Korona Günlerinde Belediye Akademisi Uzaktan Eğitim Portalı Daha Aktif Kullanılıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz aylarda Türkiye’deki belediyeler arasında bir ilke imza atarak, “Belediye Akademisi Uzaktan Eğitim Portalı” adı verilen sistem ile hizmet içi eğitimlerin birçoğunu artık sanal ortamda vermeye başlamıştı.

04 Nisan 2020 Cumartesi, 17:16
Korona Günlerinde Belediye Akademisi Uzaktan Eğitim Portalı Daha Aktif Kullanılıyor
-

Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını dolayısıyla bu sistemi daha aktif hale getirerek, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı 2020 yılı Hizmet İçi Eğitim Planı kapsamında yer alan eğitimleri söz konusu portalda yayınlamaya başladı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz aylarda Türkiye’deki belediyeler arasında bir ilke imza atarak, “Belediye Akademisi Uzaktan Eğitim Portalı” adı verilen sistem ile hizmet içi eğitimlerin birçoğunu artık sanal ortamda vermeye başlamıştı. Türkiye’de ve dünyada etkisini gittikçe artıran Koronavirüs salgını dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi bu sistemi daha aktif hale getirerek, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı 2020 yılı Hizmet İçi Eğitim Planı kapsamında yer alan eğitimleri “Belediye Akademisi Uzaktan Eğitim Portalı”nda yayınlamaya başladı.
Portalda 4 farklı konuda eğitimler yüklü
Mart Ayı Planı Eğitimleri kapsamında, İşaret Dili Tercümanı İç Eğitmen Esra Alkan tarafından “İşaret Dili Eğitimi”, Uzman Klinik Psikolog İç Eğitmen Yücel Şavklı tarafından “Motivasyon Teknikleri Eğitimi”, İç Denetim Birimi Başkanı ve İç Eğitmen Ümit Ökten tarafından “İç Kontrol Eğitimi” ile yine İç Eğitmen Alper Özkul tarafından “İleri Office Eğitimi” Belediye Akademisi Uzaktan Eğitim Portalı’nda yayınlanmaya başlandı.
Sisteme kurumsal mail adresi ve şifre ile giriş yapılabiliyor
Büyükşehir Belediyesi Uzaktan Eğitim Portalı’na https://akademi.mersin.bel.tr veya akademi.mersin.bel.tr adresinden kurumsal mail adresi ve şifre ile giriş yapılıyor. Uzaktan Eğitim Portalı’na giriş yapılabilmesi için de personelin kurumsal mail ve şifrelerini kullanması gerekiyor. Kurumsal mail adresleri ve şifreleri aktif olmayan personelin de aktifleştirme işlemi için “0539 275 94 32” No’lu cep numarasına “SIFRE” yazarak mesaj göndermesi gerekiyor.
Ayrıca personel, cep telefonları ile tabletlerde Google Play veya App Store’e “MOODLE” yazarak uygulamayı indirebiliyor. Eğitimler sisteme kaydedildiği için de canlı bağlanamayan veya dersleri kaçıran personel sisteme istedikleri zaman giriş yapıp, eğitimleri tekrar tekrar izleyebiliyor.
Tüm personelin mesleki, kişisel gelişim, mevzuat gibi konularda eğitimlerinin devam etmesi sağlanıyor
İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı ile Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın işbirliğinde yürütülen bu portal ile Büyükşehir Belediyesi’nin tüm personelinin mesleki, kişisel gelişim, mevzuat gibi konularda eğitimlerinin devam etmesi sağlanmış oluyor.
Uzaktan Eğitim Sistemi’nin, öğrenme zamanına çalışanın kendisinin karar vermesi, internet erişiminin olduğu her yerden eğitimlere ulaşabilmesi, bir çalışanın kendi öğrenme hızında istediği zaman, istediği kadar öğrenmesini sağlaması, eğitimlere-bilgiye tekrar tekrar ulaşılmasını sağlaması ve eğitim masraflarından tasarruf etmek gibi kurumsal faydaları bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı

Mersin Haber ,Mersin