Kırşehir'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

KIRŞEHİR - 24 Kasım Öğretmenler Günü, Kırşehir’de düzenlenen programla kutlandı.

24 Kasım 2015 Salı, 14:04
Kırşehir'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
KIRŞEHİR - 24 Kasım Öğretmenler Günü, Kırşehir’de düzenlenen programla kutlandı.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Milletvekili Salih Çetinkaya, Garnizon Komutanı J. Alb. Murat Bulut, Belediye Başkan Vekili Emre Şahinci, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali Necati Şentürk, öğretmenliğin bir umut, üretme ve paylaşma mesleği olduğunu söyledi. Öğretmenliğin bir sanat olduğunu belirten Vali Şentürk, şunları kaydetti: "Öğretmenlik fedakârlık isteyen kutsal bir meslektir. Bizim toplumumuzda öğretmenliğin çok farklı bir yeri vardır. Öğretmenlerimizi hiç unutmayız, hayatın her aşamasında onları saygıyla hatırlarız. Öğretmenler, öğrencilerin bütün sıkıntılarını hoşgörü ile karşılar, bütün öğrencilerine de ayrım yapmadan eşit şekilde davranır. Öğretmenlik zor bir zanaattır, sabır ister. Milletleri kurtaracak ancak öğretmenlerdir. Öğretmenlerin istikbali korumak gibi önemli görevleri var. Öğretmenlerimiz, öğrencileri iyi bir şekilde ve donanımlı olarak yetiştirip geleceğe hazırladığı zaman hem gelecek kurtarılmış olur hem de istikbal korunmuş olur. Eğitim beşikten mezara kadar devam eden bir süreçtir. Öğretmenlerin yanında anne ve babalara da çocukların iyi yetiştirilmesinde, zihninin açık olmasını sağlamakta önemli görevler düşmektedir. Ahi Evran-ı Velî de büyük bir öğretmendir. Onun eğitim sisteminde meslek eğitimi ve ahlak eğitimi ön plandadır. Ahi Evran-ı Velî sanatta, üretimde, davranışta, eğitimde ve diğer her şeyde ahlâk konusuna önem vermiştir. Bu vesileyle bütün öğretmenlerimizin gününü kutluyorum."

Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya ve İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı'nın da konuşma yaptığı programda Vali Necati Şentürk, eğitim-öğretim teşkilatına uzun yıllar hizmet eden Ömer Zengin'e Hizmet Şeref Belgesi verdi.

Program, adaylığı kalkan öğretmenlerin yemin etmeleri ve Neşet Ertaş Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen müzik dinleti ile sona erdi.
CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
NORVEÇ, MERSİN'DE DÖRT ALANDA YATIRIMA ODAKLANIYOR
SKOLYOZ FARKINDALIĞI TARSUS BELEDİYESİ KREŞLERİNDE BAŞLADI
SİLİFKE'DE ARACIN ALTINDA KALAN KIZ YOĞUN BAKIMDA
MERSİNDE TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 195 KİŞİDEN 81'İ TUTUKLANDI
MERSİN'DE PANSİYONLU OKULLARIN YÖNETİCİLERİYLE TOPLANTI YAPILDI
TOROSLAR’IN GÜNDÜZ BAKIMEVİNDE MEZUNİYET SEVİNCİ
SEÇER: “MERSİN’DE BARIŞ VE HOŞGÖRÜ İKLİMİNİ HEP BİRLİKTE YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
MERSİN İDMANYURDU, CİNGÖZ İLE YOLLARINI AYIRDI
ERDEMLİ EMEKLİ EVİ’NE BÜYÜK İLGİ
MERSİN'DE NARENCİYE SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Mersin Haber ,Mersin