Kosova'da muhalifler yine polisle çatıştı

PRİŞTİNE - Kosova'da meclis salonuna göz yaşartıcı gaz atan muhalif milletvekilleri Albin Kurti, Albulena Haciu, Faton Topalli ve Donaka Kaday-Buyupi'nin tutuklanmaları kararı üzerine muhalif parti taraftarları polis çatıştı.

18 Kasım 2015 Çarşamba, 15:26
Kosova'da muhalifler yine polisle çatıştı
-

PRİŞTİNE - Kosova'da meclis salonuna göz yaşartıcı gaz atan muhalif milletvekilleri Albin Kurti, Albulena Haciu, Faton Topalli ve Donaka Kaday-Buyupi'nin tutuklanmaları kararı üzerine muhalif parti taraftarları polis çatıştı.

Başbakanlık binası önüne gelen aktivistler, tutuklanan Kosova'nın Geleceği Birliği (AAK) partili milletvekili Donika Kaday-Buyupi'nin serbest bırakılmasını istedi. Gösteriye Vetvendosye Hareketi Lideri Visar Ymeri, AAK Partisi Başkanı Ramuş Haradinay, NİSMA Partisi Başkanı Fatmir Limay ve Albin Kurti de katıldı.

Muhalif milletvekillerine 30 günlük tutuklama kararı üzerine aktivistler polise boya fırlattı ve başbakanlık binasının camlarını taşladı. Bunun üzerine polis biber gazı ile müdahale etti. Çıkan olaylarda iki gösterici ile 4 polis yaralandı, 14 kişi de gözaltına alındı.

Vetvendosye hareketi ise hükümetin Sırbistan ve Karadağ'a taviz verdiği anlaşmaların iptal edilmesini ve tutuklanan milletvekilinin serbest bırakılmasını talep etti.

Öte yandan bu sabah Anayasa Mahkemesi binası avlusuna bırakılan bir patlayıcı madde polis tarafından güvenli şekilde imha edildi. CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tarsus'ta Kadın İstihdamı İş Birliği Protokolü Tanıtım Toplantısıı Yapıldı
TARSUS BELEDİYESİ KREŞLERİNDE EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLER KARNE HEYECANI YAŞADI
TARSUS'TA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
Donanım Karşılaştırması: Xbox Series X vs PS5 Slim (Standart)
MERSİN'DE 439 BİN ÖĞRENCİ TATİLE GİRDİ
TARSUS'TA KARNE SEVİNCİ
Mersin Erdemli’de Gençlere Unutulmaz Karne Hediyesi
KAN VERDİLER, HAYAT KURTARDILAR
KAYMAKAM AVCI, ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU.
Gençler atığı sanata dönüştürdü, Mersin finalin adresi oldu

Mersin Haber ,Mersin