Kent Meydanı projesinde ilk adım atıldı

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Kent Meydanı projesi için kolları sıvadı. Mezitli Belediyesi tarafındanAtatürk Mahallesi’nde bulunan eski hal bölgesinde ilk somut adım atıldı.

03 Ekim 2019 Perşembe, 09:31
Kent Meydanı projesinde ilk adım atıldı
-

Bölge, hal ve sanayi sitesinin taşınmasıyla birlikte son derece modern ve çağdaş bir yapıya kavuşmuş olacak.
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yapmış olduğu yatırımlarla ilçenin cazibesini arttırmaya devam ediyor.Yeni belediye hizmet binasının yapıldığı Atatürk Mahallesi ve Yeni Mahalle’nin kesiştiği nokta ilçenin merkezi haline geliyor. Başkan Tarhan’ıngirişimleriyle eski Mezitli hal bölgesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi meclis gündemine sunularak, 21 Kasım 2016 tarihli ve 1105 sayılı meclis kararıyla meydan ve yer altı otoparkı olarak planlandı. İmar planda meydan olarak belirlenen bölgede harekete geçen Mezitli Belediyesi, 4 hektarlık afet riski içeren yapılarında bulunduğu alanda yıkım çalışmalarına başladı. Çalışmaların tamamlanmasıyla bölge son derece modern ve çağdaş bir yapıya kavuşmuş olacak.
MEZİTLİ KENT MEYDANINA KAVUŞUYOR
En büyük hayalinin çok merkezli bir kent oluşturmak olduğunu söyleyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçeyi 3 merkezi olan bir kent haline getirmeyi planladığını dile getirdi. Başkan Tarhan, “İlçemizin tüm eksikliklerini biliyoruz ve bu doğrultuda ilerliyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren ilçemizin birçok ihtiyacını karşılamanın gayretinde bulunduk. En büyük eksikliklerden birisi olan Kent Meydanı çalışmalarında ilk somut adımı attık. 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar revizyonuyla birlikte Belediye Hizmet Binamızın doğu kısmında bulunan eski hal kompleksinde yıkım çalışmalarına başladık. Ekiplerimizin yıkım çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte bölge, son derece modern bir yapıya kavuşacak. İçerisinde çarşı, meydan ve sosyal alanlar oluşturacağız. Kent Meydanın bölgemize büyük bir sinerji ve heyecan yaratacağını düşünüyorum. Mezitli halkına şimdiden hayırlı olsun” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin