Konut Kredi Hesaplama

Yeni bir ev sahibi olmayı yada mevcut evinden daha büyük bir eve geçmeyi düşünen bir çok vatandaşın "Konut Kredi Hesaplama" konusunda yoğun çaba sarf ediyor.

30 Eylül 2019 Pazartesi, 16:53
G: 30.09.2019 - 17:28
Konut Kredi Hesaplama
-

Kamu ve özel bankalar tarafından Konut Kredisi Hesaplanarak, en uygun konut kredisi bulmak biraz daha kolaylaştı. Bankaların resmi internet sitelerinde mevcut konut kredisi faiz oranlarına ilişkin güncellenen veriler bulunuyor. Özellikle kamu bankalarından, yeni konut sahibi olmak isteyenlere yönelik, konut kredisi faizi indirimleri zaman zaman gündemi yoğun olarak meşgul ediyor. İnşaat sektörünün can simidi haline gelen bu duyumlar, tüketicinin harcama eğilimini de önemli oranda etkiliyor. Mevcut satışa hazır konutlar ile 2. el denilen kullanıcısından satılan konutlar arasında çok bir uçurum kalmasa da konutun bulunduğu bölge ve mutlaka fiyatı direkt olarak etkiliyor. Yeni bir ev sahibi olmak isteyenlerin ağırlıkla imkanları çerçevesinde "Kamu Bankaları Konut Kredisi Hesaplama" bölümlerinden kendilerine uygun ödeme planını oluşturmaya çalışıyor.
Ziraat Bankası 30 Eylül 2019 tarihi itibari ile örnek olarak konu kredisinde;
Konut Türü Kredi Paketi için, 350 Bin Lira rakamı, 180 Ay vade ile %0,99 oranla geri ödemesi aylık 4 Bin 173 Lira 61 kuruş taksit tutarı ve de yıllık maliyeti %12.6962 tutarında kredi imkanı sunuyor.
Kamu Bankası olan Ziraat Bankasının bu ekranda ise ziyaretçiye şöyle bir not paylaşılmakta; "Hesap makineleri sadece bilgi amaçlı hazırlanmıştır. Hesap makinesi ile yapılan işlemler bağlayıcı bir fiyat içermemektedir. T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'nin kredi faiz oranlarını değiştirme hakkı saklıdır.​"
Ziraat Konut Kredi Hesaplama


Ayrıca, Halk Bankası tarafından resmi sitede yer alan "Kredi Hesaplama" bölümünde yine 30 Eylül 2019 tarihinde yapılan hesaplamada;


Sarıpanjur Konut Kredisi Kampanyası paketi ile, 180 Ay vade de %0.99 oranla geri ödemesi aylık 4 Bin 173 Lira 61 Kuruş taksit tutarı ve de yıllık maliyeti 12.7308 tutarında kredi imkanı sunuyor. Halk Bankası Kredi Tahsis ücreti olarak ise 1.750 TL yansıtırken, alınacak konuta dair Ekspertiz hizmetine ise 950 TL gibi bir rakam yansıtıyor. Kredinin geri toplam ödemesi ise 751 Bin 247 Lira 43 Kuruş olarak yansıyor.
Halk Bank Konut Kredi Hesaplama
Ayrıca ekranda şöyle bir not yer alıyor; "Krediye uygulanan faiz oranı, tahsis ücreti, ekspertiz ücreti ve vergiler dahil hesaplanan maliyet oranıdır. Sigortalar (Konut Paket, DASK, Hayat Sigortaları vb. ) hesaplamaya dahil edilmemiştir. Konut kredileri ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayın"
Milyonlarca Vatandaş Konut Kredisinde Faiz Düşününü Bekliyor
Yeni evlenecek olanların da adeta "Kredi Faiz Düşümü" haberini bir müjde olarak bekliyor. Peki onlarca özel banka ile kamu bankaları tarafından tüketiciye nefes aldıracak, inşaat sektörününü de yeniden harekete geçireceği düşünülen, konut kredisi faizlerindeki düşüşü olur mu?
Konut Kredisi Yapılandırma Faiz Oranları Ne Kadar? Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank Konut Kredisi Hesaplama!
Konut kredisi yapılandırma faiz oranları kamu bankaları tarafından açıklandı. 3 kamu bankası Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank konut kredisi yapılandırma müjdesi verdi. Yapılandırmayla birlikte konut kredisi hesaplama işlemi vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başlandı. Peki konut kredisi yapılandırma faiz oranları ne kadar? Konut kredisi yapılandırma şartları nelerdir? Yapılandırma için başvurunun 1 Ekim 2019 Salı itibariyle başlayacağı duyuruldu. İşte konut kredisi yapılandırma hakkında tüm merak edilenler..
Kamu bankalarından konut kredisi yapılandırma müjdesi geldi. Konut kredisi yapılandırma faiz oranları vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Yeni konut kredisi faiz oranları ile konut kredisi hesaplama yöntemi sorgulanıyor. Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank konut kredisi hesaplama nasıl yapılır? Ekonomide yaşanan olumlu gelişmeler ve düzen faiz oranlarının ardından konut kredisinde yapılandırma yapmak mümkün. Kamu bankalarından 30 Eylül Pazartesi itibariyle yapılan açıklamaya göre, yapılandırma işlemi Ağustos ayında gerçekleştirilen kredi faiz oranları indirimi öncesini kapsıyor. İşte, konut kredisi yapılandırma faiz oranları ve şartları hakkında tüm merak edilenler…
KONUT KREDİSİ YAPILANDIRMA HANGİ BANKALARDA?
Konut kredisi faiz yapılandırma süreci için üç bankanın ortak açıklamasında, "Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, ekonomideki olumlu gelişmeler, faiz ve enflasyon oranlarındaki düşüş trendi doğrultusunda Ağustos ayı itibariyle konut kredilerinde faiz indirimine gitmiş ve müşterilerine 500 bin liraya kadar olan tutarlar için aylık yüzde 0.99 faiz oranı ile konut kredisi kullandırımına başlamışlardı" denildi.
KONUT KREDİSİ YAPILANDIRMA ŞARTLARI
Ağustos ayında gerçekleştirilen bu indirimden önce Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'tan konut kredisi kullanmış ve mevcut kredi bakiyesi 500 bin liranın altında olan müşterilerine, talep etmeleri halinde kredilerini aylık yüzde 0.99 faiz oranıyla yenileme imkanı sağlanacaktır.
Yapılan faiz indiriminden faydalanmak isteyen müşterilerin, ilgili Banka Şubelerine başvurması gerekmekte olup;
- 500 bin liranın altında kredi borcu olanların aylık yüzde 0.99 oranından,
- 500.000 liranın üzerinde kredi borcu bulunanların ise bankaların bu tutarlar için uyguladıkları cari faiz oranlarından kredileri yenilenebilecektir.
Yapılandırma için başvuru süreci 1 Ekim tarihinde başlayacak.
Yeniden yapılandırma başvurusu için tüketicilerden yeniden eksper değerlemesi talep edilebilecek.
KREDİ YAPILANDIRMA NEDİR?
Diyelim bir kredi başvurusu yaptınız ve aradan geçen zamanda artık sizin koşullarınızı zorlayacak duruma geldi. Böyle bir durumda bankanızdan refinansman yani yapılandırma talep edebilirsiniz.
Yapılandırma faiz oranları, güncel faiz oranlarından farklı olduğu için bankanızdan yapılandırma faiz oranının yüzde kaç olduğunu öğrenmeniz gerekir. Eğer bankanın sunduğu yeni faiz oranı, sizin ödemekte olduğunuz kredinin koşullarından daha cazipse yeni faiz oranına göre kalan borcunuz yeniden vadelendirilir.
Bankanız yapılandırma talebinizi kabul etmezse, başka bankalardan borç transferi talebinde de bulunabilirsiniz.
KREDİ YAPILANDIRMA HESAPLAMA NASIL YAPILIR?
Kredi yapılandırma hesaplaması için basit bir örnek verelim.
Kredi faiz oranı yüzde 0,98 olan 120 ay vadeli ve 150 bin TL'lik bir konut kredisini bir bankadan aldığınızı düşünelim. Kredi başvurusu yaptığınız dönemde sizin için en cazip seçenek olan bu koşullar artık sizin için uygun değilse şöyle bir örnekleme yapılabilir:
Kredinizin aylık taksiti 2.131,30 TL ve toplam ödemesi 255.756,56 TL. 12 ay boyunca kredi ödemesi yaptığınızda kalan borcunuz ana para üzerinden 141.622,33 TL'ye denk geliyor.
Bankanızın sunduğu yapılandırma faiz oranı ise 120 ay vade için yüzde 0,78. Masraf ve diğer krediyi kapatma cezası ile birlikte ödemeniz gereken toplam tutar 143.548,39 TL ve aylık taksit de 1.846,50 TL oluyor. Böyle bir yapılandırmada vadenizi bir sene daha uzatırken toplam kazancınız da 25.799,41 TL oluyor.
.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin