Kent Tüm Hızıyla Normalleşme Sürecine Hazırlanıyor Mersin'de, Park ve Bahçeler Ekipleri Kentteki Çalışmalara Hız Verdi

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Koronavirüs salgınının ardından 1 Haziran 2020’de geçilecek normalleşme sürecinde vatandaşların rahatı için Mersin genelinde hazırlık çalışmaları yürütüyor.

31 Mayıs 2020 Pazar, 09:45
Kent Tüm Hızıyla Normalleşme Sürecine Hazırlanıyor Mersin'de, Park ve Bahçeler Ekipleri Kentteki Çalışmalara Hız Verdi
-

Ekipler, normalleşme sürecinde özellikle sahillere gidecek vatandaşları düşünerek, çalışmaların çoğunu sahil şeridi ile Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yoğunlaştırıyor.
Ekipler, çiçek dikimi, çim biçme, spor aletleri ve çocuk oyun gruplarının bakım, onarım ve temizliklerine devam ederken, Kent-Bis bünyesindeki bisikletleri de sahili bisikletle turlamak isteyen vatandaşların kullanımı için hazırlıyor. Sosyal mesafe çemberleri ve maskeli emoji çizimleri ile de sosyal mesafe kurallarına dikkat çeken ekipler, aylardır Koronavirüs sürecinde olan ve yavaş yavaş normale dönecek vatandaşlar için sahili canlandırıyor, güzelleştiriyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Koronavirüs salgınının ardından 1 Haziran 2020’de geçilecek normalleşme sürecinde vatandaşların rahatı için Mersin genelinde hazırlık çalışmaları yürütüyor. Normalleşme süreci için çalışmalarına hız kazandıran ve özellikle Mersin sahilini vatandaşların kullanımı için hazırlamaya başlayan Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri, Mersinliler için sahili canlandırıyor, güzelleştiriyor.
Ekipler, yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte normalleşme sürecinde özellikle sahillere gidecek vatandaşları düşünerek, çalışmaların çoğunu sahil şeridi ile Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yoğunlaştırıyor.
Normalleşme sürecinde çiçeklerle dolu bir kent
Mersin genelinde toplam 50 bin adet mevsimlik çiçek dikimi yapan ve yeni dikimlere de devam eden Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri sayesinde Mersinliler çiçeklerle dolu bir kentte normalleşme sürecini yaşayacak.
Spor aletleri, oyun ve fitness grupları ile parkların rutin bakım, onarım ve temizliklerine de devam eden ekipler, özellikle sahil şeridinde yer alan parklar ile çocuk oyun gruplarının bakım ve onarımlarını titizlikle yürütüyor. Ekiplerin çalışmaları sayesinde Mersinli vatandaşlar gönül rahatlığı ile sahilde vakit geçirebilecek.
Sahildeki yapılar yeni görüntüsüne kavuşuyor
Çim biçme çalışmalarını da aralıksız olarak sürdüren ekipler, bir taraftan kuruyan otları biçerken, diğer taraftan da şehri güzel bir görüntüye kavuşturuyor. Ekipler, ayrıca deniz tuzundan etkilenen yapıların da boyamalarını gerçekleştiriyor ve böylelikle yapılar yeni görüntüye kavuşuyor.
Kent-Bis bünyesindeki bisikletler de vatandaşların kullanımı için hazırlanırken, tamir, bakım ve onarımları da tüm hızıyla gerçekleştiriliyor.
Sosyal mesafe çemberleri ve maskeli emoji çizimleri devam ediyor
Yakın zamanda Park ve Bahçeler Dairesi bünyesinde hizmet veren ekipler tarafından salgın önlemlerinin aşamalı olarak azaltılmasıyla güzel havaları fırsat bilip sahilleri kullanacak yurttaşlar için sosyal mesafe çemberleri oluşturulmuştu. Bu kapsamda sahil boyunca yapılan çizim çalışmaları sürüyor. Sahildeki yürüyüş yoluna çizilen sarı çizgiler ve emojiler ile de 2 metrelik sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımına dikkat çekilmeye devam ediliyor.
Ayrıca yakın zamanda Mersin İdmanyurdu Meydanı’na da yapılacak olan iskele, balıkçıların ve diğer vatandaşların hizmetine sunulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin