Limonla Ünlü Mersin Erdemli İlçesinde Limon İçin Patent Başvurusu Yapılacak, Tarımsal Üretimde Büyük Payı Var

Kalkınmada payı oldukça yüksek olan limonun merkezi Erdemli’ye Cumhur İttifakı MHP Erdemli Belediye Başkan Adayı Mükerrem Tollu’dan, limonata ve plastik kasa fabrikası sözü.

09 Mart 2019 Cumartesi, 11:50
Limonla Ünlü Mersin Erdemli İlçesinde Limon İçin Patent Başvurusu Yapılacak, Tarımsal Üretimde Büyük Payı Var
-

PATENTLİ LİMON
Günümüzde, 21. yüzyılın en nitelikli ürünlerinin tarım ürünleri olduğu kabul edilirken, ülkenin narenciye üretiminde üst sıralarda yer alan Erdemli’ye, iki büyük fabrikanın sözü verildi. Temel geçim kaynağı olan tarım ürünlerinin, depolanmasını ve paketlenmesini sağlayan AKAN Narenciye’nin emektar işçileri ile öğle yemeğinde bir araya gelen Aday Tollu, daha sonra Anadolu Temel Gıda çalışanlarını ziyaret etti. Ziyaret esnasında fabrika projelerini müjdeleyen Cumhurun Erdemli Adayı Tollu, ilçe limonuna patent almak için başvuru yaptıklarını kaydetti.
Erdemlideki temel ekonomik faaliyetlerden biri olan tarım ürünlerinden limon için patent başvurusu yaparak, ilçe adına değer kazanması amacıyla çalışma yürüten Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Mükerrem Tollu, önceki günlerde kentin bel kemiğini oluşturan limon bahçelerini ziyaret ederek hasat sürecini değerlendirmişti. Bu gün de toplanan ürünlerin paketlenip satışa hazır hale getirildiği fabrika ve depoları gezen, limon işçileri ile bir araya gelerek sohbet eden Tollu, üreticinin meşakkatli yollardan geçerek yetiştirdiği ürünlerinin bereketli olmasını diledi. Ayrıca Tollu yaptığı değerlendirmede,“Bu kentte yaşayan insanlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek adına ciddi bir gayretin içerisindeyiz. Önceliklerimiz, Erdemlimizin temel meselelerini çözmekti. Görev sahamıza girenlerin de %80-90 oranında çözülmesini sağladık. İlçemiz, tarım kenti ve tarımla uğraşan insanlarımızın ciddi bir gayret içerisinde olduğunun farkındayız. Bu yüzden tarım ürünlerinin sanayi ürünleri haline dönüştürülmesi için projelerimiz var. Bunlardan biri limonata fabrikası, bir diğeri ise tarım ürünlerimizin paketlenmesinde kullanılan plastik kasa fabrikası. Bu projeler istihdamı arttıracak ve Erdemlimizin ekonomik açıdan kalkınmasını sağlayacak. İnşallah ilçemizin, 31 Mart’tan sonra daha da müreffeh bir kent olabilmesi adına sizlerle birlikte el ele verip, gönül gönüle verip daha da iyisini yapacağız.”ifadelerine yer verdi.
Limonla Ünlü Mersin Erdemli İlçesinde Limon İçin Patent Başvurusu Yapılacak, Tarımsal Üretimde Büyük Payı Var

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin