Klima Gazı Dolumu

Klima sistemine sahip olan araçlarda, daha konforlu bir seyahat deneyimi yaşamak için klima gazı şarttır.

14 Haziran 2022 Salı, 11:41
Klima Gazı Dolumu
-

Sıcak yaz zamanlarında veya soğuk kış zamanlarında, aracınızın isteğinize göre ısınıp soğuması için klima gazı gereklidir. Klima gazı araç içerisinde soğuk havayı oluşturmak için özel olarak kullanılan bir gaz çeşididir. Klima sisteminin aktif hale gelebilmesi için öncelikle araç motorunun çalışması ve ısınması gerekmektedir. İstenilen sıcak hava veya soğuk hava dışarıdan aracın içine alınır ve klima gazı sayesinde soğur veya ısınır. Aracınızın klima sistemi ne kadar kaliteli bir sistem de olsa bulunan klima gazı her yıl yaklaşık olarak %10 oranında bir azalma gösterir. Dolayısıyla klima gazı 1-2 senede biten bir gaz değildir. Aracınızın klima gazını daha yeni yenilettiyseniz ve buna rağmen kısa bir süre sonra aracınız halen daha ısıtma veya soğutma işlemlerini yeterli bir şekilde yapamıyorsa gaz kaçağı olabilir. Klima gazında kaçak olması dahilinde motor daha fazla enerji sarf eder, bu durum hem motoru yorar hem de yakıt israfına neden olur. Böyle bir durumla karşılaştığınızı düşünüyorsanız kolaylıkla Otopratik servis birimlerinden yardım alabilirsiniz. Klima gazı dolumu ve daha birçok işlem için Otopratik servis birimleri ihtiyacınız olan hizmeti vermeye hazırdır. Zamanınızdan tasarruf etmek ve daha hızlı bir şekilde servis hizmeti almak için Otopratik web sitesinden kolaylıkla randevu oluşturabilirsiniz.


Klima Gazının Bittiği Nasıl Anlaşılır?
Araçta yer alan onlarca mekanik sistem gibi klima sisteminin de düzenli olarak kontrol ettirilmesi gerekiyor. Aracınızın klima gazının bittiğini anlamak için tercih edebileceğiniz en kısa yol kompresöre göz atmaktır. Kompresörü kontrol ettiniz ve çalışıyor, fakat hala klimanız görevini yeterince yerine getirmiyor. Bu durumda klima gazınız bitmiş veya azalmış olabilir. Klima gazına ek olarak fanlarda bir bozukluk veya polen filtrelerinde doluluk yaşanmış da olabilir. Bu durumlar klimanızın yeterli çalışmaması için çeşitli sebepler arasında yer alıyor. Tabiki de aracınızda bu tarz sorunların tespit edilmesi ve yaşanıp yaşanmadığının kontrol edilmesi için aracınızı düzenli olarak kontrollere götürmekte fayda var. Aracınızın klima gazının bitip bitmediğini anlamak için bir diğer kolay yol ise klima borularını kontrol etmektir. Klima çalışırken kontrol edeceğiniz klima borularında buzlanma veya karlanma gözlemleyebiliyorsanız klima gazınız bitmiş olabilir. Daha kesin ve doğru sonuçlara ulaşmak için Otopratik servis noktalarından yardım alabilir ve klimanızın gazını doldurtabilirsiniz.


Klima Gazı Fiyatları
Otopratik servis birimleri Türkiye’nin birçok noktasında müşterilerine en kaliteli hizmeti verebilmek için büyük bir gayret gösteriyor. Ayrıca Otopratik servis noktalarında yer alan uzman çalışanların, araçların teknik özelliklerinde daha fazla bilgi sahibi olmak için çeşitli eğitimlerden geçtiklerini de unutmamakta fayda var. Buna ek olarak aracınızın tüm kontrol ve testlerin son teknoloji cihazlarla gerçekleştirileceğinden, sonuçlar hata payı en az olacak şekilde elde edersiniz. Siz de Otopratik güvencesi ile kaliteli bir servis hizmeti almak ve klima gazı fiyatları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız Otopratik web sitesini ziyaret etmeniz yeterlidir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin