Kulp Belediyesi'ne Kayyum Atandı

Terör suçundan tutuklanan belediye başkanının yerine kayyum atandı.

17 Eylül 2019 Salı, 12:05
Kulp Belediyesi'ne Kayyum Atandı
-

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 7 sivilin şehit olduğu terör saldırıyla ilgili tutuklanan HDP'li Kulp Belediye Başkanı Mehmet Fatih Taş'ın yerine Kaymakam Mustafa Gözlet görevlendirildi.
Valilik'ten yapılan açıklamada, HDP'li Kulp Belediye Başkanı Taş'ın "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "terör örgütü propagandası yapma", suçları kapsamında hakkında devam eden 5 ayrı soruşturma ve 1 kovuşturma bulunduğu belirtilerek, 12 Eylül'de Ağaçkorur Mahallesi'nde 7 vatandaşın şehit olduğu hain terör saldırısı üzerine Kulp Cumhuriyet Başsavcılığının "silahlı terör örgütüne üye olma", "terör örgütü propagandası yapma", "devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma" suçlarını esas olarak başlattığı soruşturmada Kulp Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla dün tutuklandığı ifade edildi.
Belediye Kanununun 45 ve 46. maddeleri kapsamında Kulp Kaymakamı Mustafa Gözlet'in Kulp Belediye Başkan vekili olarak Valilikçe görevlendirildiği kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
ÇAMLIYAYLA'DA "ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI " YAPILDI
MERSİN ESOB'DAN TARSUS MMT AMERİKAN HASTANESİYLE SAĞLIK ANLAŞMASI
ANNE VE ÇOCUKLARININ YANINDA DRİFT YAPAN TAKSİCİYE GEREKEN YAPILDI
CHP GENEL MERKEZİ ORGANİZASYONU'NDAN MERSİN TSO'YA ZİYARET
Mersin Valisi Atilla Toros, Mut OSB, Müteşebbis Heyet Toplantısına Başkanlık Yaptı
AKDENİZ BELEDİYESİ HALKIN SAĞLIĞINI ÖN PLANDA TUTUYOR
BAŞKAN YILDIZ, MİMARLAR ODASI İLE BİR ARAYA GELDİ
MSK YENİ SEZONA ÇOK SIKI HAZIRLANIYOR
Tarsus'ta Genç Adamın Cansız Bedeni Bulundu
Kontrolden çıkan otomobil işyerine daldı

Mersin Haber ,Mersin