"Kimsesiz Yol" Asfaltlanıyor

Özel bir firma tarafından gerçekleştirilen kazı çalışması nedeniyle bozulan ve olduğu gibi bırakılarak hiçbir kurum tarafından sahip çıkılmayan mahalle bağlantı yolu Anamur Belediyesi ekipleri tarafından asfaltlanıyor.

26 Ekim 2020 Pazartesi, 15:04
"Kimsesiz Yol" Asfaltlanıyor
-

Emirşah, Karadere, Kızılaliler, Alataş ve Ören Mahallelerine ulaşım sağlayan Ahmet Taner Kışlalı Caddesi ve Kalemözü Caddelerinde elektrik hatlarının yer altına alınması için 6 ay önce kazı çalışması başlatılan ve asfalt yolu tamamen tahrip ederek yol güzergahında yaşayan vatandaşlar başta olmak üzere şehir merkezine ve seralara ulaşmakta güçlük çeken binlerce insanın şikayet etmesine neden olan yol Anamur Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen alt yapı çalışmaları sonrası asfaltlanıyor.
Her iki caddede de çalışma başlatan Anamur Belediyesi ekipleri bugün asfalt dökümü gerçekleştirerek bölge halkının en büyük problemi haline gelen yol sorununu ortadan kaldırıyor.
Bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç zemin hazırlığının 5 günde tamamlandığını belirterek en geç iki gün içerisinde asfaltın döküleceğini ifade etti.
Günde ortalama 1000 aracın bu yolu kullandığı belirten Başkan Kılınç:’’ Burası vatandaşlarımızın Taşköprü yolu olarak ifade ettiği iki büyük cadde. 2014 yılında uygulamaya geçilen büyükşehir yasası ile birlikte cadde, bulvar ve mahalle bağlantı yollarının her türlü bakım ve onarımı Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda. Ancak burada bir yetki karmaşası var. Büyükşehir Belediyesi 2 ay önce bu caddenin giriş noktasına kısmi asfalt dökmüş, 2 yıl önce yine Mersin Büyükşehir Belediyesi bu caddenin çıkış kısmına da asfalt dökmüş. Büyükşehir Belediyesi caddenin giriş ve çıkışının kendisine ait olduğunu ancak ortasının Anamur Belediyesi’ne ait olduğunu düşünüyor olacak ki burada herhangi bir çalışma gerçekleştirmedi. Sahipsiz kalan bu yola Anamur Belediyesi olarak biz sahip çıkıyor ve alt yapı çalışmaları dahil tüm hazırlıklarını yaparak bugün asfalt dökümünü gerçekleştirerek bölgede yaşayan ve seralarına ulaşmak için bu yolu kullanan vatandaşlarımızı tozdan kurtarıyoruz.’’ Dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin