Kayıp-kaçak Anında Önleniyor, Su Geleceğe Taşınıyor

MESKİ Merkez İşletmeler Dairesi Başkanlığı Kayıp-Kaçak Şube Müdürlüğü, 1 Nisan 2019’dan bu yana Akdeniz’de 320, Toroslar’da 420, Yenişehir’de 208 ve Mezitli’de 67 olmak üzere toplam 1015 adet yüzeye çıkmayan arıza tespit ederek, kayıp-kaçakları giderdi.

04 Temmuz 2021 Pazar, 21:17
Kayıp-kaçak Anında Önleniyor, Su Geleceğe Taşınıyor
-

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde Mersin’i kaliteli ve modern altyapı ağlarıyla buluşturan Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ), suda kayıp-kaçağa izin vermiyor.
MESKİ Genel Müdürlüğü Merkez İşletmeler Dairesi Başkanlığı Kayıp-Kaçak Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 1 Nisan 2019’dan bu güne kadar Akdeniz’de 320, Toroslar’da 420, Yenişehir’de 208 ve Mezitli’de 67 olmak üzere toplam 1015 adet yüzeye çıkmayan arıza tespit edilerek, yaşanan kayıp-kaçaklar kısa sürede giderildi.

Çalışmalar aralıksız sürüyor

MESKİ Merkez İşletmeler Dairesi Başkanlığı tarafından 2 yılda 4 merkez ilçede (Akdeniz, Toroslar, Yenişehir, Mezitli) toplam 156 bin 564 metre içmesuyu, 45 bin 166 metre kanalizasyon, 13 bin 480 metre yağmursuyu şebekesi yenileme çalışması yapıldı. 132 adet içmesuyu deposu yenilenirken, 41 adet içmesuyu deposunun da tadilatları tamamlandı.

68 tesis daha SCADA’ya dahil edilecek

Kaynaktan atıksu arıtılmasına kadar suyun tüm döngüsünün takip edildiği teknolojik donanımlara sahip Veri Tabanlı Denetim ve İzleme Sistemi (SCADA) Merkezi’ne toplam 256 tesis aktarılırken, 68 tesisin daha sisteme dâhil edilmesi planlanıyor. Mersin’in tüm noktalarında içmesuyu şebekeleri, atıksu göstergeleri, içmesuyu ve basınç değerlerinin kontrollerinin 7/24 izlendiği SCADA’ya 50 adet daha DMA bölgesi yapılması hedefleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin