Kocamaz, 2. Mersin CNR Kitap Fuarı’nın açılışına katıldı.

Kocamaz, “2 yıldır yapılan bu fuarlara Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği veriyoruz.'

27 Kasım 2016 Pazar, 13:24
Kocamaz, 2. Mersin CNR Kitap Fuarı’nın açılışına katıldı.
-

MERSİNHABER- Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 2. Mersin CNR Kitap Fuarı’nın açılışına katıldı. Açılışın ardından kitap stantlarını gezen Başkan Kocamaz, stant görevlileri ve fuarı ziyaret eden vatandaşlarla sohbet etti.
CNR Expo Yenişehir Fuar Merkezi’ndeki açılışa Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Mersin Valisi Özdemir Çakacak, CNR Holding Fuar Koordinatörü Mert Duman, Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tayfur Esen, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, İl Kültür Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman, Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, Toros Üniversitesi Kentleşme Müdürü Prof. Dr. Ahmet Özer’in yanı sıra siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu üyeleri katıldı.
Açılış töreninde konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Öncelikle kitap fuarının Mersinimize, insanlarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Kitaplar basılıyor evet ama teknolojinin hızla ilerlediği bir dönemde bu kitapları okumak için ya teknolojiden faydalanıyoruz ya da geçmişten bu güne gelen kitap okuma özrümüz bu teknolojinin içerisinde biraz daha artıyor. Çünkü yolda, sokakta, otobüste, işyerinde, alışveriş merkezlerinde gördüğünüz herkesin elinde ya da kulağında bir cep telefonu var. Bu cep telefonları, özellikle gençler arasındaki mesajlaşma, Türkçemizi de her geçen gün yok ediyor, katlediyor ve bitirmeye çalışıyor. O yüzden bu fuarlar önemli ve bu fuarlarda gençlerin buluşturulması, kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi çok önemli” dedi.
Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen fuara Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği verdiklerini belirten Başkan Kocamaz, “2 yıldır yapılan bu fuarlara Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği veriyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüz de öğrencilerin fuarları ziyaret etmeleri konusunda her türlü öncülüğü yapıyor. Her geçen gün biraz daha hem ilginin hem de katılımcı firmaların arttığı fuarlar, Mersinimizde bir gelenek haline geliyor” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmaları ve kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri ve katılımcılar, stantları gezdi. 
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları’nın standına da uğrayan Başkan Kocamaz, Vali Özdemir Çakacak’a Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları tarafından yayınlanan kitapların bulunduğu çanta hediye etti. 
26 Kasım-04 Aralık tarihleri arasında CNR Expo Yenişehir Fuar Merkezi’nde kitapseverleri bekleyen fuarda, toplam 200’ün üzerinde yayınevi ve 350 marka yer alıyor. Çocuklara ve gençlere yönelik özel etkinlik alanlarının da oluşturulduğu fuarda, ünlü yazarların katılacağı seminer, söyleşi, imza günleri ve çeşitli etkinlikler de organize edilecek.  
ykb

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TOROSLARDA KOVALAMACA AKARYAKIT İSTASYONUNDA SONA ERDİ
Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığının 43. yıl dönümü
TARSUS'TA ÖSYM SINAVI TOPLANTISI
MERSİN VALİSİ, NORVEÇ KRALLIĞI TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ ANDREAS GAARDER'İ KONUK ETTİ
MERSİN'DE "İL HAYVANLARI KORUMA KURULU" TOPLANTISI
MERSİN VALİLİĞİ'NDEN BALIKÇI AĞLARINA TAKILAN KÖPEK BALIĞI AÇIKLAMASI
NORVEÇ, MERSİN'DE DÖRT ALANDA YATIRIMA ODAKLANIYOR
SKOLYOZ FARKINDALIĞI TARSUS BELEDİYESİ KREŞLERİNDE BAŞLADI
SİLİFKE'DE ARACIN ALTINDA KALAN KIZ YOĞUN BAKIMDA
MERSİNDE TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 195 KİŞİDEN 81'İ TUTUKLANDI

Mersin Haber ,Mersin