayız ve siz değerli halkımızın böyle şeylere prim vermeyeceğinize yürekten inanıyoruz.
Kaldı ki biz ne köy ne kasaba ne de yayla adı altında ürün çıkarmayıp ürünlerimizde kendi adımızı ve soyadımızı yazıyoruz. Bu konuya dikkatinizi çekiyoruz. Ve aynı isim adı altında faaliyetlerimize devam edeceğimizi de kamuoyuna bildiririz.
İş yerlerimizi istediğiniz zaman ziyaret edebilir, üretim tesisimizi gezebilir nasıl üretim yaptığımıza şahit olabilirsiniz. Tüm belgelerimizi kontrol edebilirsiniz.
Bize 0534 825 95 94 - 0536 249 17 39 - 0324 616 45 46 - 0536 676 27 65 numaralı telefonlardan ulaşabilir merak ettiğiniz tüm soruları sorabilirsiniz.
Sevgili Tarsus Halkına Saygılarımla
Kanbal Et ve Sucuk Tesisi KASIM KANBAL
Listede Adı Geçen Dolum Tesisi Açıklama Yaptı
Listede Adı Geçen Dolum Tesisi Açıklama Yaptı
Listede Adı Geçen Dolum Tesisi Açıklama Yaptı
Listede Adı Geçen Dolum Tesisi Açıklama Yaptı
Listede Adı Geçen Dolum Tesisi Açıklama Yaptı
Listede Adı Geçen Dolum Tesisi Açıklama Yaptı
Listede Adı Geçen Dolum Tesisi Açıklama Yaptı
Listede Adı Geçen Dolum Tesisi Açıklama Yaptı
Listede Adı Geçen Dolum Tesisi Açıklama Yaptı
Listede Adı Geçen Dolum Tesisi Açıklama Yaptı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
gereksizler
09:58
21 Ekim 2019 Pazartesi
tipten belli at hırsızı millete atı eşeği domuzu yedirdiler.
213.14.143.44
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin