Komutanlardan Başkan Seçer’e Ziyaret

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın en büyük planlı tatbikatlarından olan Denizkurdu-2019'a katılan ve Mersin limanına demirleyen TCG Karamürselbey ve TCG Taşucu gemilerinin komutanları Başkan Vahap Seçer'i makamında ziyaret etti.

21 Mayıs 2019 Salı, 17:54
Komutanlardan Başkan Seçer’e Ziyaret
-

Başkan Seçer, gemi komutanlarından TCG Karamürselbey Komutanı Deniz Binbaşı İlhan Hilal Testre ve TCG Taşucu Komutanı Deniz Yüzbaşı Fevzi Fırat Erbil’i ağırladı.
Sohbet havasında geçen ziyarette, gemi komutanları Başkan Seçer’i Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın en büyük tatbikatlarından olan "Denizkurdu-2019" hakkında bilgilendirdiler.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ülkemiz için oldukça önemli
Ziyarette konuşan Başkan Seçer, Türkiye’nin coğrafi konumu dolayısıyla Deniz Kuvvetleri’nin büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, “Ülkemizin coğrafi konumu çok stratejik, 3 tarafı denizlerle çevrili. Bizim deniz ve kara olarak yaklaşık 12 bin kilometre sınırımız var. Bunun 3’te 2’si yani yaklaşık 8 bin kilometresi deniz. Bu önemli bir rakam. Bu yüzden bizim için Deniz Kuvvetleri oldukça önemli” dedi.
Türkiye’nin coğrafi önemini Nazım Hikmet Ran’ın ‘Davet’ şiirinden örnekle anlatan Seçer, “Nazım’ın bir şiiri var ya; ‘Dörtnala gelip Uzak Asya’dan/Akdeniz’e bir kısrak başı uzanan/Bu memleket bizim.’ Hakikaten de kısrak başı gibi uzanmış, bir tarafında Akdeniz, bir tarafında Ege, bir tarafında Karadeniz. Baktığınız zaman dünya haritasına Kafkaslar’dan, bir kısrak başı çıkmış gibi gerçekten. Böyle güzel bir görüntüsü var”şeklinde konuştu.
“Savunma sanayinde muazzam gelişmeler var”
Deniz Kuvvetlerinin başarılarından onur duyduklarını ifade eden ve gemi komutanları nezdinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nı kutlayan Başkan Seçer,“Deniz Kuvvetlerimiz, Kara Kuvvetlerimiz ve tüm ordumuz bizim için onur timsali. Dünyanın sayılı orduları arasındayız. Daha profesyonel bir hale geleceğinden eminim” ifadelerine yer verdi.
Gemi komutanları 21-24 Mayıs tarihlerinde de Mersin limanında ziyarete açık olacak olan TCG Karamürselbey ve TCG Taşucu gemilerini ziyaret için Başkan Seçer’i davet ettiler.
Ziyarette tatbikat hakkında bilgi veren TCG Karamürselbey Komutanı Dz. Bnb. İlhan Hilal Testre ve TCG Taşucu Komutanı Dz. Yzb. Fevzi Fırat Erbil Başkan Seçer'e Denizkurdu-2019 tatbikatı ve ziyareti anısına şapka ve kupa hediye etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin