"Kırsal Mahalle Buluşmaları"nın Yeni Rotası Üzümlü Mahallesi

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından köylerdeki kültürel ve üretimsel değerlerin korunması, desteklenmesi amacıyla gerçekleştirilen “Kırsal Mahalle Buluşmaları”nın yeni rotası Erdemli İlçesi’nin Üzümlü Mahallesi olarak belirlendi.

25 Haziran 2019 Salı, 19:30
"Kırsal Mahalle Buluşmaları"nın Yeni Rotası Üzümlü Mahallesi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Buluşma ile üretici köy kadınları yöresel ürünlerinin yanı sıra el emeği doğal ev ürünlerinin de tanıtım ve satışını yaparken, aynı zamanda kentli kadınlarla kaynaşacak.
Mersin’in doğal güzelliklerini ve yeni yerlerini keşfetmek, keşfederken de kırsalda yaşayan üretici kadınlarla buluşmak isteyenlerin yoğun ilgi gösterdiği “Kırsal Mahalle Buluşmaları”nın dördüncüsü, çam ormanları ve üzüm bağları ile çevrili Üzümlü Mahallesi’nde yapılacak.
Toros Dağları’nın eteklerinde bulunan, yemyeşil doğası, temiz ve serin havası ile misafirlerini ağırlayacak olan Üzümlü Mahallesi’nde, üretici köy kadınları yöresel ürünlerinin yanı sıra el emeği doğal ev ürünlerinin de tanıtımını ve satışını yaparken, aynı zamanda kentli kadınlarla kaynaşacak. Düzenlenen buluşma sayesinde üretici kadınlar desteklenecek, merkezden katılan vatandaşlar doğal ve yöresel ürünlerin lezzetine varacak.
Gezi için 5 farklı noktadan otobüs hareket edecek
27 Haziran Perşembe günü yapılacak olan Üzümlü Mahallesi gezisine katılmak, yaylanın temiz ve güzel havasını yaşamak isteyen vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen otobüs seferi ile ulaşımlarını kolaylıkla sağlayabilecek.
Buluşmaya katılmak isteyen vatandaşlar için merkezde 5 farklı noktadan araç hareket edecek. Geziye katılmak isteyenler Tarsus Kültür Merkezi önünden sabah saat 08.15’te, Cumhuriyet Meydanı ve Toroslar Belediyesi önünden saat 08.30’da, Forum AVM Bağlantı Köprüsü altından ve Mezitli Eski Belediye önünden 08.45’te hareket edecek otobüslerde yerlerini alabilecek. Geziden dönüş saati ise saat 15.30 olarak belirlendi.
Ön kayıt zorunlu
Katılım sayısı sınırlı olduğu için gezide yerini almak isteyenler için ön kayıt şartı bulunuyor. Kırsal Mahalle Buluşmaları’na katılım sağlamak isteyen vatandaşlar 0324 320 17 70 (dahili 2003) numaralı telefondan ön kayıt yaptırabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin