Kocavilayet Mahallesi’nin Altyapısı Yenilendi

Mersin’in en önemli sorunlarından biri olan kanalizasyon sorununa uzun vadeli ve kaliteli çözümler üretmek için yola çıkan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yeni bir projenin daha açılışını gerçekle..

05 Şubat 2019 Salı, 17:15
Kocavilayet Mahallesi’nin Altyapısı Yenilendi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin’in en önemli sorunlarından biri olan kanalizasyon sorununa uzun vadeli ve kaliteli çözümler üretmek için yola çıkan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yeni bir projenin daha açılışını gerçekleştirdi. Başkan Kocamaz, Kocavilayet Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Kanalizasyon Şebekesi Yapım İşi projesinin açılışını gerçekleştirdi.
Mahallenin kanalizasyon sorununa kökten çözüm getirecek olan ve kısa bir süre önce yapımı tamamlanan projenin toplam maliyeti 430.083,79 TL. Proje kapsamında MESKİ ekipleri tarafından mahalleye 5.263,34 metre hat şebeke döşemesi yapıldı.
30 Mart 2014’te Mersin halkının teveccühü doğrultusunda göreve geldikleri andan itibaren Mersin’i bir bütün olarak ele alıp, kurucu Belediye Başkanlığı görevini üstlendiklerini belirterek sözlerine başlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bütün ilçelerde Büyükşehir Belediyesi’nin birimlerini kurduk. Personelimizi oralarda istihdam ettik. Eksiklikleri tespit ettik. Dolayısıyla ilk yılımız yapılanmayla geçti. İkinci yıldan itibaren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in tamamında konuşlandı ve her tarafa hizmet götürmeye başladı. 21. Yüzyıla geldiğimizde yolu, suyu olmayan yerleşim birimlerini gördükçe üzülüyorduk. Ancak bugün geldiğimiz noktada çok şükür ki 5 bin 500 kilometrelik kırsaldaki yol ağımızın tamamını asfaltladık. 5 bin 500 kilometre demek İstanbul’a 3 defa gidiş geliş demek. Susuz yerleşim birimi bırakmayacağız demiştik. Kaynak sıkıntısı olmayan yerler hariç her yeri suya kavuşturduk” dedi.
“Taşın altına elimizi değil başımızı ve gövdemizi koyduk”
Şu anda, önceki Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sorumlu olduğu hizmet alanının 22 katına hizmet verdiklerini ve problemlerden yılmadıklarını ifade eden Başkan Kocamaz, “Taşın altına elimizi değil başımızı ve gövdemizi koyduk. Bu problemleri çözmeye ant içtik. Bir Mersin Büyükşehir Belediyesi düşünün ki 1/100 binlik planı yok. Herkes 1/5 binlik planlardan bahsediyor ama 1/100 binlik planınız olmazsa diğerlerinden de söz edemeyiz. 1/100 binlik planlar için yola çıktık ve Allah’a çok şükür ki iki planımız da tamamlanmış durumda. Kent merkezi ile ilgili 1/5 binlik planlarımız hazır. Sadece serbest bölge otoban bağlantısının doğu tarafındaki bölge kaldı. O bölüm de bizim için çok önemli. Çünkü lojistik ve organize sanayi bölgeleri ve istihdama yönelik yatırımlar o bölgede” diye belirtti.
“Biz kenti eksiden alıp yukarıya doğru çıkardık”
Altyapısı olmayan bir kenti en baştan inşa ettiklerini ve problemlere uzun vadeli, kalıcı çözümler ürettiklerini sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Bir kentin önceden bir hazırlığı yoksa siz kenti eksiden alıp yukarıya doğru çıkarmaya çalışıyorsunuz. Biz de öyle yapıyoruz. Ama geçmişten gelen eksikliklere rağmen Mersin Büyükşehir Belediyesi kendini herkese fark ettirdi. Ulaşım Master Planı ve Metro ile ilgili projeler hazırlandı. Hükümetin ekonomik kriz dolayısıyla tasarruf tedbirleri alması ve yatırımları durdurması nedeniyle bekleyen Metro projemizle ilgili inşallah ihaleye çıkacağız. Ulaşım Master Planı’nda tam 22 tane katlı kavşak yapılması gerekiyor. Şu anda 5.’si Kuvayi Milliye Meydanı’nda yapılıyor. Bunların kesintisiz olarak devam etmesi ve kentin trafik sorununun tamamen çözülmesi gerekiyor” ifadelerine yer verdi.
“Eskiden Mersin Büyükşehir Belediyesi teknoloji özürlüydü”
Başkan Kocamaz, vatandaşa ve Mersin’e hizmet verirken teknolojiyi kullandıklarını ve Mersin’i akıllı kent yaptıklarını ifade ederek, “Eskiden Mersin Büyükşehir Belediyesi teknoloji özürlüydü. Biz geldikten sonra belediyenin bütün sistemini değiştirdik. Kenti akıllı hale getirebilmek için birçok yatırım yaptık. En son yaptığımız sistem de Dinamik Kavşak Sistemi. Faydalarını trafikte hissetmeye başladınız. Bu sistem tam manası ile düzene girdiğinde vatandaşlarımız artık ışıklarda fazla beklemeyecek. Sistem araç yoğunluğuna göre kendisini ayarlayacak. Zamandan ve yakıttan tasarruf sağlayacağız. Hepsinden önemlisi çevremize her gün 7 ton daha az karbon salınımı gerçekleşecek. Tabi bu tür yatırımlar hiç görünmeyen ve vatandaşın sıradan gördüğü yatırımlar ama geleceğimiz ve çevremiz açısından çok önemli yatırımlar. Dolayısıyla bizi izlemeye devam edin” diye belirtti.
“Bu işler öyle damdan düşer gibi gelip ‘belediyeciliği öğreneceğim’ demekle olmaz”
Büyükşehir Belediye Başkanı olmanın uzun yıllar tecrübe gerektirdiğinin ve Mersin’in damdan düşer gibi acemi ellere teslim edilemeyecek kadar önemli bir şehir olduğunun altını çizen Başkan Kocamaz, “Mersin, geçmişte acemi ellerin yönetiminde yıllarını kaybetti. Tekrar bir 15 yılını daha kaybetmesin diyoruz. Biz eğer bu kadar kısa sürede, bu kadar geniş alanda başarılı olabildiysek Tarsus tecrübemizden kaynaklanan bir başarıdır. Bu işler öyle damdan düşer gibi gelip belediyeciliği öğreneceğim demekle olmaz. Mersin merkezdeki 4 tane ilçe belediyesinin Büyükşehir’in yaptığı hizmetlerin % 80’inden haberi olmaz. 2014’te bütünşehir yasası sonrası ilçelerin tamamı aynı statüye kavuştu. Yaptıkları işler 15 metreden dar yolların bakımı. Ama onların altyapısını da biz yapıyoruz. Çöplerin toplanması ve aktarma istasyonuna kadar götürülmesi, bir de küçük parklar ilçe belediyelerinin sorumluluğunda. Bunun dışında ilçe belediyelerinin yasayla belirlenmiş herhangi bir sorumluluğu da yok. Ne mezarlık işinden, ne altyapıdan, ne il planlarından ne de her gün Büyükşehir’in gözünüzün önünde olan hizmetlerinden sorumlular. Dolayısıyla Mersin’e sahip çıkmak hepimizin boynunun borcu. Yaptığımız hizmetlerimizin Yenişehir’e, Kocavilayet’e ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum”
Kocavilayet Mahalle Muhtarı Saffet Kuzu da bir konuşma gerçekleştirerek, Başkan Kocamaz’a teşekkürlerini iletti. Konuşmaların ardından mahalle sakinlerinden Down Sendromlu Rabia Nur, çok sevdiği Başkan Kocamaz’a çiçek takdiminde bulunurken, projenin açılış kurdelesini Başkan Kocamaz ile birlikte kesti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin