Kırgız Cumhuriyeti Büyükelçisi Ömüraliyev Başkan Seçer’i Ziyaret Etti

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kırgız Cumhuriyeti’nin Türkiye Cumhuriyeti Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev’i makamında ağırladı.

03 Mart 2020 Salı, 12:31
Kırgız Cumhuriyeti Büyükelçisi Ömüraliyev Başkan Seçer’i Ziyaret Etti
-

Başkan Seçer, ziyarette Suriye’nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısında şehit olan askerlerimiz nedeniyle duydukları üzüntüyü ifade etti
Ülke ekonomileri, kültürel ortaklık ve Türkiye-Kırgızistan ikili ilişkilerinin güçlendirilmesi adına neler yapılabileceği hakkında bir sohbet gerçekleştiren Başkan Seçer, “Bu ziyaretiniz Mersin ile Kırgızistan arasında ticaret hacmini de geliştirecek. Her konuda işbirliğine açığız” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kırgız Cumhuriyeti’nin Türkiye Cumhuriyeti Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev’i makamında ağırladı. Başkan Seçer, ziyarette Suriye’nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısında şehit olan askerlerimiz nedeniyle duydukları üzüntüyü ifade etti.
Seçer: “Bu ziyaretiniz Mersin ile Kırgızistan arasında ticaret hacmini de geliştirecek”
Ziyarette Türkiye-Kırgızistan ikili ilişkilerinin güçlendirilmesi adına, dış ticaret, ülke ekonomileri, kültürel ortaklık konularında neler yapılabileceği hakkında bir sohbet gerçekleştirildi. Başkan Seçer, “Bu ziyaretiniz Mersin ile Kırgızistan arasında ticaret hacmini de geliştirecek” dedi.
“Her konuda işbirliğine açığız”
Başkan Seçer, ikili ilişkilerin geliştirilmesi adına her türlü desteği verip, katkı sunabileceklerini ifade ederek, “Biz de elimizden gelen katkıyı sunarız. Sizlerin Türkiye ile ilişkilerinin daha iyi olması, özellikle kendi bölgemizde, kendi ilimizde, sadece ekonomik açıdan değil, kültürel açıdan münasebetlerimizin artması, bazı alanlarda ikili ortak projeler, ortak etkinlikler, ziyaretler gibi her konuda işbirliğine açığız” diye konuştu.
“Mersin, Türkiye’nin, Akdeniz’den dünyaya açılan kapısı”
Mersin’in tüm dünyada tanınmasını hedeflediklerinden söz eden Seçer, “Mersin, Türkiye’nin, özellikle Akdeniz’den dünyaya açılan kapısı. Önemli bir liman var. Dünyanın her bölgesine buradan ürün ihraç ediyoruz, ithal ediyoruz. İnsanlar, işadamları geliyor. Bunlar Mersin’e renk katıyor, değer katıyor. Bölgemizde ürettiğimiz tarım ürünlerinin, sanayi ürünlerinin kısacası Kırgızistan’ın ihtiyaç duyduğu ürünlerin buradan oraya satılmasını biz de arzu ederiz. İş adamlarınız da buraya gelip ziyaret edebilir. Mersin’de neler oluyor, neler yapılıyor, nasıl bir ticaret yapılabilir, hangi konularda işbirliği yapılabilir, karşılıklı temasla, karşılıklı ilişkilerle arzu ettiğimiz noktalara ulaşırız” ifadelerine yer verdi.
Ziyaret toplu hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin