Kenya'da gecekonduları gezen Papa Temiz su, insanların kutsal hakkı

JOHANNESBURG - Katolik Hıristiyan dünyasının ruhanî lideri Papa Francesco, bugün Kenya’nın Nayrobi şehrinin en fakir mahallelerinden Kangemi’yi gezdi

27 Kasım 2015 Cuma, 20:13
Kenya'da gecekonduları gezen Papa Temiz su, insanların kutsal hakkı
-

JOHANNESBURG - Katolik Hıristiyan dünyasının ruhanî lideri Papa Francesco, bugün Kenya’nın Nayrobi şehrinin en fakir mahallelerinden Kangemi’yi gezdi. Bölgede gecekondularda oturanların yaşam şartlarının olumsuzluğuna dikkat çeken Papa, "Temiz su ve yeterli barınma koşulları her insanın kutsal hakkıdır." ifadesini kullandı.

Kangemi’nin sakinleri Papa’yı görmek için çamurlu yollarda sıraya dizildi. Papa, kendisine sevgi gösterisinde bulunan Kenyalıları selamladı. Kenya'daki yaşam koşullarının yetersizliğine dikkat çeken Papa, şunları söyledi: "Kanalizasyon sistemi, çöplerin toplanması, elektrik, eğitim, hastane ve spor imkanları her insanın en doğal hakkıdır. İdarecilerin siyasi bahanelerle insanların ‘su’ gibi ihtiyaçlarını bile karşılamaması büyük bir adaletsizliktir."

Papa Francesco, temel ihtiyaçlardan ‘arazi, iş ve ev” konusunun hızla şehirleşen dünyada her geçen gün daha da kritik bir hal aldığına değindi. Özel firmaların arazileri illegal olarak ele geçirdiğini ve bunun sonucunda milyonlarca Afrikalının dar alanlarda, kentleşmenin her imkanından mahrum şekilde yaşamaya itilerek şiddetin ve uyuşturucuların pençesinde kıvrandığını belirtti. Papa’nın “Onurlu bir kentsel bütünleşme” programı ile her bir Kenya vatandaşına yeterli barınma imkanı sağlanması çağrısını Kangemi sakinleri memnuniyetle karşıladı. Mahallelerine haftada üç kere su verildiğini söyleyen vatandaşlar, Papa'ya "çeşme suyunun temiz olmadığı, sadece para verenlerin çöplerinin alındığı"nı söyledi. Bölge sakinleri ayrıca, evlerde tuvalet olmadığından, bazen 50 kişinin bir tuvaleti kullanmasının çok büyük sorun olduğundan yakındı.

Papa Francesco gecekondu ziyaretinden sonra Nayrobi’nin Kasarani Stadyumu’nda kendisini bekleyen kalabalıkla buluştu. Papa, stadyumda gençlerin problemleri üzerine bir konuşma yaptı. Yolsuzluk yapan yöneticileri eleştiren Papa, gençlerin, radikal gruplardan uzak durmalarının tek yolunun onlara eğitim ve iş imkanı sağlamaktan geçtiğini belirtti.

Kenya ziyaretini tamamlayan Papa bugün Uganda’ya geçti. Papa Afrika’daki en kalabalık Katolik nüfusa sahip Uganda’nın ardından Pazar günü Hıristiyan ve Müslümanların çatıştığı Orta Afrika Cumhuriyeti’ni ziyaret edecek. CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN GELECEĞE YATIRIM: ÇOCUKLARA ÖZEL YAPAY ZEKA KURSU BAŞLIYOR
KAÇAK VE SAĞLIKSIZ SÜT ÜRÜNLERİ İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ
TARSUS'UN SEVİLEN TÜCCARI MEHMET COŞKUNER HAYATINI KAYBETTİ
KAYMAKAM AVCI'YA ORMANCILARDAN ZİYARET
ŞEMSİYE HIRSIZINI GÜVENLİK KAMERASI YAKALADI
MERSİN'DE ZEYTİNLİĞİ İMARA ÇEVİRDİ, CİMER İPTAL ETTİRDİ
BÜYÜKŞEHİR’İN ÖĞRENİM YARDIMLARI İLE GENÇLER UMUT DOLU
DENİZDEN ÇIKAN ÇÖPLER İLE SERGİ AÇILDI
KURBAN BAYRAMINDA 44 VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ
TARSUS HAL KAVŞAĞINDA TIR'DAN BALYALAR YOLA SAVRULDU

Mersin Haber ,Mersin