Kurtuluş Gününde Şehit Aileleri, Gaziler ve Gazi Aileleri, Bir Arada

Mersin’in kurtuluşunun 96. yıldönümü etkinlikleri kutlama programı kapsamında şehit aileleri, gaziler ve gazi ailelerinin davetli olduğu yemek düzenlendi.

03 Ocak 2018 Çarşamba, 20:43
Kurtuluş Gününde Şehit Aileleri, Gaziler ve Gazi Aileleri, Bir Arada
-

BAŞKAN KOCAMAZ: “TÜRK’ÜN BAŞI HER ZAMAN DİK OLMUŞTUR”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’in kurtuluşunun 96. yıldönümü etkinlikleri kutlama programı kapsamında şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri ile yemekte bir araya geldi.
Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen yemeğe Mersin Büyükşehir Belediye başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, AK Parti Milletvekilleri Hacı Özkan, Yılmaz Tezcan, Ali Cumhur Taşkın, CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Mersin Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı SG Kıdemli Albay Fatih Erhan, Mersin İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yusuf Ziyaeddin Cavlak, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Ömer Faruk Güngör, Mersin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca,  Mersin Baro Başkanı Ali Er, rektörler ile şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri katıldı.
3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümünde şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri ile bir arada olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Mersin Valisi Ali İhsan Su, “Ecdadımız bize canlarını, kanlarını ortaya koyarak bu vatanı emanet ettiler. Bizler de bundan sonra bu emanete sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bizi bölmeye parçalamaya yeltenenlere karşı bir ve beraber olduğumuzu göstereceğiz” diye belirtti. 
“Kentimizde ve ülkemizde hoşgörü ortamı gelişmeli”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz konuşmasında Mersin’in kurtuluşunun 96. yıldönümünün özellikle gençler açısından çok önemli olduğunu belirterek, “Yerel yönetimler bir kentte yaşayan insanların ihtiyaçlarını gidermeye, mahalli müşterek gereksinimlerini yerine getirmeye amade kuruluşlardır. Ama elbette hizmet kutsal, elbette hizmetler yapılır. Özellikle ben ülkemizin çok zor bir dönemden geçtiği bu günlerde adeta sırtlanlar gibi Çanakkale’de olduğu gibi yedi düvelin değişik yönlerden saldırıya geçtiği bir dönemde birlik ve beraberliğe olan ihtiyacımız her şeyden daha fazla. Onun için bu bayramlar, bu kutlamalar önemli.  Bizler şehrin ihtiyaçlarını gidermeye çalışırken aynı zamanda kentimizde ve ülkemizde hoşgörü ortamının gelişmesi, insanlarımızın bir ve beraberliğinin pekişmesi yönünden bu günleri bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Geçmişle gelecek arasında köprü oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.
 
 
“Türk hiçbir zaman baskılara boyun eğmemiştir”
Bu vatanın kolay kazanılmadığını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Bu vatan ceddimizin cansiperane mücadelesi sonucunda tarihin derinliklerinden günümüze kadar hürriyete olan aşkı sayesinde kazanıldı. Can verildi, kan verildi dolayısıyla onlara ne kadar şükran ver minnet duysak azdır. Yaklaşık 40 küsur yıldır ülkemizde yeniden bir baş ağrısı haline getirilen Güneydoğu’da verdiğimiz şehitler de bunu cabası. Türk’ün başı her zaman dik olmuştur, hiçbir zaman baskılara boyun eğmemiştir. Hür ve bağımsız yaşamayı kendisine şiar edinmiştir. Ama Türk’ün başını eğdirmeye çalışanlar da her dönemde olmuştur ve bu günde vardır” şeklinde konuştu.
Özellikle İslam Âlemi’nin çok büyük perişanlık yaşadığı, birbirine düştüğü bir dönemde ülkede birlik ve beraberliği pekiştirmenin öneminden bahseden Başkan Kocamaz, “Böyle bir etkinlikte bize omuz verdiğiniz için, bizimle beraber olduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bütün şehit ve gazi yakınlarının bugün burada bizimle beraber olduklarından dolayı tebrik ediyorum. Allah bir daha kurtuluş mücadelesi yaşatmasın ama bu kurtuluş günlerini coşku içerisinde kutlayarak gençlerimizi bilgilendirelim, bilinçlendirelim ve onlara gözümüz arkada kalmadan hür, bağımsız, müreffeh ve dünyada sözü edilen bir ülke bırakalım diyorum” ifadelerini kullandı. 
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin